„Žemaitija ten, kur ošia Baltijos jūra, kur linksmai švenčiamos šventės, kur sočiai valgoma, kur driekiasi lygumos, apjuostos nedidelių kalvelių ir vešlių miškų, kur žmonės gero žodžio ir skanių vaišių negaili, kur kalbama nepaprastai gražia tarme.“ (www.lithuania.travel)

O kad Žemaitijoj, Šilalės rajone, gyvena išties daug talentingų vaikų ir paauglių, įsitikinti pavyko sudalyvavus lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų konkurse „Tramtatulis“, kuris skirtas etnografinių regionų metams. Dalyviai varžėsi keturiose kategorijose pagal amžių, o jų pasirodymus vertino aktorė Liuda Vismantaitė, švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Rasa Kuzminskaitė, vaikų folkloro ansamblio „Čiučiuruks“ vadovė Rita Macijauskienė ir muzikos mokytoja Benisė Girkontienė. Šiame konkurse savo, kaip pasakotojų, jėgas išbandė 8b klasės mokinė Aušra Vitaitė ir IIa gimnazistė Gintautė Jegorovaitė.
Renginio pabaiga pateikė malonių staigmenų – vietinio turo nugalėtoja tapo Gintautė Jegorovaitė, kuri pasakojo pasaką su dainuojamaisiais intarpais „Mariki ir Oniki“ bei sakmę „Kudie viežys atbuls šliauž“, tad kovo 28 – ąją stos prieš komisiją zoniniame ture Telšiuose.
Dėkojame mokytojams ir tėveliams už pagalbą ruošiantis šiam konkursui.
 
Gintautė Jegorovaitė, IIga klasė
2015-02-27

Tradiciškai, kaip ir kiekvienais metais, š. m. vasario 14 d. mūsų mokyklos ateitininkai rinkosi į gimnaziją paminėti ne tik Vasario 16-osios šventę, bet ir Tarptautinę ligonių dieną. Kaltinėnų kultūros namuose pažiūrėję vyrų choro „Vytis“ koncertą, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo dienai ir Aleksandro Stulginskio 130-osioms gimimo metinėms paminėti, nuėjome į ligoninę pasveikinti sergančiųjų Tarptautinės ligonių dienos proga. Ten dainavome liaudiškas dainas, minėme mįsles, bendravome su ligoniais. Palinkėję sveikatos, atsisveikinome ir, pilni įspūdžių grįžę į mokyklą, toliau šventėme Vasario šešioliktąją, žaidėme žaidimus, vaišinomės picomis.

Gabrielė Baužaitė, Ig klasės mokinė, ateitininkė.
2015-02-27Camera

22222222222

Vasario 20 d. Tarptautiniame Vilniaus oro uoste, keleivių išvykimo terminalo antro aukšto salėje atidaryta tarptautinio FAI plakatų konkurso ,,Oro žaidynės Dubajuje 2015“ nacionalinio turo geriausių darbų paroda.
Dubajuje vyksiančioms oro žaidynėms plakatus šiemet piešė viso pasaulio vaikai.
Lietuvoje darbus konkursui pateikė 252 mokiniai iš įvairiausių šalies vietovių. Parodai atrinkta 60 darbų, o 9 geriausi piešiniai bus išsiųsti tarptautinei vertinimo komisijai į Lozaną (Šveicarija).
Susirinkusius pasveikino Vilniaus Vasilijaus Kačialovo gimnazijos auklėtiniai, kuriems muzikinę programą parengė vadovė Irina Borodenkova. Šiltus sveikinimo žodžius parodos dalyviams tarė Lietuvos neformaliojo mokinių švietimo centro direktoriaus pavaduotoja Gitana Viganauskienė, Tarptautinio Vilniaus uosto direktorius Artūras Stankevičius, VĮ ,,Oro navigacija“ generalinis direktorius Algimantas Raščius bei Lietuvos aeroklubo prezidentas Jonas Mažintas.

Sveikiname gimnazijos sportininkus, sėkmingai pasirodžiusius lengvosios atletikos vaikų „Žemaitijos taurė 2015“ varžybų II etape Klaipėdoje: Justą Čėsną (6 kl.), rutulio stūmimo rungtyje (rezultatas 10.53) laimėjus I –ąją vietą, Gustę Bartkevičiūtę (6 kl.), toje pačioje rungtyje laimėjus III – iąją vietą (rezultatas 9.91)! Mokinius varžyboms rengė kūno kultūros mokytojas metodininkas Severinas Čėsna.

Edita Bagdonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

Papildyta 2015-02-24

{jcomments on}Šimtadienis – diena, po kurios pasikeičia mūsų, abiturientų, gyvenimas. Imame skaičiuoti dienas, likusias iki didžiojo mūsų gyvenimo išbandymo. Šimtadienis taip pat ir gražiausia, jaunatviškiausia ir linksmiausia šventė. Tai galimybė pabūti visiems drauge.

Tokią galimybę mums sukūrė ir praėjusį penktadienį (vasario 13 dieną) III-ios klasės gimnazistai mus pakvietė į šimtadienio šventę „100 dienų po Egipto saule“. Gimnazijos aktų salėje mus pasitiko Faraonas su visa savo svita. Visa sukurta atmosfera išdavė, jog mūsų laukia įsimintinas vakaras. Toks jis ir buvo!
Vakaro metu stebėjome energingus III-okų gimnazistų šokius, klausėmės gražių pirmosios mokytojos S. Drungilienės, auklėtojos R. Bartkuvienės, direktoriaus V. Andrejausko, UAB „Ventensis“ instruktoriaus R. Jonučio palinkėjimų. Taip pat ir patys nelikome tik stebėtojais. Atlikome daug įvairių ir netradicinių užduočių: iš pateiktų žodžių sudėję „dainas“ jas pristatėme „repo kalba“, savo svajones užrašėme egiptiečių simboliais – hieroglifais, lankstėme piramides, o kol renginio svečiai sprendė kryžiažodžius, gimnazijoje pagal pateiktas nuorodas ieškojome užduočių pasirodymui parengti.
Gaila, jog mums liko mažiau nei 100 dienų. O dar turime tiek daug visko atlikti! Bijome, kad nespėsime... Tad iš visos širdies dėkojame III-okams gimnazistams ir jų auklėtojai I. Pundinienei už šaunią šventę ir linkime, kad jiems likęs laikas gimnazijoje būtų praleistas prasmingai!

Abiturientai

Šių metų vasario 6 diena ketvirtos klasės mokiniams buvo išties ypatinga – tą dieną jų laukė projektinės veiklos „Pažinęs praeitį, nuspėsi ateitį“ pristatymas, kurį stebėjo visos pradinių klasių mokytojos. Projektas buvo vykdomas temą integruojant į keturis dalykus: muziką, lietuvių kalbą, dailę ir pasaulio pažinimą. Mokiniai ruošėsi labai atsakingai: piešė piešinius, klijavo plakatus, mokėsi dainų ir eilėraščių. Pristatymo metu stebėtojams ir klasės draugams trumpai apibūdino Lietuvos istorijos svarbiausius etapus, deklamavo išmoktas eiles ir dainavo nuotaikingas daineles. Darbo rezultatais visi buvo patenkinti, o svarbiausia – įgijo naujų žinių ir naudingos patirties.

Valda Jegorovienė, pradinių klasių mokytoja metodininkė
2015-02-17Camera

2222

Šių metų vasario 6 dieną vykome į Vilnių. Apsilankėme ilgai lauktoje parodoje „Studijos“, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Pirmą kartą dalyvavome tokio masto renginyje, tačiau tikrai nelikome nusivylę, priešingai, pasiteisino visi mūsų lūkesčiai. Susipažinome su Lietuvos universitetais, kolegijomis, profesinėmis mokyklomis, užsienio universitetais. Galėjome ne tik paskaityti pateiktą informaciją, tačiau realiai ją išgirsti iš studentų. Vertingi jų patarimai, išgyvenimai, kuriuos patys patyrė rinkdamiesi profesiją, įkvėpė mus pradėti planuoti savo ateitį, iš anksto susikurti svajonę ir siekti savo tikslų. Manau, kad kiekvienas iš dalyvavusių gavo vertingų žinių, o galbūt net apsisprendė, kur studijuoti. Po parodos aplankėme Vilniaus centrą, senamiestį, katedros požemius. Ekskursijai po sostinę vadovavo nuostabi gidė, istoriniais faktais sugebėjusi mus sudominti ir paskatinti daugiau ir plačiau domėtis savo krašto praeitimi ir kultūra.

Gabrielė Auškalnytė, IIIg klasės mokinė

2015-02-13
gyvai6 klasėje vykdoma prevencinė programa „Gyvai“. Programą veda psichologė Eugenija Martinkienė ir socialinė pedagogė Virginija Ševčenka.
Prevencinė programa „Gyvai“ yra mokyklinė psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevencijos programa, skirta 12-14 metų paaugliams, kurios pagrindinis tikslas – suteikti vaikams gyvenimo įgūdžių, reikalingų sveikai gyventi ir nepradėti vartoti tabako, alkoholio ir narkotikų.

Pasitikdami Lietuvos valstybės atkūrimo dieną gimnazijoje surengėme akciją „Pražydo trispalvė“. Ruošdamiesi akcijai 1-8, Ig-IVg klasių mokiniai per dailės, technologijų pamokas kirpo iš geltonos, žalios bei raudonos spalvos popieriaus tulpes – pavasario pranašus ir jomis papuošė gimnazijos bei pradinių klasių pastato langus. Šiais trispalviais žiedais sveikiname Lietuvą Valstybės atkūrimo 97-ųjų metinių ir Nepriklausomybės atkūrimo 25-mečio proga.

Dailės ir technologijų mokytoja Valentina Kinderienė

2015-02-12Camera

222222222

Sveikiname matematikos olimpiados (9 – 12 kl.) rajoninio etapo prizininkus: Domą Skirgailą (IVg kl., matematikos vyr. mokytoja Regina Bartkevičienė), laimėjus II-ąją vietą, Julių Gudauską (IIgb kl., matematikos vyr. mokytoja Anastazija Jocienė), laimėjus III-ąją vietą!


Sveikiname IVg klasės mokinį Domą Skirgailą, 63-iosios Lietuvos mokinių fizikos olimpiados II etape laimėjus I-ąją vietą! Mokiniui olimpiadai pasiruošti padėjo fizikos mokytojas metodininkas Stasys Sinkevičius.


Sveikiname Gintautę Jegorovaitę (IIga kl.), rusų kalbos olimpiados II etape laimėjus I-ąją vietą! Olimpiadai gimnazistei pasiruošti padėjo rusų kalbos mokytoja metodininkė Roma Steponaitienė. Linkime sėkmės respublikinėje rusų kalbos olimpiadoje Kaune!

Edita Bagdonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

Papildyta 2015-02-19

{jcomments on}Sausio mėnesį baigėsi respublikinio projekto „Mes rūšiuojam“ aplinkosauginiai piešinių ir kryžiažodžių konkursai, kurių metu mokiniai turėjo galimybę laimėti krepšinio kamuolius su 2014 metų Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjų parašais. Ikimokyklinio amžiaus vaikai bei 1-4 klasių mokiniai piešė piešinius pagal pateiktus raktažodžius „baterijos/ elektronika/ rūšiuoju“, 5-12 klasių mokiniai, mokytojai bei studentai sprendė interaktyvius kryžiažodžius. Konkurso organizatoriai sulaukė daugiau nei 1200 mokinių piešinių bei 992 teisingų kryžiažodžių atsakymų.

Džiaugiamės, kad mūsų gimnazijos 2 klasė mokinio Mariaus Bartkaus (mokytoja Augenija Višinskienė) piešinys pateko tarp 10 komisijos išrinktų darbų ir laimėjo krepšinio kamuolį su 2014 metų Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjų parašais!

Edita Bagdonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

2015-02-11Camera

22

Š. m. sausio 30 d. Vilniuje, Signatarų namuose, paskelbti ir apdovanoti Vasario 16-ajai, Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, paminėti skirto IX atviruko ir plakato konkurso laureatai ir diplomantai.

Jau devintus metus mūsų gimnazijos dailės būrelio „Paletė“ nariai, vadovaujami mokytojos Laimos Šepikaitės, kuria atvirukus ir plakatus Lietuvos valstybės dienai – Vasario 16-ajai paminėti. Šiais metais į Signatarų namus buvo atsiųsta apie 400 vaikų piešinių. Dailininkų Arūno ir Editos Prelgauskų vadovaujama komisija atrinko nugalėtojus: 6 laureatus ir 24 diplomantus. Džiugu, kad trys dailės būrelio nariai tapo laureatais. Gintarės Aleksėjūnaitės (5a kl.) ir Kamilijos Eitutytės (6 kl.) piešiniai tapo Lietuvos nacionalinio muziejaus išleistais plakatais, o Gerdos Šiušaitės (5a kl.) piešinys – atviruku. Diplomantais tapo Austėja Eitutė (3 kl.), Aistė Mižutavičiūtė (4 kl.), Augustė Mižutavičiūtė (4 kl.), Gediminas Kvecys (7 kl.), Giedrė Kvecytė (8b kl.), Gabrielė Baužaitė (Ig kl.). Signatarų namų vedėja Meilutė Peikštenienė laureatams ir diplomantams įteikė diplomus ir dovanas. Už tautiškumo ir pilietiškumo ugdymą padėkos raštas ir dovanos įteikti būrelio vadovei Laimai Šepikaitei.

Sausio 30-osios vakarą mūsų gimnazija sutvisko naujomis spalvomis. 5-8 ir I–IVg klasių mokinius subūrė „Slaptų talentų vakaras“. Šventės pradžioje vyravo šurmulys, susipynęs su paslaptingumu.  Buvo įdomu spėlioti, kas pasirodys, kokiu savo talentu nustebins.

Renginys pritraukė didelį būrį žiūrovų. Skleidėsi gera nuotaika ir pozityvumas. Vakarą vedė žavioji Gintarė (IIIg kl.) ir talentingasis Robertas (Ig kl.). Dalyvius vertino gerbiama komisija: direktoriaus pavaduotoja ugdymui Edita Bagdonienė, meno mokyklos mokytoja Violeta Gailevičienė, buvęs gimnazistas Simonas Misevičius ir technologijų mokytoja Daiva Mižutavičienė.
Ne paslaptis, jog gimnazijoje mokosi labai šaunūs mokiniai, todėl ir talentų buvo pačių įvairiausių. Vokalinius gebėjimus demonstravo dainininkai, žiūrovus žavėjo linksmi, judrus šokėjai, dėmesį kaustė gitaros stygų virpesys, visus pribloškė 7 klasės vaikinų ypatingi sportiniai gebėjimai. Pradžiugino ir vakarą savo pasirodymais paįvairino svečiai iš Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos.

Vasario 2 dieną Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro mažojoje salėje vyko Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso II etapas, kuriame IVg klasės mokinė Goda Aurilaitė užėmė II-ąją vietą 9-12 klasių skaitovų grupėje. Sveikiname Godą ir jos lietuvių kalbos vyr. mokytoją Ligitą Andrijauskienę!

Edita Bagdonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

2015-02-03Camera

22

Sveikiname Saidą Šiušaitę (8a kl.), Lietuvos rajonų jaunučių lengvosios atletikos pirmenybėse Panevėžyje 2000 m bėgimo rungtyje iškovojus I-ąją vietą (rezultatas 7.41.65)

Sausio 29 d. Klaipėdoje vyko lengvosios atletikos vaikų „Žemaitijos taurė 2015“ varžybos. Jose rutulio stūmimo rungtyje sėkmingai pasirodė mūsų gimnazijos 6 klasės mokiniai Justas Čėsna ir Gustė Bartkevičiūtė. Justas užėmė I-ąją vietą (rezultatas 10.23), Gustė 2 kg rutulio stūmimo rungtyje – II- ąją vietą (rezultatas 9.80). Sveikiname jaunuosius sportininkus ir jų trenerį kūno kultūros mokytoją Severiną Čėsną!

Sveikiname IIga klasės mokinę Gintautę Jegorovaitę, lietuvių kalbos ir literatūros olimpiados rajoniniame etape laimėjus I-ą vietą ! Gimnazistei olimpiadai pasiruošti padėjo lietuvių kalbos mokytojas metodininkas Petras Gedvilas.

Sveikiname gimnazistus, sėkmingai pasirodžiusius biologijos olimpiados rajoniniame etape: Deividą Andreiką (IIgb kl. mokytoja metodininkė Danguolė Kinderienė), laimėjus I-ąją vietą, Viktoriją Eitutytę (Ig kl., vyr. mokytoja Rūta Galbogytė), laimėjus II-ąją vietą, Julių Gudauską (IIgb kl., mokytoja metodininkė Danguolė Kinderienė) – III-ąją vietą!

Edita Bagdonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

2015-02-01
   
   

Lietuvių maža, mes galime išlikti tik savo mokslu, gabumais, darbštumu...

Aleksandras Stulginskis

   
Pamokų laikas
1. 08:00 - 08:45
2. 08:50 - 09:35
3. 09:45 - 10:30
4. 10:40 - 11:25
P 11.25-11.50 5-8 kl.
5. 11:50- 12:35
P 12.35-13.00 I-IVg kl.
6. 13:00 - 13:45 
7. 13:55 - 14:40
   

KK projekto logo

   
Uniformų užsakymas
(dydžių lentelės)
uniformos
 
   

 Hey.lt - Nemokamas lankytojø skaitliukas

   
© Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija