Bal 2024
Pr An Tr Kt Pn Št Sk
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

Nuorodos  

   

Prisijungimas  

   
Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos mokiniai Justas Gailius, Ernesta Lasauskaitė, Guoda Baltutytė, Urtė Urbonaitė, istorijos mokytoja Laima Baltutienė bei buhalterė Irena Genčauskienė vykome į Rumuniją pagal Erasmus+ projektą ,, Effective Schools of Modern Age“. Šio mobilumo veikla susijusi su šiuolaikišku matematikos dėstymu mokyklose. Susitikime taippat dalyvavo partneriai iš Italijos, Lenkijos, Turkijos.
Pirmadienį pradėjome kelione į Turburea miestelį. Šalys partnerės susirinkome kultūros namuose, pristatėme savo šalis ir mokyklas. Vėliau, ėjome į seniūniją, kur mus pasitiko vietos meras. Supažindino su seniūnijos pastatu ir trumpai apie jį papasakojo. Turėjome pirmuosius pietus, ragavome tradicinius rumuniškus patiekalus. Pasistiprinę, keliavome į vietos mokyklą, kurioje buvome supažindinti su mokyklos veikla.
Nauja diena, nauji įspūdžiai. Rytas prasidėjo nuo lankymosi Technikos kolegijoje, kurioje Rumunijos koordinatorius pristatė savo šalies švietimo sistemą. Vėliau visi mobilumo dalyviai pristatėme internetines platformas, kurias naudojant galima vaizdžiai ir įdomiai pritaikyti matematikos pamokose mokiniams sudominti. Atlikę numatytas veiklas, turėjome ekskursiją su gidu, kuris papasakojo apie Constantin Brancusi ir jo meno kūrinius. Vaikščiodami senamiesčiu, užsukome į Aleksandro Stefulectu muziejų, kuriame pamatėme senovinius rumunų ginkus ir kostiumus.
Trečiadienis prasidėjo nuo kelionės į Tismana vienuolyną. Pastatas įsikūręs kalnuotoje vietoje, kuri mus labai sužavėjo. Ten aplankėme vienuolių bažnyčią, kurioje vienuolė pasakojo apie stačiatikybę, jos simbolius ir šventuosius. Turėjome progos įsigyti vietoje gaminamos vienuolių produkcijos. Diena tęsėsi ir dar aplankėme Constantin Brancusi gimtinę, kurioje gidas, pasakojo ir parodė skulptoriaus gyvenimo sąlygas. Ekskursiją baigėme apžiūrėdami skulptūrą ,, Endless column“. Diena pasibaigė šventine vakariene, kurios metu projekto koordinatorius Rumunijoje įteikė atsiminimo dovanas ir sertifikatus.
Ketvirta savaitės diena prasidėjo kelione į Craiova miestą. Aplankėme universitetą, susipažinome su jo veikla. Universiteto dėstytojas parodė, kaip kasdienio gyvenimo patirtis galima pritaikyti norint mokiniams paaiškinti matematikos užduotis. Padėkojus dėstytojams iškeliavome pasivaikščioti po Craiova senamiestį. Pamatėme daugybę įdomių skulptūrų, bažnyčių bei architektūrinių pastatų. Baigus ekskursiją išvykome į Rumunijos sostinę Bukareštą.
Paskutinią dieną lankėmės garsiajame Bukarešto parlamente. Sužinojome, kad tai sunkiausias pasaulio pastatas ir antras pagal dydį po Pentagono. Susipažinome su jo istorija, architektūra, aplankėmė sales, išgirdome kam buvo naudojamos. Pasisėmę žinių, vaikštinėjome po Bukarešto senamiestį, apžiūrėjome kelias stačiatikių cerkves. Dieną baigėme, pildydami „Evaluation form“ , kurioje palikome atsiliepimus apie vizito organizavimą.
Ši kelionė mums suteikė ne vien žinias apie valstybės kultūrą ir gyventojus. Lavinome anglų kalbą, sužinojome apie matematikos mokymo naujoves įvairiose šalyse. Įgytas patirtis tikimės panaudoti ateityje.
 
Veikla yra finansuojama iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.
Erasmus + grupėCamera

2222222222222

   
   

Lietuvių maža, mes galime išlikti tik savo mokslu, gabumais, darbštumu...

Aleksandras Stulginskis

   
Pamokų laikas
1. 08:00 - 08:45
2. 08:50 - 09:35
3. 09:45 - 10:30
4. 10:40 - 11:25
P 11.25-11.50 5-8 kl.
5. 11:50- 12:35
P 12.35-13.00 I-IVg kl.
6. 13:00 - 13:45 
7. 13:55 - 14:40
   

KK projekto logo

   
Uniformų užsakymas
(dydžių lentelės)
uniformos
 
   

 Hey.lt - Nemokamas lankytojø skaitliukas

   
© Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija