Bal 2024
Pr An Tr Kt Pn Št Sk
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

Nuorodos  

   

Prisijungimas  

   
Pagal ne pirmus metus Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijoje gyvuojančią bei smalsiuosius viliojančią Erasmus+ „Y.E.S. – G.R.E.E.N“ programą 2022 m. kovo 28 - balandžio 1 dienomis gimnazijos istorijos mokytoja Laima Baltutienė kartu su gimnazistais Emiliu Norgaila, Mariumi Bartkumi, Juliu Jorudu ir Evaldu Katausku dalyvavo išvykoje į Čekiją, į šalį, turinčią pažangią ekonomiką, sostinę – Prahą.
 Pirmoji diena prasidėjo susipažinimo žaidimu. Jo metu visi mokiniai susiskirstė į poras, kurios, žinoma, buvo sudarytos iš skirtingų šalių atstovų. Pabendravę ir susipažinę porose, vėliau vienas kitą pristatė visiems į vizitą atvykusiems dalyviams. Po susipažinimo visi pasiskirstė į dvi grupes žaidimui. Pagrindinis žaidimo tikslas - kauliuku išridenti šešetą. O per tą laiką, kol kažkas vėl išridens šešis, reikėjo užsimauti žiemines pirštines, užsidėti kepurę, užsirišti šaliką, o tada, naudojantis šakute ir peiliu, valgyti lėkštėje padėtą šokoladą. Tai buvo tikras iššūkis, reikalaujantis vikrumo ir, be abejo, sėkmės! Ši veikla tikrai pralaužė visus drovumo barjerus ir sukėlė daug juoko.
Po visų linksmybių atėjo laikas pasiklausyti mokinių ruoštų pristatymų apie moderniųjų miestų problemas. Buvo įdomu ir smalsu klausyti, sužinojome tai, ko dar nežinojome. Šie pristatymai mokinius privertė susimąstyti apie šiandienines problemas ir ką mes galime padaryti, norint sustabdyti jas. Po skanių pietų mokiniai buvo suskirstyti į keturias grupes, kurias sudarė po vieną mokinį iš kievienos šalies, tai yra po vieną slovaką, bulgarą, estą ir lietuvį. Kiekvienai grupei buvo paskirti du vadovai - čekų mokiniai. Kartu su jais mokiniai „gastroliavo“ po Prahą, aplankydami svarbiausius sostinės memorialus bei atmintinas, svarbias vietas, kuriose kiekviena grupė gavo unikalias užduotis. Jos buvo įvairios - ir susipažinimo, ir mokinių kūrybiškumą ugdančios, ir išėjimo iš komforto zonos (omeny turima kalbėjimą su vietiniais žmonėmis). Įgiję daug naujų, nepakartojamų įspūdžių, susirinkę vakare visi kartu mokėmės šokti čekišką polką.
Antrąją dieną moksleiviai keliavo už Prahos ribų. Jie aplankė nacionalinį parką „Bohemiška Šveicarija“. Mokiniai galėjo pasirinkti iš dviejų skirtingų maršrutų - penkių ir dvylikos kilometrų. Penkių kilometrų žygio dalyviai turėjo galimybę pasivaikščioti tarpeklio labirintais, pamatyti ir pasigrožėti užtvankų vaizdais, o dalyviai, kurie pasirinko dvylika kilometrų, kopė į Pravchitsky vartus, o eidami link jų, galėjo pasigėrėti nuostabaus grožio smiltainio uolomis. Kalnų vaizdas buvo nepaprastai įspūdingas.
Trečiąją vizito dieną iš pat ryto visi dalyviai keliavo į mokyklą. Joje patogiai įsitaisę žiūrėjo namie paruoštas žaliąsias pasakas. Po užburiančių fantazijų mokiniams buvo pravesta CLIL pamoka. Jos metu aptartos ekologinės problemos. Šiek tiek pasimokę, mokiniai vėl pasiskirstė į keturias grupes ir kibo į darbą kurti žaliųjų miestų pristatymų. Vizito dalyviai taip pat išmoko daryti SWOT analizaciją (S - stiprybių (angl. strengths), W - silpnybių (angl. weaknesses), O - galimybių (angl. opportunities), T - grėsmių (angl. threats). Mokinius supažindino su CV video darymu ir išmokė įgytas žinias pritaikyti praktiškai. Sukūrę ir nufilmavę klipus, vizito dalyviai keliavo į gimnazijos IT klasę, kurioje dirbo su video redagavimo programa, darė keitimus bei pridėjo priedus savo vaizdo klipams.
 Ketvirtadienį buvo suorganizuota dar viena kelionė, šįkart į Kutná Hora miestą. Ši vieta čekams yra labai svarbi dėl to, jog ten buvo įsikūrusi monetų kalykla, o jų pinigai tuo laikotarpiu buvo patys vertingiausi. Grįžę iš išvykos, mokiniai pristatė vakarykščiai sukurtus žaliųjų miestų pristatymus. Kurdami juos mokiniai sugalvojo daug įdomių, ekologiškai draugiškų idėjų, kai kurie nusikėlė net į ateitį! Po pristatymų visiems dalyviams ir mokytojams buvo įteikti sertifikatai ir simbolinės dovanėlės. Po visų veiklų ir apdovanojimų visų laukė gardi vakarienė.
Po šio nepakartojamo vizito atėjo laikas keliauti atgal į Lietuvą. Naujų, turiningų, Čekijos Respublikoje įgytų stulbinančių įspūdžių negalėjome išmesti iš savo galvų visą kelią atgal. Šis projektas mokiniams padėjo lavinti anglų kalbos vartojimo įgūdžius, skatino bendradarbiauti su kitataučiais, susirasti naujų draugų. Mokiniai įgijo naujų žinių apie ekologines problemas ir jų sprendimo būdus. Vizito metu sukauptas žinias kiekvienas efektyviai pritaikys kasdieniniame gyvenime ir taip pat niekada nepamirš Čekijoje patirtų įspūdingų akimirkų.
 
Veikla yra finansuojama iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.
Erasmus+ Čekijoje grupėCamera

22222222222222222

   
   

Lietuvių maža, mes galime išlikti tik savo mokslu, gabumais, darbštumu...

Aleksandras Stulginskis

   
Pamokų laikas
1. 08:00 - 08:45
2. 08:50 - 09:35
3. 09:45 - 10:30
4. 10:40 - 11:25
P 11.25-11.50 5-8 kl.
5. 11:50- 12:35
P 12.35-13.00 I-IVg kl.
6. 13:00 - 13:45 
7. 13:55 - 14:40
   

KK projekto logo

   
Uniformų užsakymas
(dydžių lentelės)
uniformos
 
   

 Hey.lt - Nemokamas lankytojø skaitliukas

   
© Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija