Bal 2024
Pr An Tr Kt Pn Št Sk
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

Nuorodos  

   

Prisijungimas  

   
Mes, Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos mokiniai - Emilija Ašmonaitė, Augustė Mižutavičiūtė, Raimonda Pociūtė, Marius Bartkus, Dominykas Jonuška, mokytoja Laima Baltutienė bei mokyklos psichologė Eugenija Martinkienė - vykome į paskutinįjį ERASMUS+ ,,Y.E.S. – G.R.E.E.N“ projekto vizitą Bulgarijoje, Velingrado mieste. Susitikime dalyvavo partneriai iš Italijos, Slovakijos, Čekijos ir Estijos. Šio mobilumo tikslas – susipažinti su jaunaisiais ekologiškais verslais mokykloje, pagilinti žinias apie jaunų žmonių galimybes prisidedant prie ekologiškesnio pasaulio.
Vizitą pradėjome ankstyvą pirmadienio rytą apsilankymu Vasil Levski vidurinėje mokykloje. Mokiniai, mokytojai ir visa mokyklos bendruomenė mus sutiko labai svetingai. Sveikinimo žodį tarė mokyklos direktorius. Po sveikinimo klausėmės Velingrado miesto istorijos, pristatėme savo šalis bei mokyklas. Šeimininkai pristatė mokinių kurtus ir įgyvendintus verslus. Vėliau mokiniai mums aprodė mokyklą, jos patalpas, supažindino su vykdoma veikla. Po pietų lankėmės istoriniame muziejuje, artimiau susipažinome su miestu, pamatėme jo grožį ir ypatybes. Vakare vyko sutikimo vakarėlis, kurio metu, žaidėme žaidimus, ragavome šalių partnerių tradicinį maistą.
Sekančią dieną dalyvavome puikiai suorganizuotoje ekskursijoje po Plovdivo miestą. Tai vienas iš didžiausias Bulgarijos miestų su didžiule istorine praeitimi. Lankėmės senamiestyje, etnografiname muziejuje, apžiūrėjome iš senovės Romos laikų likusius amfiteatro griuvėsius.
Trečiadienis buvo darbingas. Pristatėme savo sukurtas ,,Žaliąsias pasakas“, dalyvavome CLILL pamokoje ,,Verslumas- žvilgsnis į ateitį“. Padirbėję ir padidinę savo žinių bagažą, dieną tęsėme pristatymais apie ,,Žaliosios sėkmės istorijas“. Po pietų vykome į vietinę kilimų gamyklą, kurioje audžiama rankomis, o produkcija parduodama kilmingiems žmonėms. Įdomus faktas, kad ši gamykla nuaudė kilimą, net pačiai Anglijos karalienei Elžbietai II.
Savaitei persiritus į antrą pusę nuo ankstyvo ryto mokėmės kurti preliminarų verslo planą, dalyvavome „eko stovykloje“. Jos metu turėjome sukurti verslo planą iš nenaudojamų, atlikusių nuo gamybos medžiagų. Visa dieną dirbome labai įnirtingai ir pasiekėme gerų rezultatų. Visos komandos pristatė savo verslo įdėjas, sukurtus produktus. Buvo labai įdomu klausytis ką sukūrė kiti mokiniai. Vakare vyko atsisveikinimo vakarėlis, kurio metu buvo įteikti sertifikatai. Šokome kitų šalių šokius, dainavome jų dainas. Buvome labai laimingi, pilni neišdildomų įspūdžių, tačiau su liūdesiu širdyse, nes laukė paskutinė diena saulėtoje Bulgarijoje.
Savo viešnagės paskutinį rytą pradėjome kelione į Bulgarijos sostinę – Sofiją. Turėjome ekskursiją po šį nuostabų miestą, pamatėme jo grožį. .Vaikščiojome po miesto centą, kuriame pamatėme prezidentūrą, seniausią Bulgarijos universitetą.
Šis mobilumas net tik praplėtė mūsų anglų kalbos žinias, bet ir supažindino su Bulgarijos kultūra, papročiais, tradicijomis Liko nepamiršti ir ekologiški verslai. Džiaugiamės paturtinę savo žinių bagažą ir galimybe pažinti kitą šalį. Erasmus + projektai puiki galimybė susirasti draugų bei įgauti pasitikėjimo savimi.
 
Veikla yra finansuojama iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.
 
Erasmus + grupėCamera

22 2 2 2 2

   
   

Lietuvių maža, mes galime išlikti tik savo mokslu, gabumais, darbštumu...

Aleksandras Stulginskis

   
Pamokų laikas
1. 08:00 - 08:45
2. 08:50 - 09:35
3. 09:45 - 10:30
4. 10:40 - 11:25
P 11.25-11.50 5-8 kl.
5. 11:50- 12:35
P 12.35-13.00 I-IVg kl.
6. 13:00 - 13:45 
7. 13:55 - 14:40
   

KK projekto logo

   
Uniformų užsakymas
(dydžių lentelės)
uniformos
 
   

 Hey.lt - Nemokamas lankytojø skaitliukas

   
© Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija