Nuorodos  

   

Prisijungimas  

   

Š. m. gegužės 21 dieną gimnazijoje vyko tarprajoninis tinklinio turnyras Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos taurei laimėti, kuriame dalyvavo merginų ir vaikinų komandos iš Telšių Žemaitės gimnazijos, Telšių rajono Varnių Motiejaus Valančiaus gimnazijos, Tauragės profesinio rengimo centro, Laukuvos Norberto Vėliaus ir mūsų gimnazijos. I-ąsias vietas iškovojo Tauragės profesinio rengimo centro vaikinų ir Telšių Žemaitės gimnazijos merginų komandos. II-ąsias vietas iškovojo mūsų gimnazijos tinklininkai: Edvinas Rimkus (IVg), Mantas Petraitis (IVg), Vitalijus Geryba (IIga), Ovidijus Adomavičius (IIga), Deividas Gedvila (Ig), Justas Tūtoraitis (Ig), Karolis Petraitis, Aurelija Bartašiūtė (IIIg), Ieva Sakalauskytė (IIga), Deimantė Gedvilaitė (IIga), Sigita Slaboševičiūtė (IIga), Dainora Petrikaitė (IIga), Deimantė Navardauskaitė (IIga) ir Roberta Vladičkaitė (IIgb). III-osiomis vietomis džiaugėsi Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos vaikinų ir merginų komandos. Jaunieji tinklininkai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais, diplomais, saldžiais prizais, o naudingiausių komandų žaidėjų laukė papildomos dovanėlės.
Nuoširdžiai dėkojame visoms mokykloms už aktyvų dalyvavimą, turnyro organizatorei kūno kultūros mokytojai dėkojame už puikų komandų paruošimą varžyboms. Esame labai dėkingi turnyro rėmėjams – seniūnui Antanui Bartašiui, įmonės „Juredas“ vadovui Sigitui Laurinavičiui, ūkininkams Nijolei ir Jonui Klapatauskiams.
 
Dainora Petrikaitė, IIga klasės mokinė
Būrelis antrokų ir ketvirtokų vyko į Žadeikių pagrindinę mokyklą, kurioje jau trečią kartą organizuotas visos Žemaitijos zonos mokinukus ir mokytojus vienijantis folkloro festivalis „Molinė asla“, skirtas etnografinių regionų metams paminėti. Šis festivalis – ypatingas, nes jam sukurta net emblema ir vėliava.
Mūsų gimnaziją atstovaujantys „Linksmieji vaikiuka“ išties palinksmino publiką, atlikdami nuotaikingą dainą „Juoni, kur buvą?“, sušokdami šokį - ratelį „Noriu miego“, o ketvirtokė Livija dar ir papasakojo lietuvių pasaką „Višta i žunsis“.
Tikimės, kad ateityje ši šventė populiarės ir sulauks dar didesnio susidomėjimo iš mažųjų mokinukų, nors ir dabar jie labai noriai dalyvauja. Šaunu, kad vis dar nepamirštama pažvelgti į tautos praeitį bei tradicijas.
 
Valda Jegorovienė, pradinių klasių mokytoja metodininkė
2015-05-26Camera

2222

Džiaugiamės puikiais dailės būrelio „Paletė“ (vadovė Laima Šepikaitė) dailininkų rezultatais II respublikiniame vaikų ir moksleivių piešinių konkurso „Lietuvos architektūros perlai“ ir sveikiname:
AUGUSTĘ MIŽUTAVIČIŪTĘ (4 kl.), laimėjus dvi II-ąsias vietas už piešinius „Vilniaus arkikatedra, bazilika ir varpinė“ (tema: Architektūros stiliai Lietuvoje, 7-10 m. amžiaus grupė) ir „Žemaitiškas kluonas (XVIIIa.)“ (tema: Etnografinių Lietuvos regionų architektūra, 7-10 m. amžiaus grupė),
GIEDRĘ KVECYTĘ (8b kl.), laimėjus II-ąją vietą (piešinys „Žemaitiška troba“, tema: Etnografinių Lietuvos regionų architektūra, 11-16 m. amžiaus grupė),
AUSTĖJĄ EITUTĘ (3 kl.), laimėjus III-ąją vietą (piešinys „Panemunės pilis“, tema: Mano krašto įdomiausi architektūros objektai, 7-10 m. amžiaus grupė),
GERDĄ ŠIUŠAITĘ (5a kl.), apdovanotą padėkos raštais už kūrybiškumą (piešinys „Šilalės rajono Kvėdarnos Švč. Mergelės Marijos bažnyčia“, tema: Architektūros stiliai Lietuvoje, 11-16 m. amžiaus grupė; piešinys „Varputėnų bažnyčios varpinė (XVIIIa.)“ tema: Etnografinių Lietuvos regionų architektūra, 11-16 m. amžiaus grupė),
AISTĘ MIŽUTAVIČIŪTĘ (4 kl.), apdovanotą padėkos raštu už kūrybiškumą (piešinys „Žemaitiškas svirnas“ tema: Etnografinių Lietuvos regionų architektūra, 7-10 m. amžiaus grupė),
URTĘ URBONAITĘ (5a kl.), apdovanotą padėkos raštu už kūrybiškumą (piešinys „Šilalės rajono Kaltinėnų Šv.Jono Krikštytojo bažnyčia“, tema: Mano krašto įdomiausi architektūros objektai, 11-16 m. amžiaus grupė)!
 
Edita Bagdonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.
2015-05-22

Gegužės 19 dieną Šilutėje vykusiose Lietuvos vaikų pirmenybių zoninėse varžybose sėkmingai pasirodė mūsų gimnazijos lengvaatlečiai, 6 klasės mokiniai Justas Čėsna, Antanas Klapatauskas ir Gustė Bartkevičiūtė. Justas iškovojo I-ąją vietą rutuliuko metimo (rezultatas 60,50) ir rutulio stūmimo (rezultatas 12,51) rungtyse, Gustė kamuoliuko metimo rungtyje rezultatu 45,90 taip pat iškovojo I-ąją vietą, rutulio stūmimo rungtyje buvo antra (rezultatas 11,28). Antanas sėkmingai pasirodė 1000 m bėgimo rungtyje-iškovojo II-ąją vietą (rezultatas 3,27,3). Džiaugiamės jaunųjų sportininkų bei trenerio kūno kultūros mokytojo Severino Čėsnos pasiekimais ir linkime sėkmės kitose varžybose!

 
Edita Bagdonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.
2015-05-22
Š. m. gegužės 15 dieną Šiauliuose vyko Lengvosios atletikos kaimų vietovių finalinės varžybos, kuriose, iškovojusi pirmąją vietą Šilalės rajono gimnazijų ir vidurinių mokyklų tarpe, dalyvavo Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos merginų komanda. Nors oro sąlygos nebuvo labai malonios, bet tai mūsiškėms nesutrukdė, merginos parodė savo išugdytą valią ir pasiruošimą.
Saida Šiušaitė užėmė I-ąją vietą 1000 metrų rungtyje. 100 metrų rungtyje dalyvavo net trys merginos: Deimantė Gedvilaitė užėmė II-ąją vietą, Gabrielė Auškalnytė VI-ą vietą, o Deimantei Navardauskaitei sėkmė šį kartą nenusišypsojo ir ji buvo diskvalifikuota. Dvi merginos dalyvavo rutulio stūmimo rungtyje - Donata Jankauskaitė iškovojo II-ąją vietą, o jauniausioji komandos narė Gustė Bartkevičiūtė liko penkiolikta. Merginos bendroje įskaitoje užėmė II-ąją vietą, įteikta taurė, jos pasipuošė diplomais, medaliais ir marškinėliais. Už puikius merginų rezultatus dėkojame treneriui Severinui Čėsnai ir visoms likime sėkmės kituose startuose!
 
Deimantė Gedvilaitė, IIga klasės mokinė
2015-05-22Camera

22

Jau antrus metus Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos vykdomas daugiašalis Comenius projektas „Kurkime daugiakultūrę Europą“ baigiasi. Gegužės 3 – 9 dienomis aplankėme paskutinę šalį – partnerę – Suomiją, Hiuvinkė miestą, Harkavehmas mokyklą ir jos bendruomenę.
Vizito metu pirmiausia aplankėme Hiuvinkė miestą, kurio istorija prasidėjo nuo iniciatyvos 1872 metais įkurti traukinių stotį. Šis miestas turi 46 tūkst. gyventojų, kurie dėmesingi ir draugiški, jauni ir vyresnio amžiaus žmonės stebino gebėjimu sklandžiai bendrauti anglų kalba. Šiame mieste įsikūrusi „Konecranes“ kompanija, kuri gamina visame pasaulyje garsius liftus. Šis miestas garsus ir vilnos fabriku, dabar jame organizuojamos įvairios meno parodos, jo pastatuose įsikūręs Vaikų ir jaunimo meno centras „Villa“, kuriame miesto vaikai ir jaunimas gali turiningai praleisti laiką, kurti meninius darbus, bendrauti ir išreikšti save. Jame rengiamos parodos, ekspozicijos. Meno kolekcijas sudaro daugiau kaip 100000 moksleivių darbų iš daugiau kaip 130 pasaulio šalių, ten liko ir mūsų mokinių kurtos piešinių miniatiūros.
Miestas apsuptas pušynų, todėl jame labai gaivus ir švarus oras. Šis miestas, beje, prieš kelerius metus gavo sertifikatą, kaip vienas saugiausių miestų Suomijoje. Didžiulį įspūdį paliko moderni Hiuvinkė miesto bažnyčia, suprojektuota profesoriaus Aarno Ruusuvuori ir interjero architekto Antti Nurmesniemi. Jos trikampis architektūrinis sprendimas iš tiesų žavi, joje įrengtas net vaikų žaidimų kampelis!

Skaityti daugiau >>>

Dainų užsienio kalbomis konkursas mūsų gimnazijoje vyksta jau penktą kartą. Trečią kartą jis suburia rajono moksleivius iš Šilalės, Pajūrio, Laukuvos, Kvėdarnos, Upynos. Džiugu, kad jų būrį šiais metais papildė dalyviai iš kaimyninių Tauragės ir Kelmės rajonų.
Konkurso metu dainos tradiciškai skiriamos Europai, nes gegužės 9-ąją švenčiame Europos taikos ir vienybės dieną. Kadangi šis dainų konkursas vyko gegužės 8-ąją, Europos dienos išvakarėse, jai dovanojome tai, ką turime geriausio - muzikinius kūrinius anglų, rusų, italų, ispanų kalbomis.
Renginio vedėjai Gintarė ir Augustas pasisveikino įvairiomis užsienio kalbomis, bet pripažino, kad universaliausia žmonijos kalba - muzika.
Nuskambėjus Europos himnui, konkurso dalyvių ir žiūrovų laukė siurprizas. Skype programos pagalba nutiesėme tiltą, kuris sujungė Kaltinėnus su Suomija, kur tuo metu viešėjo mūsų gimnazijos delegacija su mokytoja Laima Šalkauskiene. Mus sveikino Comenius projekto dalyviai iš įvairių šalių, skirtingomis kalbomis. Kalbų mokėjimas - vienas svarbiausių šiuolaikinio žmogaus bruožų. Daug kalbų - daug kultūrų - daug draugų. Renginio vedėjai dainų konkursą pavadino mažąja Eurovizija.
Š. m. gegužės 13 d. mūsų gimnazijoje lankėsi Tauragės profesinio rengimo centro atstovai. Jie papasakojo apie savo mokyklą, mokymosi programas. Šioje mokykloje galima įgyti šias profesijas: apdailininko, apskaitininko ir kasininko, automobilių mechaniko, automobilių elektromechaniko, baldžiaus, kirpėjo, kompiuterio ir organizacinės technikos operatoriaus, padavėjo ir barmeno, pardavėjo, sekretoriaus, technikos priežiūros verslo darbuotojo, virėjo. Programų trukmė trys metai, įgyjamas vidurinis išsilavinimas ir profesija. Moksleiviai baigę 12 klasių, taip pat gali mokytis pagal programas, kurių trukmė 1-2 metai. Pažangiems mokiniams kiekvieną mėnesį yra mokama stipendija.
Daugiau išsamios informacijos galite rasti internetinėje svetainėje: http://www.prc.taurage.lm.lt/
 
Vilma Šimkuvienė, karjeros koordinatorė
2015-05-15Camera

22

Kovo - balandžio mėn. gimnazijoje vykdėme integruotą užsienio kalbų (anglų, rusų, vokiečių), gimtosios kalbos ir geografijos projektą „Pažink Europą“. Projekto idėja ir tema pasirinkta siekiant supažindinti ir pagilinti mokinių žinias apie Europos Sąjungą, šalių kultūrinius skirtumus ir panašumus, susipažinti su tradicijomis, papročiais, būdingu kraštovaizdžiu, įžymiais žmonėmis ir ryškiausiais istoriniais bei kultūriniais objektais. Projekto metu mokiniai džiaugėsi galėdami atskleisti savo meninius gebėjimus ir žinių praktinio pritaikymo įgūdžius. Mokėsi bendrauti ir bendradarbiauti, siekti kompromiso, o svarbiausia - tobulinti užsienio kalbos bei geografijos žinias. Projekto rezultatas – 28 plakatai, pristatantys Europos Sąjungos šalis.

Laima Šalkauskienė ir Daiva Mižutavičienė, anglų k. mokytojos
2015-05-15Camera

222222222

Sveikiname Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos berniukų komandą, 2014 – 2015 m.m. Lietuvos mokinių olimpinio festivalio lengvosios atletikos keturkovės varžybose iškovojusią I vietą: Žygimantą Žukauską (7 kl.), Justą Čėsną (6 kl.), Luką Paulauską (7 kl.), Valdą Košį (7 kl. ), Beną Siautilą (5 kl.), Luką Pundiną (7 kl.).

Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos mergaičių komandą, 2014 – 2015 m.m. Lietuvos mokinių olimpinio festivalio lengvosios atletikos keturkovės varžybose iškovojusią III vietą: Gustę Bartkevičiūtę (6 kl.), Akvilę Čerškutę (7 kl.), Aureliją Klimašauskaitę (7 kl.), Kamiliją Eitutytę (6 kl.) Aistę Razbadauskaitę (7 kl.)

 

Edita Bagdonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.
2015-05-15
Šių metų gegužės 10 d. Šiaulių r. Kurtuvėnų dvare vyko Šalies folklorinių šokių varžytuvių finalas „Patrepsynė 2015“. Šiais metais šokėjai suvažiavo net iš 19 rajonų savivaldybių. Pradedančiųjų grupėje varžėsi net 70, o pažengusiųjų grupėje – 20 porų.
Jau 11 metų vyksta šis unikalus konkursas, kuriame rengėjai vis stengiasi atrasti kažką naujo ir pradžiuginti folklorinio šokio mylėtojus. Šiemet dalyvius džiugino nauja varžytuvių aplinka ir prizai – riešutų gliaudyklės, kuriomis buvo apdovanotas kiekvienas dalyvis. Šilalės rajonui atstovavo poros iš Dariaus ir Girėno progimnazijos, S.Gaudėšiaus gimnazijos, Šilalės kultūros centro bei Kaltinėnų A.Stulginskio gimnazijos. Mūsų gimnazijai atstovavo dvi poros: Ieva Ivanauskaitė ir Karolis Balčiūnas, Jonė Kinderytė ir Domas Skirgaila. Abi poros varžėsi PRADEDANČIŲJŲ grupėje, V pogrupyje. Kaltinėnų šokėjai neliko nepastebėti. Po šokio „Dirižablis“ į geriausių ketvertuką pateko Ieva ir Karolis, o po šokio „Šyvis“ į geriausių ketvertuką buvo išrinkti Jonė ir Domas. Sėkmė nuo šitos poros nenusisuko, nes po šokio „Gyvatas“ jie vėl buvo atrinkti į geriausiųjų ketvertuką ir laimėjo nominaciją „Už šauniausiai pašoktą šokį „Gyvatas““. Visi dalyviai ir vadovai buvo apdovanoti Padėkos raštais, saldainių fabriko „Rūtos“ šokoladukais.
Mieli abiturientai, jūs vėl buvote patys šauniausi ir geriausi šokėjai. Džiaugiuosi ir tais mokiniais, kurie važiavo palaikyti savo draugų. Savo šiltais plojimais jūs padėjote nugalėti jaudulį, nusišypsoti. Dar kartą sveikinu abi poras, kurios taip šauniai atstovavo mūsų mokyklai.
 
Alma Rumšienė, choreografijos mokytoja
2015-04-14Camera

22222

Gegužės 5 dieną Šilalėje vyko 2014 – 2015 m.m. Šilalės rajono mokinių olimpinio festivalio lengvosios atletikos atskirų rungčių varžybos. Jose sėkmingai pasirodė mūsų gimnazijos lengvaatlečiai. Rutulio stūmimo rungtyje mergaičių tarpe Donata Jankauskaitė (IVg kl.) laimėjo I – ąją vietą (rezultatas 12.15), Gustė Bartkevičiūtė (6 kl.) – II-ąją vietą (rezultatas 8.52), Robertas Baltutis (Ig kl.) berniukų tarpe iškovojo III-ąją vietą (rezultatas 14.70). 100 m bėgimo rungtyje Deimantė Gedvilaitė (IIga kl.) iškovojo I-ąją vietą (rezultatas 13.66), Gabrielė Auškalnytė (IIIg kl.) 400 m bėgimo rungtyje buvo antra (rezultatas 1.10,04), o Saida Šiušaitė (8a kl.) greičiausiai nubėgo 1000 metrų (rezultatas 3.36,4). Merginų komanda buvo nepralenkiama estafetinio bėgimo 4×100m rungtyje - rezultatu 0.55,2 iškovojo pirmąją vietą. Justas Tūtoraitis (Ig kl.) berniukų tarpe buvo antras 1000 m bėgimo rungtyje, o Kristijonas Jonuška (IVg kl.) užėmė I-ąją vietą šuolio į tolį rungtyje (rezultatas 5.82). Susumavus atskirų rungčių rezultatus gimnazijos mergaičių komanda gimnazijų, vidurinių mokyklų tarpe iškovojo I-ąją vietą! Sveikiname visus sportininkus ir juos varžyboms ruošusį kūno kultūros mokytoją metodininką Severiną Čėsną!

 
Edita Bagdonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.
2015-05-12
2015 m. gegužės mėn. 5 d. gimnazijoje svečiavosi stiklo meistras iš Latvijos, kuris pravedė mokiniams edukacinę pamoką apie stiklą ir jo dirbinius.
Mokiniai sužinojo, kokia stiklo sudėtis, kaip gaminamas stiklas, kokios būna stiklo rūšys, stiklo savybės, kaip stiklas tampa spalvotas, kokia turi būti temperatūra, kad stiklas pradėtų minkštėti, kada stiklas tampa plonas kaip popierius. Mokiniams buvo suteiktos technologinės žinios apie stiklą, stiklo atsiradimo istorija pasaulyje ir Lietuvoje. Stiklo apdirbimas pristatytas kaip amatas, kurio galima išmokti.
Užsiėmimo metu buvo pademonstruotos neįtikėtinos stiklo galimybės: stiklo pūtėjas rodė, kaip stiklas minkštėja ir iš jo gaunama stiklinė figūrėlė. Moksleiviai aktyviai įsijungė į pamoką atsakydami į klausimus ir už teisingus atsakymus laimėjo stiklinius prizus. Keli mokiniai patys pamėgino "suvaldyti" stiklą. Stiklo pūtėjo darbas prieš auditoriją parodė, kad norint pagaminti smulkias figūras iš stiklo, nebūtinos didelės krosnys. Pakanka reikiamų įrankių, žinių apie stiklo apdirbimo technologijas, kantrybės, meninės pajautos ir mažas, stiklines figūrėles galima gaminti uždarose patalpose.
 
Daiva Mižutavičienė, technologijų mokytoja
2015-05-12Camera

2222222

Gegužės 7 dieną gimnazijos mokiniai dalyvavo Europos egzamine. Šis nacionalinis žinių apie Europą konkursas rengiamas nuo 2010 metų ir yra skirtas paminėti Europos dieną. Konkurso dalyviai turi galimybę išmėginti savo žinias, atsakydami į įvairius klausimus apie ES istoriją, institucijas, kultūrą, kalbas bei kitas temas.
Geriausias žinias „Europos egzamine“ tarp II-IV gimnazijos klasių pademonstravo 2gb mokinys Julius Gudauskas. Antras šioje grupėje buvo tos pačios klasės gimnazistas Modestas Pocius, o trečias – ketvirtokas gimnazistas Augustas Dranseika. 8-9 klasių mokiniai laikė Bandomąjį Europos egzaminą. Šioje grupėje nepralenkiama buvo 8a klasės mokinė Karolina Baltrušytė, antras liko jos klasės draugas Evaldas Šiadbaras, o trečią vietą užėmė du pirmokai gimnazistai - Rokas Slaboševičius ir Deividas Gedvila.
Antrajame egzamino etape jėgas išmėgins Julius Gudauskas. Linkime jam sėkmės.
Socialinių mokslų metodinė grupė
2015-05-12
Balandžio 30 dieną gimnazijos mokiniai dovanojo šiltą ir smagią šventę, skirtą brangiausiam žmogui – Mamai.
„Visi norime turėti šiltus ir jaukius namus, kuriuose esi laukiamas, jautiesi saugus, sušildytas artimųjų meilės. Motina – namų siela. Ji sukuria ramią ir jaukią aplinką, kurioje auga ir bręsta mažieji. Nuo pat kūdikystės ji šalia, kaip gulbė plačiai išskėtusi savo sparnus, visada pasiruošusi ginti, sulaikyti, laukti, atleisti. Už meilę, šilumą, namų jaukumą, už giesmę vyturio, gėles, dangaus vaiskumą, Mielos Mamos, šiandien norim padėkoti, džiaugsmingą šventę Jums padovanoti,“ – skambėjo mokinių lūpose šie žodžiai.
Programoje dalyvavo nuo pačių mažiausiųjų, darželinukų, iki vyriausiųjų - ketvirtokų gimnazistų. Šventės metu skambėjo dainos, dėmesį kaustė smagūs šokiai, mamų širdis džiugino nuoširdūs vaikų žodžiai, padėkos už gyvenimo pamokas, gimnazijos direktoriaus sveikinimas. Įspūdingai pasirodė ir visus nustebino vaikinų grupė, padovanojusi mamoms „Sportinį šou“.
Mokiniai labai aktyviai ruošėsi šiai šventei, stengėsi įvairiapusiškai atskleisti savo gebėjimus, talentus. Ir visa tai – norint išreikšti nuoširdžią padėką Mamoms, kurios nuolat rūpinasi, užjaučia ir myli.
 
Dainora Petrikaitė, IIga klasė
Balandžio 17 dieną Kvėdarnos Prano Liatuko pradinėje mokykloje vyko tradicinė meninio skaitymo šventė pradinių klasių mokiniams, į kurią jaunieji skaitovai suvažiavo iš visų rajono mokyklų. Šiame konkurse dalyvavo ir mūsų mokyklos mokinukai – 2 klasės mokinys Marius Bartkus ir ketvirtokė Livija Kasmauskytė. Varžytasi dviejose skaitovų grupėse - kūrinį skaitančių literatūrine kalba ir žemaičių tarme. Komisijai buvo tikrai nelengva užduotis išrinkti pačius geriausius.
Mariumi ir Livija pasidžiaugė žiūrovai, jie apdovanoti gausiais plojimais ir atminimo dovanėlėmis.

Valda Jegorovienė, pradinių klasių mokytoja metodininkė
2015-05-05Camera

2

   
   

Lietuvių maža, mes galime išlikti tik savo mokslu, gabumais, darbštumu...

Aleksandras Stulginskis

   
Pamokų laikas
1. 08:00 - 08:45
2. 08:50 - 09:35
3. 09:45 - 10:30
4. 10:40 - 11:25
P 11.25-11.50 5-8 kl.
5. 11:50- 12:35
P 12.35-13.00 I-IVg kl.
6. 13:00 - 13:45 
7. 13:55 - 14:40
   

KK projekto logo

   
Uniformų užsakymas
(dydžių lentelės)
uniformos
 
   

 Hey.lt - Nemokamas lankytojø skaitliukas

   
© Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija