Bal 2024
Pr An Tr Kt Pn Št Sk
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

Nuorodos  

   

Prisijungimas  

   
Mes, Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos mokiniai - Emilija Ašmonaitė, Augustė Mižutavičiūtė, Aistė Mižutavičiūtė, Gerda Noreikaitė, Gintarė Aleksėjūnaitė ir dvi mokytojos Laima Baltutienė bei Reda Bartkuvienė -vykome į ERASMUS+ ,,Effective Schools of Modern Age“ projekto vizitą Lenkijoje, Volomino mieste. Susitikime nuotoliniu būdu dalyvavo partneriai iš Italijos, Rumunijos ir Turkijos. Šio mobilumo tikslas – susipažinti su savo ir kitų šalių literatūra pasitelkiant inovatyvias platformas.
Viešnagę pradėjome ankstyvą pirmadienio rytą apsilankymu Vaclovo Nałkowskio vidurinėje mokykloje. Ten mus svetingai sutiko mokyklos direktorė, mokytojai ir mokiniai. Artimiau susipažinusios su mokyklos gyvenimu ir bendruomene pristatėme savo mokyklą, šalį bei išgirdome partnerių pristatymus. Po pristatymų vykome į sendaikčių muziejų po atviru dangumi. Buvome sužavėtos antikvarinių įrankių ir senovinių namų ilgaamžiškumu.
Kitą dieną dalyvavome puikiai suorganizuotoje ekskursijoje po Volomino miestą.Nesutrukdė net blogas oras. Sužinojome labai daug apie miesto istoriją, jo praeitį. Po ekskursijos lankėmės miesto savivaldybėje, kur turėjome įdomų pokalbį su meru. Po pietų vykome į vietinės rašytojos Zofijos Nalkowskos muziejų. Šioje vietoje artimiau susipažinome su lenkų literatūra ir jos grožiu. Dieną užbaigėme apsilankymu 1920 metų Varšuvos mūšio muziejuje, kuriame susipažinome su mūšio priežastimis, eiga, baigtimi, jo svarba Lenkijos istorijai.
Trečiadienį pradėjome darbingai - vyko pristatymai apie savo šalies literatūrą. Jų dėka dar labiau praplėtėme savo akiratį ir žinias. Po pietų keliavome į Lenkijos sostinę –Varšuvą. Buvome sužavėtos šiuo miestu. Varšuvoje aplankėme kultūros ir mokslo rūmus. Pakilome į rūmų balkoną, kur mums atsivėrė visas miesto grožis.
Ketvirtadienio rytą apsilankėme Varšuvos pagrindinėje mokykloje. Apžiūrėjusios mokyklos patalpas, dalyvavome anglų kalbos pamokoje. Jos metu turėjome įdomią diskusiją apie pastangas ir priemones norimiems tikslams pasiekti. Pasidalinusios savo įžvalgomis, vykome į Varšuvos senamiestį. Pamatėme nuostabią jo architektūrą, apžiūrėjome nematytus senamiesčio objektus ir įspūdingų architektūros stilių bažnyčias . Po ekskursijos pietavome vietinėje kavinėje, kur ragavome įvairių lenkiškų tradicinių patiekalų. Po to vykome į garsaus lenkų astronomo Mikalojaus Koperniko mokslo centrą, kuris labai žymus dėl heliocentrinės saulės sistemos teorijos. Mokslo centre turėjome galimybę patys išbandyti galybę mokslinių bandymų, kurie ne tik praplėtė mūsų žinias, privertė nustebti, bet ir sukėlė juoką bei gerų emocijų. Jautėmės labai laimingos ir kupinos neišdildomų įspūdžių, bet su liūdesiu širdyse, nes laukė paskutinė diena Lenkijoje.
Savo viešnagės paskutinį rytą pradėjome ekskursija Varšuvos sukilimo muziejuje, kuriame pamatėme įvairių ginklų, karinių uniformų ir technikos. Šis muziejus - tai unikali galimybė prisiliesti arčiau prie Lenkijos istorijos, suprasti jos prasmę. Pasidalinusios įspūdžiais ir naujomis patirtimis su partneriais atsisveikinome ir išvažiavome namų link.
Šis mobilumas net tik praplėtė mūsų anglų kalbos žinias, bet ir supažindino su Lenkijos kultūra, papročiais, tradicijomis .O visų svarbiausia – nepamiršta liko ir literatūra. Erasmus + projektai puiki galimybė susirasti draugų bei įgauti pasitikėjimo savimi.
Veikla yra finansuojama iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.
Erasmus + grupėCamera

2 222222222222

   
   

Lietuvių maža, mes galime išlikti tik savo mokslu, gabumais, darbštumu...

Aleksandras Stulginskis

   
Pamokų laikas
1. 08:00 - 08:45
2. 08:50 - 09:35
3. 09:45 - 10:30
4. 10:40 - 11:25
P 11.25-11.50 5-8 kl.
5. 11:50- 12:35
P 12.35-13.00 I-IVg kl.
6. 13:00 - 13:45 
7. 13:55 - 14:40
   

KK projekto logo

   
Uniformų užsakymas
(dydžių lentelės)
uniformos
 
   

 Hey.lt - Nemokamas lankytojø skaitliukas

   
© Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija