Bal 2024
Pr An Tr Kt Pn Št Sk
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

Nuorodos  

   

Prisijungimas  

   
Mes, Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos mokinės - Karolina Razbadauskytė, Vaida Kasparavičiūtė, Aistė Mižutavičiūtė, Gerda Noreikaitė bei istorijos mokytoja Laima Baltutienė, vykdydamos tarptautinį projektą Erasmus+ „Y.E.S. – G.R.E.E.N“, vykome į Italiją, Turino miestą.
Pirmoji apsilankymo diena prasidėjo nuo pristatymų. Dalyvaujančios šalys - Italija, Rumunija, Estija, Slovakija, Čekija bei Lietuva - pristatė apie savo šalis bei mokyklas. Po šių pristatymų mokiniai buvo suskirstyti į skirtingas grupes. Grupės kartu su Italijos mokiniais tyrinėjo Turino miestą bei jame esančius objektus. Vėliau visi susirinkome skaniai papietauti, o po pietų įsėdome į autobusą ir važinėjome po Turino miestą klausydamiesi audioknygos. Kupina įspūdžių pirmoji diena baigėsi skania vakariene.
Antrosios vizito dienos ankstyvąjį rytą išvykome į antrą pagal dydį Italijos miestą – Milaną, kuris garsėja savo architektūra. Jame pirmiausia aplankėme Cenacolo Vinciano muziejų, kuriame išvydome Mikelandželo meną bei vieną iš įspūdingiausių Leonardo da Vinčio meno kūrinių - „Paskutinė vakarienė“. Po vizito muziejuje vykome pasigrožėti garsiąja Sforcų pilimi. Kiek vėliau aplankėme ir vieną iš populiariausių lankytinų objektų Milane - Duomo katedrą. Tai tikra miesto pažiba, pritraukianti tūkstančius turistų, žavinti tiek vidumi, tiek išore.Vakare turėjome laisvo laiko vaikštinėti ir gėrėtis miestu. Po dienos, kuri buvo kupina gražiausių įspūdžių ir vaizdų, grįžome atgal į Turiną.
Trečioji diena prasidėjo Italijos mokinių pristatymu apie klimato kaitos prevenciją – „Agenda 2030”, kurio metu mokiniai mums papasakojo apie šio projekto tikslus. Po to pas mus atvyko filmų kūrėjai, kurie mokė , kaip sukurti profesionalius video filmukus namų sąlygomis. Kiek vėliau visų dalyvaujančių šalių mokiniai pateikė pristatymus, kurių tema   - „Vandens taršos problema – žmonės ir pažanga“. Sužinojome apie kiekvienos šalies taršos pašalinimo būdus. Po darbų keliavome į Turino Egipto muziejų, kuris yra seniausias pasaulyje, skirtas senovės Egipto kultūrai pažinti.
Ketvirtadienis – darbų diena. Ji prasidėjo Turino mokyklos laboratorijoje. Visi įnirtingai dirbo tyrinėdami įvairius mikroorganizmus, esančius vandenyje. Kiek vėliau išklausėme pamoką, kaip susikurti savo CV. Ši pamoka tikrai pravers visiems ateityje ieškantiems darbo. Vėliau aplankėme Aplinkos muziejų, kuris yra pirmasis Europoje muziejus, skirtas aplinkos apsaugai ir aplinkosauginiam švietimui. Tai muziejus, norintiems ne tik išgirsti, bet ir pamatyti, pajusti ir išbandyti. Po to keliavome į CLIL pamoką, kurios tema - vanduo. Mokiniai atliko įvairias užduotis dirbdami komandose. Viena iš jų - sudėlioti vandens kiekį, kuris yra reikalingas įvairiems daiktams bei maisto produktams pagaminti. Kita užduotis buvo sujungti laivų keliavimo kelius, kuriais keliauja visi mums gerai žinomi produktai. Šios pamokos dėka mes sužinojome , koks svarbus mūsų gyvenime yra vanduo. Šią darbingą dieną užbaigėme vakariene viešbutyje, kur palydėjome Slovakijos mokinius bei mokytoją į namus.
Paskutiniąją, penktąją savo vizito Italijoje dieną, vykome į mokyklos laboratoriją. Šį kartą atlikome eksperimentą. Mūsų užduotis buvo paprastą monetą paversti į auksinę. Mokiniai dirbo grupėse. Kiekvienas savo išdirbtą monetą galėjo pasilikti kaip suvenyrą. Po darbų mokykloje keliavome kurti pasakų. Kiekviena grupė turėjo sukurti pasaką, kurios tema – vanduo, bei ją pristatyti kitiems. Po grupių pasakų pristatymų kiekviena šalis turėjo pristatyti savo namų darbus – pasakas, kurtas namuose. Po darbingos dienos papietavę turėjome dar nemažai laiko pasigrožėti po nuostabųjį Turiną. Vakare laukė linksmybės. Gavę sertifikatus , kupini gerų emocijų atsisveikinome ir grįžome ilsėtis.
Greitai prabėgo savaitė. Vizitas į Italiją mums paliko neišdildomų įspūdžių ir akimirkų, kurios dar ilgai gyvens mūsų širdyse. Šios kelionės dėka ne tik daug sužinojome apie Italiją bei jos kultūrą, bet ir dar labiau pagilinome anglų kalbos žinias, patobulinome savo įgūdžius. Visas įgytas žinias būtinai panaudosime ir ateityje.
 
Veikla yra finansuojama iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.
Erasmus+ grupėCamera

222222222222

   
   

Lietuvių maža, mes galime išlikti tik savo mokslu, gabumais, darbštumu...

Aleksandras Stulginskis

   
Pamokų laikas
1. 08:00 - 08:45
2. 08:50 - 09:35
3. 09:45 - 10:30
4. 10:40 - 11:25
P 11.25-11.50 5-8 kl.
5. 11:50- 12:35
P 12.35-13.00 I-IVg kl.
6. 13:00 - 13:45 
7. 13:55 - 14:40
   

KK projekto logo

   
Uniformų užsakymas
(dydžių lentelės)
uniformos
 
   

 Hey.lt - Nemokamas lankytojø skaitliukas

   
© Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija