Nuorodos  

 

tamosilale1

smm

ES

Nemokama psichologinė pagalba

vaikujaunimo

 

   

Prisijungimas  

   

Kovo 23-29 d. Lietuvoje vyko ,,Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“, prie kurios prisijungėme ir mes pradinukai, priešmokyklinės grupės vaikai su savo mokytojomis. Veiksmo savaitės ,,Be patyčių“ rėmuose kiekviena klasė įsijungė į bendrą veiklą, kurios tikslas - užkirsti kelią nedraugiškiems santykiams, stiprinti bendravimo įgūdžius, saugoti draugystę.
Maloniai nuteikė, kai savaitės pradžioje ketvirtokai, atėjusius vaikus į mokyklą apkabino, paspaudė ranką. Nepabūgo pasveikinti ir mokytojas. Visai dienai liko geros emocijos. Džiaugėsi vaikai galėdami dalyvauti ir smiginio varžybose. Nugalėjo draugystė. Kitą dieną visi pradinukai, priešmokyklinės grupės vaikai buvo sukviesti į salę. Ten žiūrėjo filmus apie tai ką išgyvena vaikai patiriantys patyčias.
23-27 dienomis aplankė mus gimnazinių klasių mokiniai, vykdė akciją ,,Didysis draugas“, kurios metu su vaikais piešė, žaidė, dalijosi įspūdžiais.
Paskutinę savaitės ,,Be patyčių„ dieną, mokinukai savo mintis išreiškė piešiniuose, rašiniuose, darbeliuose. Pasakė tvirtą žodį – patyčiom NE !
 
Augenija Višinskienė, pradinių klasių mokytoja metodininkė
Eglė Kvederienė, priešmokyklinės grupės vyr mokytoja
2015-03-31Camera

222222222

Š. m. kovo 25 d. Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos aktų salėje vyko projekto „Pažink, gerbk, mylėk savo gimtąjį kraštą“ renginys. Tai antras bandymas integruoti lietuvių kalbos, muzikos, technologijų ir šokių pamokas. Projekto dalyviai - Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos 5a, 5b, 5c, 5d klasės ir Šilalės r. Kaltinėnų A. Stulginskio gimnazijos IVg kl. mokiniai, kurie vedė renginį. Pagrindinis projekto tikslas - susisteminti ir įtvirtinti penktos klasės šokio, muzikos, technologijų, dialektologijos, literatūros ir etnokultūros žinias ir įgūdžius. Projekto trukmė – 2 mėnesiai. Jo tikslas – patriotizmo, savo krašto kultūros tradicijų saugojimas ir puoselėjimas.
Kaltinėnų A. Stulginskio gimnazijos IVg klasės šokėjai ne tik vedė puikiai renginį, bet ir pašoko tris sceninius šokius: „Rolenderį“, „Linksmapolkę“ ir „Bajorėlį“. Daugiausia ovacijų sulaukė šokis „Bajorėlis“ – jiems šokant mokiniai plojo net atsistoję. Progimnazijos kapela dalyvius ir žiūrovus linksmino savo trankiomis polkutėmis ir valsais: šoko visi, kas tik sveikatos ir noro turėjo. Taip pat vyko bulvių skutimo varžybos. Šioje rungtyje geriausiai sekėsi 5a ir 5c klasės dalyviams. Pabaigoje visos klasės buvo apdovanotos saldžiais prizais ir nominacijomis. Kaltinėnų A. Stulginskio gimnazijos šokėjai buvo apdovanoti Padėkos raštu bei saldžiu prizu.
Norėčiau nuoširdžiai padėkoti Kaltinėnų A. Stulginskio IVg. kl. šokėjų grupei už pagalbą organizuojant renginį, už jų šaunų pasirodymą renginio metu.
 
Alma Rumšienė, choreografijos mokytoja
2015-03-31Camera

222222{jcomments on}

Gerbiami tėveliai,

Nuo balandžio 28 d. iki gegužės 15 d. gimnazijoje bus vykdomi standartizuoti testai 4 ir 8 klasių mokiniams. Ketvirtokai atliks skaitymo, rašymo, matematikos ir pasaulio pažinimo užduotis, o 8-tos klasės mokiniams bus pateiktos užduotys iš skaitymo, rašymo, matematikos, socialinių mokslų (istorija, geografija), gamtos mokslų (biologija, chemija, fizika). Paskutinę testavimo dieną mokiniams pateikiami klausimynai siekiant įvertinti mokyklos pridėtinę vertę. Klausimynus rasite straipsnelio pabaigoje, kuriuos galite atsisiųsti ir susipažinti.

 
Janina Bajarūnienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui
2015-03-27
 
bepatyciuJau šeštus metus iš eilės pavasario pradžia Lietuvoje daugeliui mokyklų bendruomenių asocijuojasi su ypatinga savaite – tai „Savaitė be patyčių“. Kiekvienas suprantame ir norėtume, kad patyčių nebūtų ne tik tą savaitę, o apskritus metus, toks ir yra „Savaitės be patyčių“ tikslas – kad patyčios nebeskaudintų nė vieno vaiko ar suaugusio. O kol pasieksime norimą tikslą, visi privalome nelikti abejingi. Todėl ir mūsų gimnazijos bendruomenė aktyviai įsitraukė į „Savaitės be patyčių“ veiklas.
Savaitės pradžioje buvo paskelbti „Tolerantiškiausio klasės mokinio“ rinkimai. Klasių valandėlių metu buvo kalbama apie patyčias bei renkami „Tolerantiškiausi klasės mokiniai“. Nugalėtojais tapo: Gerda Šiušaitė 5a kl., Taironas Zybartas 5b kl., Kotryna Buivydaitė 6 kl., Aistė Razbadauskaitė 7 kl., Evaldas Šiadbaras 8a kl., Greta Miliauskaitė 8b kl., Paulius Norgaila I g. kl., Ugnė Višinskytė IIg a kl., Deividas Andreika IIg b kl., Tomas Petrauskas IIIg. kl., Viktorija Ramanauskaitė IVg.kl.
Kovo 23-27 d. gimnazijoje vyko akcija „Didysis draugas“, kurios metu gimnazinių klasių mokiniai lankė pradinių klasių mokinius, kartu piešė bendrus piešinius, žaidė įvairius žaidimus.
Kovo 24 dieną Klaipėdoje vyko lengvosios atletikos vaikų „Žemaitijos taurė 2015“ finalinės varžybos. Jose rutulio stūmimo rungtyje sėkmingai pasirodė Justas Čėsna (6 kl.) ir Gustė Bartkevičiūtė (6 kl.). Justas rezultatu 12.35 iškovojo I –ąją vietą ir taurę, Gustė – III – iąją vietą ir taurę (rezultatas 11.88)!
Kovo 25 dieną Klaipėdoje vykusiose lengvosios atletikos jaunių „Žemaitijos taurė 2015“ finalinėse varžybose sėkmė lydėjo Saidą Šiušaitę (8a kl.) ir Robertą Baltutį (Ig kl.). Saida 1000 m bėgimo rungtyje (rezultatas 3:18.98),o Robertas – rutulio stūmimo rungtyje (rezultatas 14.92) iškovojo III – iąsias vietas ir taures.
Jauniesiems sportininkams varžyboms pasiruošti padėjo kūno kultūros mokytojas metodininkas Severinas Čėsna.
 
Edita Bagdonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.
2015-03-27Camera

 

Kovo 25 d. I-II g. klasių mokiniai dalyvavo VŠĮ Telšių profesinio mokymo centre vykusiame renginyje „Profesijų dienos 2015“. Mokiniai turėjo galimybę susipažinti su centre vykdomomis programomis, vyko praktiniai užsiėmimai, kurių metu vaikai galėjo gauti daugiau žinių apie dominančią specialybę.

Virginija Ševčenka, socialinė pedagogė

2015-03-25
Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijoje kovo 20 dieną vyko Žemės vėliavos pakėlimo ceremonija. Jos metu diskutavome, kodėl svarbu mums švęsti Žemės dieną ir išanalizavę daugelį Kodėl? nutarėme, kad kovo 23 - 27 dienomis, klasės paruoš ekspoziciją su atsakymais.
Renginio metu aptarėme mėnesio veiklos programą. Akcentavome, kaip svarbu rūšiuoti ir rinkti elektronines atliekas. Paskelbėme konkursą klasėms „Mes rūšiuojam“. Rezultatus suvesime balandžio 13 dieną.
Žemės dienos mėnesį užbaigsime balandžio 20 dieną geografijos – biologijos – dailės integruotu projektu „Aš kuriu Žemei“ Šiame projekte mokiniai naudos tik gamtines medžiagas (pvz.,smėlį, akmenis, kankorėžius, šiaudus ir t.t.).
 
Danguolė Kinderienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.
2015-03-20Camera

222222222222

Kovo 20 dieną gimnazijoje lankėsi socialinio draudimo fondo valdybos Šilalės skyriaus direktorė Inga Šaulienė. Direktorė supažindino su darbu Sodroje, ko reikia, norint būti jos darbuotoju. Taip pat sužinojome, kad Sodrai sumokėtos įmokos virsta išmokomis, kur Sodra panaudoja surinktas lėšas, kokios yra biudžeto deficito priežastys, kaip gyventojai siūlo mažinti Sodros biudžeto „skylę“, kokiais būdais galima į darbuotojus kreiptis. Paskaitos pabaigoje žaidėme žaidimą, kuris įtraukė visus, o geriausi buvo apdovanoti saldžiais prizais.

Sandra Vedeikytė, III g klasės mokinė

2015-03-20Camera

2

Kovo 13 dieną Tauragės kultūros namuose vyko vaikų ir jaunimo lietuvių liaudies šokių šventė „Saulele, užtekėk“. Šventės tikslas – ugdyti ir puoselėti tautinio šokio tradicijas, kolektyvus ir jų vadovus sutelkti šiltam, maloniam bendravimui.
Šventėje dalyvavome ir mes, Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos abiturientai. Sušokome du šokius – „Rolenderį“ ir „Bajorėlį“. Buvo smagu pamatyti kitus kolektyvus, įgavome naujos patirties. Šventės pabaigoje koncertavo Tauragės krašto Auksinis choras ir jų generolės-grupė „MAGNIT“. Už pagalbą ruošiantis renginiui dėkojame šokių mokytojai Almai Rumšienei.
 
Abiturientės Jonė Kinderytė, Laura Jokubauskaitė ir Karolina Tūtoraitytė.
2015-03-19Camera

22

Š. m. kovo 13 dieną gimnazijos tinklininkai dalyvavo Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijos organizuotame jaunųjų tinklinio talentų turnyre, skirtame Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo dienai paminėti. Turnyre dalyvavo ir savo jėgas išbandė Rietavo, Laukuvos, Pagėgių, Kaltinėnų, Plungės, bei Tauragės mokyklų sportininkai.
Mūsų gimnazijos tinklininkams sekėsi gana neblogai. Vaikinų komanda - Edvinas Rimkus (IVg, Mantas Petraitis (IVg), Edvardas Sakalauskis (IVg), Vitalijus Geryba (IIga), Deividas Gedvila (Ig), Justas Tūtoraitis (Ig), Rokas Slaboševičius (Ig) užėmė 5-ąją vietą, o merginų komanda - Sigita Slaboševičiūtė (IIga), Ieva Sakalauskytė (IIga), Deimantė Gedvilaitė (IIga), Deimantė Navardauskaitė (IIga), Miglė Šležaitė (IIga), Dainora Petrikaitė (IIga), Goda Dambrauskaitė (8a), Dovilė Petrauskaitė (8a) užėmė 3-iąją vietą ir buvo apdovanotos prizais.
Ir ateityje tikimės visokeriopos sėkmės bei puikių pasiekimų sporte.
 
Dainora Petrikaitė, IIga klasės mokinė
2015-03-19

Kovo 17 dieną ateitininkų būrelio narės lydimos mokytojos Aidos Buivydienės ir psichologės Eugenijos Martinkienės aplankė Tauragės r. Skaudvilės specialiosios mokyklos mokinius. Prieš susitikimą šiek tiek nerimavome, bet paaiškėjo, kad be reikalo. Jau nuskambėjus pirmai dainai mokiniai noriai „padėjo“ ją padainuoti, o žaidžiami žaidimai ir šokiai įtraukė visus mokinius. Tvirtai laikydami vieni kitų delnus savuosiuose, tiek sveiki, tiek negalią turintys vaikai leidosi į nuostabų muzikos ir šokių pasaulį.Šokiai ir žaidimai ne tik dovanojo geros nuotaikos dozę, bet ir leido jiems pasijusti vienodais su visais. Atsisveikinome su pažadu grįžti ir šio pažado nepamiršime.

Eugenija Martinkienė, psichologė.

2015-03-19Camera

2222222

Vasario 28 dieną į Nacionalinį Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų muziejų Vilniuje rinkosi jaunieji dailininkai iš visos Lietuvos. Rūmų Didžiojoje renesansinėje menėje vyko tarptautinio vaikų ir jaunimo meninės kūrybos darbų konkurso „Kelionė laiku – atgimusi Valdovų rūmų istorija“ laimėtojų pagerbimo šventė.
Susirinkusius sveikino Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos trombonininkai ir senosios muzikos ansamblis „Lirum“. Sveikinimo žodį tarė Valdovų rūmų muziejaus direktoriaus pavaduotoja istorikė Jolanta Karpavičienė. „Džiaugiamės, kad tiek daug jaunų žmonių savo piešiniais įrodo, kad istorinė atmintis gyva, kad jiems svarbus valstybingumas, Lietuvos praeitis, dabartis ir ateitis,“ – kalbėjo Jolanta Karpavičienė.
Kūrybiniame konkurse dalyvavo 328 mokiniai iš įvairiausių Lietuvos vietovių, Norvegijos, Rusijos federacijos, JAV, kurie piešiniuose dailės kalba išreiškė savo santykį su istorine praeitimi. Kiekvienoje amžiaus grupėje buvo atrinkta po 20 geriausių piešinių, kurie pateko į valdovų rūmuose surengtą parodą.
Saulėtos kovo 10-osios popietę išsiruošėme kartu su vaikais į Kudirkos Naumiesčio kultūros centrą. Čia, minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-ąją sukaktį, buvo apdovanoti moksleivių plakato ir atviruko konkurso „Kovo 11-oji“ nugalėtojai bei geriausių konkursinių darbų autoriai, juos ruošusieji mokytojai.
Šis konkursas jau šeštus metus kviečia įvairaus amžiaus moksleivius pažinti savo šalies istoriją ir kultūrą, ugdyti meilę ir pagarbą tėvynei. Šiais metais buvo pateikti net 666 darbai iš visos šalies. Labai smagu, kad į geriausių būrį pateko mūsų gimnazijos jaunųjų menininkų darbai. Jau antrus metus iš eilės Gintarė Aleksėjūnaitė (5 kl.) tampa atviruko konkurso laimėtoja, o Gabrielės Baužaitės (Ig), Austėjos Eitutės (3 kl.), Mariaus Bartkaus (2 kl.), Giedrės Kvecytės (8b kl.), kurių mokytoja Laima Šepikaitė, ir Ramintos Petrauskytės (2 kl., mokytoja Eugenija Višinskienė) piešiniai apdovanoti kaip geriausi konkursiniai darbai.
Nuoširdžiai dėkojame mokytojoms už triūsą ir visiems toliau linkime neišsenkančio kūrybiškumo!
 
Reda Bartkuvienė, informacinių technologijų mokytoja metodininkė
2015-03-17Camera

222{jcomments on}

Visiems lietuviams ypač svarbią sukaktį – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 25 – metį mūsų gimnazijoje paminėjo ne tik vyresniųjų klasių mokiniai, bet ir pradinukai, kuriems diegti meilę Tėvynei ir ugdyti patriotiškumą yra labai svarbu.
Š. m. kovo 10 d., patys vyriausieji - ketvirtokai, sukvietė priešmokyklinių grupių mokinukus, pirmokėlius, antrokus ir trečiokus pasiklausyti pačių atliktos veiklos – projektinių darbų apie Lietuvą pristatymo, kuriuose buvo trumpai charakterizuoti patys reikšmingiausi valstybės istorijoje įvykiai nuo ledynmečio iki dabarties laikų. Kad klausytojams laikas neprailgtų, ketvirtokai deklamavo eilėraščius apie Lietuvą, dainavo daineles.
Tikiuosi, kad šio renginuko metu vaikai įgijo naujų naudingų žinių apie savo gimtąjį kraštą arba įtvirtino jau turimas, kad ateityje jaustųsi tikri Lietuvos Respublikos piliečiai.
 
Valda Jegorovienė, pradinių klasių mokytoja metodininkė
2015-03-17Camera

222222

Kovo 10 dieną gimnazijos mokiniai ir mokytojai rinkosi į renginį, kurio metu buvo paminėtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-metis.
1990 metų kovo 11 diena – viena iš svarbiausių datų Lietuvos istorijoje, kurios prasmingumas ir svarba kiekvienais metais tampa vis reikšmingesnė. Šiandieninė geopolitinė situacija verčia mus vis iš naujo įkainoti laisvės kainą ir tą žmonių pasiaukojimą, kuris padėjo pamatus dabartinei Lietuvai.
Per 25 nepriklausomos ir laisvos valstybės gyvenimo metus daug kas keitėsi. Lietuvos žmonės krauju ir savo gyvybe apgynė nepriklausomybę, o vėliau prasmingais darbais ir laimėjimais ją įprasmino. Keitėsi per tuos metus ir žmonių vertybės, požiūris į aplinką ir pasaulį. Žmogus tapo pasitikintis ir tikintis savimi bei savo šalimi. Dabartinis Lietuvos pilietis suvokia ir vertina praeityje gyvenusių žmonių darbus tėvynei. Tačiau kartu jis moka ir džiaugtis dabartimi, pasijuokti iš savo ydų. Visa tai rodo, kad jis yra demokratiškos visuomenės narys, galintis ir turintis teisę į savo išraišką.
Gimnazijos bendruomenė vadovaujasi demokratinio valdymo principais. Įvairių gebėjimų turintys mokiniai yra skatinami būti aktyviais savo mokyklos ir bendruomenės nariais, gebantys rinktis saviraiškos kelią. Būtent todėl buvo nuspręsta šią šventę patikėti gimnazijos mokiniams. Kiekviena klasė turėjo pristatyti pasirinktus nepriklausomybės metus nuo 1990 iki 2015 metų. Buvo džiugu stebėti mokinius, kurie labai išradingai pristatė, jų nuomone, svarbiausius įvykius. Buvo dainuojamos laisvei skirtos dainos, sakomos į amžinybę išėjusių poetų eilės, šokami šokiai, pristatomos skaidrės, demonstruojami pačių sukurti filmai ir vaidinamos situacijos. Visi šie mokinių paruošti pristatymai – tarsi šiandieninė suaugusi Lietuva. Talentinga ir nugalinti iškeltus iššūkius. Kūrybinga ir iniciatyvi. Jaunatviška ir mokanti modernumą suderinti su tradicijomis. Kartais rimta, net liūdna, o kartais nerūpestinga, linksma ir ironiška.
Džiaugiamės savo mokinių pasiekimais ir didžiuojamės tuo, kad vis daugiau mokinių išdrįsta būti matomi. Jie nebijo klysti, jie nori būti pastebėti ir įvertinti. Mes tikrai Jus, mieli mokiniai, matėme. Dėkojame už pasirodymus ir už paprastos dienos pavertimą švente.
 
Nomeda Kasmauskaitė, gimnazijos tarybos pirmininkė.
2015-03-13Camera

222222222222222{jcomments on}

Ką galėtumėte papasakoti apie Klaipėdos universitetą ir jam priklausančius fakultetus? Neabejojame, jog informacijos internete yra begalybė, tačiau patirtis, einanti iš studentų lūpų dažniausiai daug vertingesnė už „vikipediją“. Ypač, jei auditorija – mokiniai, potencialūs mūsų studentai.

Vykti į mažesnių miestų mokyklas – jau tradicija. Siekiant kasmet sulaukti kuo daugiau naujų, daug žadančių veidų skleisti žinią apie KU yra būtina. Dažnas jaunuolis, planuojantis stoti arba į užsienį, arba į vieną iš sostinės universitetų, kartais pamiršta, jog čia, prie jūros, mes taip pat turime puikią aukštojo mokslo įstaigą, ne ką prastesnę už kitas.
Kovo 6-osios rytą Klaipėdos universiteto atstovai išvyko į Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnaziją tam, jog pasidalintume savo žiniomis ir įspūdžiais apie studijas su laukiančiais mokiniais.
Pamokų metu buvo pristatyti visi septyni fakultetai, supažindinta su 2015 ir 2016 metų priėmimo taisyklėmis, jų naujovėmis. Kiekvienas fakulteto atstovas turėjo galimybę trumpai papasakoti apie fakulteto siūlomas specialybes, savo studijuojamą dalyką, apie patirtį būnant studentu, atsakyti į rūpimus klausimus bei duoti patarimus tiems, kurie dar dvejoja. O istorijų būta visokių − nuo nenusisekusių studijų ir naujai atrastos, pamėgtos srities iki nuraminimų, jog daugelis mokomųjų dalykų universitete tikrai nėra tokie baisūs, kokius juos mėgstama vaizduoti.

Kovo 6 dieną gimnazijos lengvaatlečiai Justas Čėsna (6 kl.) ir Gustė Bartkevičiūtė (6 kl.), kuriuos treniruoja kūno kultūros mokytojas Severinas Čėsna, Klaipėdoje dalyvavo Lietuvos vaikų pirmenybių zoninėse varžybose bei lengvosios atletikos vaikų „Žemaitijos taurė 2015“ III etapo varžybose. Jose abu mokiniai pasirodė ypač sėkmingai – rutulio stūmimo rungtyje abiejose varžybose Justas (rezultatas 11.76) iškovojo I-ąsias vietas, o Gustė (rezultatas 10.39) atitinkamai I-ąją ir III-iąją vietas! Sveikiname ir linkime sėkmės kituose varžybų etapuose!

Edita Bagdonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

2015-03-09

„Lietuvių maža, mes galime išlikti tik savo mokslu, gabumais, darbštumu...“ – taip laiške anūkei rašė prezidentas Aleksandras Stulginskis. Vasario 26 dieną pirmajam Lietuvos respublikos konstituciniam prezidentui būtų sukakę 130 metų.

Aleksandro Stulginskio vardas tuo metu dar Kaltinėnų vidurinei mokyklai suteiktas 1999 metais. Antrasis iš eilės tarpukario Lietuvos valstybės vadovas ir pirmasis, išrinktas pagal konstituciją, gimė 1885 metais vasario 26 dieną Kutalių kaime, netoli Kaltinėnų. Mūsų miestelyje būsimasis prezidentas mokėsi, dirbo raštininko padėjėju, čia, Kaltinėnuose, palaidota jo motina Marijona. Buvo jauniausias – dvyliktas vaikas šeimoje. Savo prisiminimuose prezidentas rašė: „Septintus metus eidamas pradėjau mokytis žemaitiškai skaityti. Tačiau rašyti neišmokau, nes niekas iš mūsiškių to nemokėjo. Tėvas atidavė garsiajai Kaltinėnų daraktorkai Konstancijai į mokslą. Iš ryto tekdavo eiti 4 kilometrų kelią, prariogsojus dieną, grįžti vakare namo. Vėliau tėvas mane išvedė į pradžios mokyklą Kaltinėnuose, mama įdavė stambią, gyvą žąsį mokytojui nunešti“.
Sveikiname Viktoriją Eitutytę (Ig kl.), kuri vasario 26 dieną Lietuvos mokinių technologijų olimpiados rajoniniame etape 9-10 klasių grupėje laimėjo II-ąją vietą. Gimnazistę olimpiadai ruošė dailės ir technologijų mokytoja Valentina Kinderienė.
Džiaugiamės gimnazistų sėkme Lietuvos mokinių geografijos olimpiados rajoniniame etape, kuriame laimėtos keturios prizinės vietos. Sveikiname Viktoriją Eitutytę (Ig kl.) ir Modestą Pocių (IIgb kl.), laimėjus I – ąsias vietas, Paulių Norgailą (Ig kl.), laimėjus II – ąją vietą, Julių Gudauską (IIgb kl.) – III – ąją vietą! Mokinius olimpiadai ruošė geografijos mokytoja metodininkė Janina Bajarūnienė.
 
Edita Bagdonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.
2015-03-05

Kaziuko mugė – tradicinis Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos pradinių klasių mokinių renginys. Kiekvienais metais ši šventė susilaukia ne tik mokinių, bet ir bendruomenės narių susidomėjimo. Šiuo renginiu norėjome mokiniams priminti lietuvių liaudies tradicijas, bei papročius. Renginį pradėjo mokytojos Aidos Buivydienės vadovaujami ateitininkai. Jie papasakojo apie šv. Kazimiero gyvenimą, Kaziuko mugės atsiradimo istoriją, jos tradicijas. Kaziuko mugės dalyviams pateikė klausimų apie šią šventę, pašoko „Kaziuk, pagrok man valsą“. Kartu su pradinukais šoko „Riešutėlį“, „Kepė pyragą“.

Po programėlės prasidėjo prekyba. Oi linksma buvo! Prekiavo, mainė, pirko... Kas daugiau, kas mažiau, bet visi užsidirbo.

Aldona Navickienė, pradinių klasių vyr. mokytoja.

2015-03-05Camera

2222222

{jcomments on}

Šių metų vasario 19 d. IIg - IIIg klasių mokiniams vyko susitikimas su Tauragės teritorinės darbo biržos Jaunimo darbo centro Šilalėje vyr. specialiste Rimante Gailiene. Mokiniai buvo supažindinti su įvairiomis profesijomis, pateikta daug informacijos apie galimybes įsidarbinti vasarai ir darbo vietas ateityje. Taip pat buvo atliekami darbo nustatymo testai pagal pomėgius ir zodiako ženklą. Buvo diskutuojama apie svajonių darbą - kokios galimybės yra jį dirbti bei kokias charakterio savybes reikia išsiugdyti tokiam darbui. Susitikimo pabaigoje vyko viktorina, kurioje buvo galima laimėti prizų. Šis susitikimas išties buvo labai naudingas - palengvinti sprendimai, kur dirbti baigus mokslus, sukaupta daug įdomių ir reikalingų žinių darbo klausimais. Ateityje tikimės panašių susitikimų.

Dainora Petrikaitė, IIga klasės mokinė
2015-03-05Camera

2222

Pamokų metu ir laisvalaikiu piešti mėgstantys gimnazijos mokiniai sukuria daug piešinių, kuriuose vaizduoja gimtą kraštą, aplankytas vietas, įžymius žmones ar svarbius įvykius. Taip ant popieriaus lapo įamžinami Vilniaus ir Kauno architektūriniai paminklai (Godos Dambrauskaitės, Samantos Petkutės, Vaidos Jundulaitės darbai), senųjų Lietuvos dvarų palikimas (Karolio Eitučio, Akvilės Gumuliauskaitės, Gabrielės Baužaitės, Ievos Overlingaitės darbai). Džiugina mokinių drąsūs bandymai piešiant Prezidento Aleksandro Stulginskio portretus – tai Irmos Dambrauskaitės, Jurgitos Stirbytės, Deimantės Košytės, Aušrinės Šliažaitės darbai. Branginamas gimto krašto grožis atsispindi piešiniuose, vaizduojančiuose kaimo sodybas (Saidos Šiušaitės, Sigitos Slaboševičiūtės, Deimantės Kelpšaitės ir kitų mokinių darbuose), o svarbius šaliai įvykius savo kompozicijose akcentuoja Ugnė Višinskytė, Julius Gudauskas, Deivydas Andreika ir kiti jaunieji dailininkai.
Šie kūriniai, parodantys meilę Lietuvai, buvo surinkti į piešinių parodą „Graži tu, mano brangi tėvyne...“, skirtą paminėti Aleksandro Stulginskio 130-ąsias gimimo metines.
Vasario 27 dieną paroda buvo eksponuota Kaltinėnų laisvalaikio salėje per gimnazijos organizuotą konferenciją „Mūsų lietuvių maža, mes galime iškilti savo mokslu, gabumais, darbštumu...“, skirtą Prezidento atminimui. Šiuo metu ekspozicija perkelta į gimnazijos vestibiulį, kur ja visą kovo mėnesį gali grožėtis ir mokiniai, ir mokytojai, ir gimnazijos svečiai.
 
Valentina Kinderienė, dailės mokytoja
2015-03-04Camera

2222222

{jcomments on}

Apie savo ateitį, profesinius polinkius žmogus mąsto jau vaikystėje. Dažno pradinuko nuomonė keičiasi, nes jis turi gana mažai žinių apie įvairias profesijas. Tai labiau svajonės. Kad mažųjų mokinukų tos svajonės pamažu taptų realesnėmis, kad jie suvoktų, ką reikia mokėti, kokias savybes ir įgūdžius lavinti, norint įgyti vieną ar kitą profesiją, šių mokslo metų rugsėjo – vasario mėnesiais mokytojos Augenija Višinskienė ir Nijolė Montvilienė visus pradinukus pakvietė įsijungti į projektą ,,Mano ateities profesija“. Projekto metu pradinukai ir jų mokytojos susitiko su įvairių profesijų žmonėmis. Po kiekvieno susitikimo su profesijų atstovais vaikai rašė laiškus, dalijosi įspūdžiais, išsakė savo nuomonę apie girdėtas profesijas. Jį galima įvardinti projektu - ,,Trys viename“, nes jo metu buvo vykdomas ugdymas karjerai, bendradarbiavimas su mokinių tėvais bei vyko tarpdalykinė integracija. Mokiniai mokėsi pasiruošti pokalbiams-diskusijoms, aprašė susitikimus su įvairių profesijų atstovais, mokėsi daryti išvadas, gerėjo mokinių skaitymo, rašymo ne tik lietuviškai, bet ir angliškai įgūdžiai. Taip pat mokėsi rašyti straipsnelius ir juos iliustruoti, lavino gerąsias žmogaus savybes.

Sveikiname Godą Dambrauskaitę (8a kl.) ir Livetą Stončiūtę (8a kl.), Lietuvos mokinių olimpinio festivalio smiginio rajoninėse varžybose iškovojus III-iąją vietą! Mokines varžyboms ruošė kūno kultūros mokytoja metodininkė Vilma Šimkuvienė.

Edita Bagdonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

2015-03-04
Kovo 2 dieną gimnazijoje vyko paskaita, kurios metu IIIg – IVg klasių mokiniams buvo pristatyta policijos pareigūno profesija. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viešosios policijos skyriaus prevencijos poskyrio vyresnioji specialistė Rasa Sadauskytė supažindino mus su pareigūnų darbu, maloniai pasidalino savo patirtimi, atsakė į visus rūpimus klausimus. Pasisėmėme naujų žinių, kurios, tikimės, pravers pasirenkant profesinį kelią.
 
Gintarė Gleščinskaitė, IIIg klasės mokinė
2015-03-03Camera

2

Lietuvos mokiniai ir studentai Lietuvos nepriklausomybės 25–mečio proga inicijuoja akciją „Lietuvai ir man“. Šios akcijos pagrindinis tikslas – įtraukiant kuo daugiau žmonių, netradiciškai paminėti Kovo 11–ąją, pinant trispalves (geltonos, žalios ir raudonos spalvų) draugystės apyrankes ir taip išreiškiant tautos vienybę.

Apyrankių pynimas – fantazijos, kūrybiškumo kupinas užsiėmimas, į kurį kviečiamos įsitraukti visų šalies mokyklų bendruomenės ir mokiniai. Mūsų gimnazija taip pat įsijungė į šią akciją: mokiniai, mokytojai, klasių auklėtojai pynė trispalves apyrankes. Kai kurie moksleiviai su malonumu nupynė ne po vieną ar dvi apyrankes, o net po kelias. Visos nupintos apyrankės papuoš specialiai šiai akcijai paruoštą Gediminaičių stulpų konstrukciją Vilniuje.

Tegul visi pamato mus vieningus, mylinčius ir atsakingus!

 

Daiva Mižutavičienė, technologijų mokytoja.

2015-03-03Camera

222222222222

   
   

Lietuvių maža, mes galime išlikti tik savo mokslu, gabumais, darbštumu...

Aleksandras Stulginskis

   
Pamokų laikas
1. 08:00 - 08:45
2. 08:50 - 09:35
3. 09:45 - 10:30
4. 10:40 - 11:25
P 11.25-11.50 5-8 kl.
5. 11:50- 12:35
P 12.35-13.00 I-IVg kl.
6. 13:00 - 13:45 
7. 13:55 - 14:40
   

KK projekto logo

   
Uniformų užsakymas
(dydžių lentelės)
uniformos
 
   

 Hey.lt - Nemokamas lankytojø skaitliukas

   
© Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija