Nuorodos  

   

Prisijungimas  

   

Birželio 8-12 dienomis gimnazijoje buvo vykdoma vaikų vasaros poilsio stovykla „Pažinimo džiaugsmas kiekvienam“. Stovykloje mokiniams buvo sudarytos sąlygos įdomiai ir turiningai praleisti laisvalaikį, pailsėti po įtempto mokymosi.
Mokiniai dalyvavo kultūrinio paveldo edukacinėje programoje „Naminės duonos kelias“ Junkilų kaimo bendruomenėje „Krutelkis“, Kelmės r. Užsiėmimo metu vaikai susipažino su duonos ruošimo bei kepimo subtilybėmis, susiformavo ir išsikepė sau duonelės bei paskanavo patiekalų iš duoninės tešlos, kuriuos patys dalyviai gamino bendruomenės virtuvėje.
Edukacinės išvykos metu į Šiaulių „AJ šokolado gamyklėlę“ vaikai susipažino su šokolado gaminimu, jo istorija. Turėjo galimybę pasigaminti bei ragauti saldainių, sudalyvauti konkurse. Pėstute pasivaikščiojome po Šiaulių miestą, aplankėme Saulės laikrodžio aikštę, Talkšos ežero pakrantę ir joje stūksančią Metalinę lapę.
Taip pat mokiniai vyko į pramoginę ekskursiją į Dinozaurų parką, įsikūrusį Radailių kaime, Klaipėdos r. Vaikai galėjo apžiūrėti keturiasdešimt natūralaus dydžio judančių, šnypščiančių bei riaumojančių dinozaurų muliažų, susipažinti su jų gyvenimo ir išnykimo istorija. Turėjo galimybę išdykauti žaidimų aikštelėse, pasivažinėti mašinėlėmis, pasivaikščioti veidrodžių labirintais, apsilankyti 5D kino teatre, pailsėti prie Baltijos jūros.
Gamtoje buvo suorganizuotas susitikimas su sveikos gyvensenos mokytoju, Lietuvos sveikuolių viceprezidentu Eligijumi Valskiu. Susitikimo metu vyko paskaita apie sveiką gyvenseną, buvo žaidžiami edukaciniai žaidimai, vedami praktiniai mankštų užsiėmimai.
Gimnazijoje veikė kūrybinės dirbtuvėlės „Pasidaryk pats“. Praktinių užsiėmimų metu vaikai kūrė darbelius iš karoliukų, piešė ant drobės, karpė karpinius.
Kiekvienam stovyklos dalyviui už gerą nuotaiką ir aktyvią veiklą buvo įteiktos atminimo dovanėlės. Penkias dienas trukusi stovykla prabėgo labai greitai. Džiugu, kad užbrėžtas tikslas buvo įgyvendintas. Vaikai puikiai praleido laiką, mėgaudamiesi kruopščiai jiems suplanuota programa. Pilni įspūdžių atsisveikindami palinkėjome vieni kitiems geros ir saugios vasaros.
 
Virginija Ševčenka, socialinė pedagogė
2015-06-25Camera

22222222222222222

Šiais metais minime tarpukario Lietuvos Respublikos prezidento Aleksandro Stulginskio 130 gimimo metines. Vasario 26 dieną gimnazijoje vyko tradicinė viktorina „Ką žinai apie Aleksandrą Stulginskį?“. Joje savo žiniomis tarpusavyje varžėsi 5-8 klasių mokiniai. Geriausiai žinantiems prezidento gyvenimą ir darbus gimnazijos direktorius Virginijus Andrejauskas padovanojo ekskursiją į Jokūbavą.
Birželio 10-sios rytą mus maloniai ir svetingai pasitiko Kretingos rajono Jokūbavo Aleksandro Stulginskio pagrindinės mokyklos mokytoja ir muziejaus vadovė Felicija Stramilaitė. Ji mums papasakojo apie Jokūbavo miestelio ir mokyklos istoriją. Prezidentas A.Stulginskis Jokūbave apsigyveno po pasitraukimo iš aktyvaus politinio gyvenimo, čia jis turėjo dvarą, kuriame su šeima ir ūkininkavo. Būtent iš Jokūbavo 1941 matais prezidentas su žmona išvežti į tremtį. Mokyklos muziejuje susipažinome ne tik su asmeniniais išlikusiais prezidento daiktais – laikrodžiu, skrybėle, arbatinuku, lėkštėmis, bet ir vartėme liudininkų, kurie pažinojo Aleksandrą Stulginskį prisiminimus, skaitėme dukters Aldonos laiškus. Antroje salėje šalia Prezidentui skirtos ekspozicijos, rodomos ir moksleivių suneštų eksponatų kolekcijos: laikrodžiai, kalendoriai, pinigai, ženkliukai bei liaudies meistrės Joanos Martinkienės dirbinių iš kriauklių muziejui dovanotas rinkinys, įvairūs senovės buities daiktai. Vėliau aplankėme Aleksandro Stulginskio paminklą, pasivaikščiojome po jo parką, apžiūrėjome dvaro išlikusius pastatus, pagerbėme Aleksandro tėvo, Domininko Stulginskio, amžino poilsio vietą.
Ekskursiją baigėme Klaipėdoje, prie Baltijos jūros. Už galimybę turiningai praleisti dieną dėkojame Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos direktoriui Virginijui Andrejauskui.
 
Nomeda Kasmauskaitė, istorijos mokytoja metodininkė,
2015-06-25Camera

22222222

Birželio 5 dieną Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija pabaigė mokslo metus. Iš ryto gimnazijos mokinių taryba ir prezidentė Karolina Lasauskaitė mokinius pakvietė į šešis užsiėmimus. Su grožio procedūromis supažindino trečiokė gimnazistė Aurelija, judesio ir šokio paslapčių mokė aštuntokė Aušra, sportiniams žaidimams vadovavo 7-okų komanda, vadovaujama seniūnės Agnės, o vaidybos pradmenų mokė gimnazistė Gintautė. Didžiausio susidomėjimo sulaukė muzikinius gebėjimus tikrinusi ketvirtokų gimnazistų komanda, vadovaujama Jonės, Karolinos ir Augusto. Gimnazistė Gabrielė, kuri yra laimėjusi jau ne vieną konkursą, pakvietė į dailės pamokas.
Po užsiėmimų vyko mokslo metų užbaigimo šventė. Jos metu mokiniai parodė geriausius 2014-2015 mokslo metų pasirodymus. Buvo apdovanoti puikiai ir labai gerai besimokantys ir lankantys pamokas mokiniai, pasiekę laimėjimų olimpiadose, sportinėse varžybose, įvairiuose konkursuose, aštuntokams įteikti mokslo metų baigimo pažymėjimai.

Nomeda Kasmauskaitė, istorijos mokytoja metodininkė, gimnazijos tarybos pirmininkė

2015-06-16Camera

222222222222222

Š. m. gegužės 29 d. Kaltinėnų kultūros namuose vyko antrokų gimnazistų pasveikinimo šventė. Renginį organizavo ir vedė Ig klasės mokiniai.
Šventės pradžioje pirmokai gimnazistai visus dalyvius sužavėjo gražiomis eilėmis ir smagiu šokiu. Vėliau antrokus sveikino ir gražius linkėjimus sakė gimnazijos direktorius. Jis priminė šauniausiai olimpiadose, konkursuose ir sportinėse varžybose pasirodžiusius gimnazistus ir įteikė padėkos raštus. Sveikinimo žodžius tarė ir auklėtojos, kurios linkėjo būti kūrybiškiems, pasiekti puikių mokymosi rezultatų, o išvykstantiems - prasmingos pažinimo kelionės ir paukščio skrydžio savo svajonėms.
Norėdami patikrinti, ar antrokai yra pasiruošę palikti mūsų mokyklą ir pradėti savarankišką gyvenimą, organizatoriai sugalvojo keletą užduočių. Pirmiausia dešimtokai turėjo pristatyti namų darbus. Gausūs plojimai liudijo – antrokų fantazija nenuvylė nė vieno šventės dalyvio. Jie taip pat sveikino savo auklėtojas, atsidėkodami įteikė joms gėlių puokštes, albumus su auklėtinių nuotraukomis, linkėjimais ir padėkomis.
Vėliau dešimtokai atsakinėjo į suktus klausimus, buvo patikrinti, ar gerai pažįsta savo klasės draugus. Galiausiai abiem klasėms teko atlikti skirtingas užduotis: IIga – iš pateiktų žodžių sukurti eilėraštį, IIgb – iš spalvoto popieriaus sukomponuoti pradinį gimnazijos vaizdą. Dešimtokams teko rimtai paplušėti, kad įrodytų, jog yra pasirengę kopti laipteliais aukštyn.
Už žinias ir nuopelnus mokykloje antrokams gimnazistams buvo įteikti pusdiplomiai. Šventė baigėsi pirmokų gimnazistų atliekama jausminga daina.
Renginio organizatoriai taip pat nebuvo pamiršti. Atsidėkodami už linksmą ir gražią šventę antrokai gimnazistai jiems padovanojo saldžią dovaną - tortą.
 
Viktorija Eitutytė, Ig klasė
2015-06-03{jcomments on}Camera

2222222222222222222

Gegužės 27 – 28 dienomis Šilutėje vyko Klaipėdos apskrities lengvosios atletikos jaunučių ir jaunių pirmenybės. Jose sėkmingai pasirodė gimnazijos lengvaatlečiai, treniruojami kūno kultūros mokytojo metodininko Severino Čėsnos. Saida Šiušaitė (8a kl., rezultatas 5. 17.70) ir Gvidas Tauroza (7 kl., rezultatas 4.48.49) 1500 m bėgimo rungtyje iškovojo II-ąją vietą, Robertas Baltutis (Ig kl.) rutulio stūmimo rungtyje rezultatu 15,09 iškovojo III-ąją vietą. Sveikiname ir linkime sėkmės šturmuojant sporto aukštumas!

 
Edita Bagdonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.
2015-06-01
   
   

Lietuvių maža, mes galime išlikti tik savo mokslu, gabumais, darbštumu...

Aleksandras Stulginskis

   
Pamokų laikas
1. 08:00 - 08:45
2. 08:50 - 09:35
3. 09:45 - 10:30
4. 10:40 - 11:25
P 11.25-11.50 5-8 kl.
5. 11:50- 12:35
P 12.35-13.00 I-IVg kl.
6. 13:00 - 13:45 
7. 13:55 - 14:40
   

KK projekto logo

   
Uniformų užsakymas
(dydžių lentelės)
uniformos
 
   

 Hey.lt - Nemokamas lankytojø skaitliukas

   
© Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija