Nuorodos  

   

Prisijungimas  

   

Paskutinį penktadienį prieš rudens atostogas mokykloje ramu nebuvo. Jau po pamokų koridoriuose girdėjosi iš klasių sklindanti liaudiškų šokių muzika, o vakarop ji sukvietė visus į aktų salę. Kiekviena klasė renginyje turėjo parodyti šokį ir jį išmokyti kitus.
Vedėjai Karolina Baltrušytė, Aušra Vitaitė, Deimantė Kelpšaitė ir Mikas Kaminskas visus užkrėtė gera nuotaika. Jau nuo pat pirmos renginio akimirkos skleidėsi entuziazmas. Renginį pradėjo penktokai šokiu „Grečenikė“. Oi, kaip smagiai šis šokis nuteikė visus, vakaro dalyviai nustygti vietoje negalėjo! Antrieji pasirodė gimnazijos vyriausieji, t. y. IVg klasės mokiniai su šokiu „Šyvis“. Po jų sekė šokis „Kiaulė grikiuos“, kurį pristatė 6b klasės mokiniai bei aštuntokų šokis „Padispanas“. 6a klasės mokiniai pašoko „Gyvaterį“, IIg klasės – „Latrišą“. Igb klasė visus kvietė šokti „Angelčiką“, o Iga klasė visus sujudino gerai žinomu šokiu „Oira, oira“. Per jį neliko nei vieno sėdinčio. Mokykloje turime ir tokią klasę, kuri pasiruošė net du šokius. Tai septintokai su šokiais „Polka“ ir „Žemaitoks“. Klasių pasirodymus užbaigė IIIg klasė su „Linksmuoju šokiu“. Buvo tikrai smagu! Renginio eigoje galėjome pailsinti kojas klausydami Gintautės Jegorovaitės pasakojimo „Mariki i Oniki“, kuris sulaukė didžiulio pasisekimo įvairiuose konkursuose. Taip pat „atgavome kvapą“ žaisdami ramius žaidimus. Žinoma, žaidėme ir labai linksmą, aktyvų, visų mėgstamą žaidimą – „Buldogą“. Pasibaigus suplanuotai renginio daliai, šokome visų mėgstamus visuomeninius šokius, kartojome mėgstamiausius. Energija ir gera nuotaika tryško per kraštus.
Renginys suteikė didingą vieningumo dvasią. Vakaras tapo nuostabia atostogų pradžia.
 
Karolina Baltrušytė, Iga klasės mokinė
2015-10-28Camera

222222222222222222222222

 

{jcomments on}

Spalio 20 d. rytą su penktokėliais patraukėme į Pagėgių kraštą. Mūsų tikslas buvo supažindinti mokinius su šio krašto (buvusios Mažosios Lietuvos) kultūros paveldu.

Pirmasis objektas – Raganų eglė. 18 kamienų medis visus nustebino savo didingumu (32 metrai aukščio, 5 metrai – skersmuo). Po Dovilės ir Justo papasakotų legendų apie šios eglės atsiradimą vykome toliau, link Bitėnų, kur atidaryta ekspozicija, skirta Mažosios Lietuvos patriarchu vadinamam M. Jankui. Gyvendamas netoli tuometinės Rusijos sienos, lietuviškos spaudos draudimo laikotarpiu jis steigė spaustuves Ragainėje, Tilžėje, Bitėnuose bei organizavo nelegalių knygų gabenimą į Didžiąją Lietuvą, prisidėjo prie „Aušros“ ir „Varpo“ leidimo bei platinimo. Muziejus įrengtas buvusios spaustuvės pastate. Čia gausu senosios periodinės spaudos, knygų, laiškų. Ypač mūsų penktokus sudomino Amžinosios Rambyno kalno knygos kopija, kurioje palikome ir savo įrašą. Taip pat turėjome galimybę pamatyti iškiliosios spaudos mašiną, patys prie jos prisiliesti. Įsitikinome, kaip sunku fiziškai buvo ja dirbti.
Šalia M. Jankaus muziejaus esantis Mažosios Lietuvos paveikslų sodas – atgaiva ir kūnui, ir sielai. Tai paveikslų galerija po atviru dangumi, įkurta 2003 metais. Kiekvienais metais, vasarą, čia vyksta profesionalių dailininkų plenerai. Įkvėpti įspūdingos Bitėnų ir Rambyno kalno aplinkos, jie kuria dailės kūrinius. Mažosios Lietuvos paveikslų sodas laukia lankytojų ištisus metus. Mūsų penktokėliams teko ypatinga misija – reikėjo pasirinkti labiausio dailininko paveikslą ir jį apibūdinti, t. y. pabūti jaunaisiais kritikais. Su užduotimi jie puikiai susidorojo!

2015 m. spalio 21 d. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos Ig ir IIg klasių mokiniai, lydimi Iga klasės auklėtojos N.Montvilienės, vyko į Vilnių, į studijų konferenciją „Studfestas“. Pranešimus skaitė 16 savo patirtimi norinčių pasidalinti pranešėjų. Renginio metu buvo klabama apie tai, kaip tinkamai pasirinkti sau tinkamą specialybę, kaip išlaisvinti savo talentą, kaip atsirinkti savo vertybes, kaip sėkmingai įgyvendinti savo idėjas, kaip socialiniai tinklai gali padėti arba sutrukdyti karjeros kūrimuisi. Taip pat buvo labai akcentuojama informacinių technologijų svarba ateityje, susirinkusieji Kristijono Vasiliausko dėka susipažino su mieluoju robotuku Nano. Mokiniai turėjo progą pasitikrinti savo anglų kalbos žinias klausydamiesi Antonio Bechtle pranešimo anglų kalba „Advertising must be fun“(liet. „Reklama turi būti smagi“). Vaikinai sužinojo apie tarnybą Lietuvos Kariuomenėje Majoro Eugenijaus Lastausko pristatymo metu. Nemažiau svarbus buvo ir pasaulio greitojo mokymosi čempiono Algirdo Karaliaus pranešimas. Jis mokiniams pristatė „Kolibrio metodą“ ir įrodė, kad pasiruošti egzaminams gali būti labai paprasta. Renginį vedė, visiems gerai žinomas, linksmasis radijo laidų vedėjas Rolandas Mackevičius. O pertraukų metu savo pasirodymais stebino klubo „Lindyhop.lt“ ir kolektyvo „Afrikos būgnai“ pasirodymai. Renginio pabaigoje koncertavo visų laukta grupė „G&G Sindikatas“. Konferencija-festivalis „Studfestas“ sujaukė moksleivių mintis apie jų ateitį, tačiau aiškiai nurodė instrukcijas, kaip nesuklysti pasirenkant savo gyvenimo kelią. Tikimės, kad renginio įžiebtas noras veikti ir kurti dar ilgai neišblės!

Viktorija Eitutytė, IIg klasės mokinė

2015-10-27

2015 m. spalio 21 d. LMA Vrublevskių bibliotekoje įvyko konkurso „Skaitau tarmiškai“ finalas. Finaliniam pasirodymui Bibliotekoje Lietuvių kalbos instituto ekspertė dr. V. Meiliūnaitė atrinko vienuolika atstovų.

Renginio metu konkurso komisija (Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos direktorius dr. Sigitas Narbutas, Lietuvių kalbos instituto direktoriaus pavaduotoja mokslo reikalams dr. Violeta Meiliūnaitė, Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos mokslinė sekretorė Leokadija Kairelienė, režisierius Justinas Lingys, asociacijos „Vilniaus dzūkuliai“ pirmininkas Juozas Žitkauskas) iš atvykusių dalyvių išrinko penkis laureatus, kurie vyko į LRT Radijo garso studiją įrašyti skaitytus kūrinėlius į CD laikmeną. Konkurso dalyviams ir laureatams bei juos ruošusiems mokytojams buvo įteikti diplomai, atminimo dovanėlės ir knygos.

Laureate tapo ir mūsų, Šilalės rajono Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos, vienuoliktokė Gintautė Jegorovaitė, žemaitiškai papaskojusi istoriją „Mariki i Oniki“ (įrašą galima peržiūrėti https://www.youtube.com/watch?v=QYeQuTGhLsA&feature=youtu.be). Konkursui moksleivę ruošė lietuvių kalbos ir literatūros mokytojas Petras Gedvilas.

Nuoširdžiai sveikinu Gintautę, linkiu neprarasti entuziazmo ir toliau garsinti savo kraštą ir gimnaziją.

Konkursą remia LR Kultūros taryba, LRT Radijas, Lietuvių kalbos institutas ir LMA Vrublevskių biblioteka.

 

Petras Gedvilas, lietuvių kalbos ir literatūros mokytojas metodininkas

2015-10-23Camera

222222

Spalio 16 dieną mes, ketvirtokai gimnazistai, vykome į Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinėje gimnazijoje vykusį renginį „Karjera′ 15“. Čia turėjome galimybę susipažinti su 29-omis aukštosiomis ir profesinėmis mokyklomis. Praplėtėme žinias apie dominančias specialybes, universitetus, galėjome užduoti įvairių klausimų universitetų atstovams, į kuriuos jie atsakė remdamiesi savo patirtimi.

Už suorganizuotą išvyką į karjeros dieną dėkojame UK koordinatorei Vilmai Šimkuvienei ir auklėtojai Irenai Pundinienei.

Gintarė Gleščinskaitė, IVg klasės mokinė

2015-10-21Camera

Nuotrauka Gabrielės Mockutės

Spalio 8 dieną IIIg gimnazistai vyko į Kauną, kuriame buvo suplanuota ekskursija profesiniam orientavimui. Aplankyti trys universitetai: Vytauto Didžiojo Universitetas, Kauno Technologijų Universitetas ir Lietuvos Sveikatos mokslų universitetas. Draugiški mentoriai ir dėstytojai supažindino su studijų programomis, papasakojo, kokių dalykų ir egzaminų reikia norint ten mokytis, aprodė auditorijas ir bibliotekas. Kauno Technologijų Universitete turėjome galimybę apžiūrėti chemijos fakulteto modernias laboratorijas, eksponatus, o Lietuvos Sveikatos Mokslų Universiteto kolektyvas supažindino su veikla gyvūnėlių klinikoje bei laboratorija, kurioje buvo įdomu pamatyti gyvūnų griaučius bei kitus su anatomija susijusius eksponatus.

Gintautė Jegorovaitė, IIIg
2015-10-21Camera

22222

Spalio 25 dieną Lietuvoje minima pagrindinio šalies įstatymo – Konstitucijos – diena. Devintus metus iš eilės Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerija kartu su egzamino globėja Lietuvos Respublikos Prezidente Dalia Grybauskaite visus Lietuvos piliečius pakvietė laikyti Konstitucijos egzaminą. Jis buvo organizuojamas atskiroms tikslinėms dalyvių grupėms: moksleiviams, studentams, teisinį išsilavinimą turintiems asmenims, likusiems piliečiams ir nuteistiesiems asmenims.
Pirmasis egzamino etapas vyko rugsėjo 29 dieną. Į specialią Konstitucijos pamoką Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijoje susirinko virš 50 mokinių. Jie buvo suskirstyti į 5-7, 8-10 ir 11-12 klasių grupes. Buvo pateikta 30 testo klausimų su pasirenkamais atsakymais, iš kurių reikėjo pasirinkti vieną teisingą. Geriausiai Konstituciją žinojo ir į antrą egzamino etapą (atsakė teisingai į 25 ir daugiau klausimus) pateko 4g klasės mokinės Samanta Petkutė bei Ieva Ivinskytė ir 7-okas Modestas Vedeikis.
Antrame Konstitucijos egzamino etape, vykusiame spalio 13 dieną, mokiniams teko atsakyti ne tik į testo klausimus, su pasirenkamais atsakymų variantais, bet ir į vieną atvirą klausimą. Antro turo laimėtojais buvo laikomi tie, kurie iš 19 klausimų atsakė į 15 ar daugiau. S.Petkutė teisingai atsakė į 14, I.Ivinskytė – į 18, o M.Vedeikis – į 16 klausimų. Ievos Ivinskytės ir Modesto Vedeikio darbai buvo išsiųsti vertinti specialiai komisijai, kuri ir turi atrinkti 29 geriausiai žinančius Lietuvos Respublikos Konstituciją piliečius. Apdovanojimų ceremonija vyks spalio 26 dieną Prezidentūroje.
 
Nomeda Kasmauskaitė, renginio gimnazijoje organizatorė
2015-10-21Camera

22

Spalio 7-sios ankstų rytą Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos Igab ir IIg klasių mokiniai su istorijos ir ekonomikos mokytoja Nomeda Kasmauskaite išvyko į ekskursiją po Vilnių. Pirmiausia buvo aplankyti Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai ir pagilintos Lietuvos istorijos žinios. Šiame muziejuje susipažinome su ekspozicijomis, atspindinčiomis istorinės rezidencijos funcijas, gausiais radiniais, rūmų raidos maketais, vėlyvosios gotikos, renesanso ir ankstyvojo baroko interjerais, specialio lobyno sale.

Ekskursija buvo pratęsta Lietuvos banko Pinigų muziejuje, kur mokiniai prisiminė pinigų kelią Lietuvoje nuo seniausių laikų iki dabar, susipažino su pasaulio pinigų ir bankininkystės istorija. Modernių technologijų pagalba nusikalė suvenyrinę plokštelę, pasisvėrė ant specialių svarstyklių ir sužinojo, kiek kainuotų, jei būtų auksinis, platininis ar sidabrinis. Šis muziejus,mūsų nuomone, vienas moderniausių ir įdomiausių Lietuvoje. Svarbiausia, kad lankytojams suteikiama galimybė ne tik apžiūrėti vertingus eksponatus ir susipažinti su informaciniuose stenduose pateikta informacija, bet ir patiems aktyviai dalyvauti pažinimo procese. Interaktyvios mokomosios priemonės stebėtoją paverčia dalyviu . Virtualios ekspozicijos, teminiai filmai, žaidimai, specializuota interneto prieiga – visa tai galima rasti kompiuteriniuose terminaluose su jutikliniais ekranais. Taip pat pristatomi litų ir eurų banknotų apsaugos požymiai. Naudodamiesi įrengtu UV detektoriumi lankytojai gali pasitikrinti, ar jų turimas banknotas yra tikras. Na o didžiausio dėmesio susilaukė vienas „stebuklingas“ muziejaus aparatas, kuris, po žinių patikrinimo, padovanojo suvenyrinius banknotus su mūsų pačių atvaizdais.
Spalio 15 dieną priešmokyklinukai, pradinių klasių mokiniai ir jų mokytojos pakvietė į jau tradicija tapusią „Rudenėlio“ šventę. Šio renginio tikslas – ugdyti meilę gamtai, pagarbą duonai, mokyti mokinius kultūringo bendravimo, skatinti valgyti kuo daugiau daržovių, vaisių, uogų. Mokiniai, padedami tėvelių, pagamino gražius, originalius darbelius iš rudens gėrybių ir suteikė galimybę visiems pasigrožėti šių nuostabių kūrinių ekspozicija. Spalvingais piešiniais išpuoštoje salėje mokiniai deklamavo eiles, minė mįsles apie rudenį, žaidė žaidimus, kuriuos organizavo gimnazijos Ateitininkų būrelis vadovaujamas mokytojos Aidos Buivydienės. Už dalyvavimą rudens gėrybių parodoje “Mes iš daržovių“ klasėms buvo įteikti padėkos raštai.
 
Aldona Navickienė, pradinių klasių vyr. mokytoja
2015-10-19{jcomments on}Camera

22222222222

Spalio 11 dieną Pajūryje vyko sporto šventė „Bėgimas aplink Pajūrį 2015“. Devintus metus iš eilės mūsų gimnazijos sportininkai, nepabūgę šalto oro, noriai dalyvavo šioje šventėje. Buvo įveiktos 1, 3 ir 8 kilometrų trasos. Svarbiausias šios šventės tikslas buvo surinkti lėšų, kurios nors šiek tiek prisidės prie Emiliuko kovos su vėžiu. Šventės pabaigoje buvo pranešta, kad iš viso surinkta 200 eurų. Džiugu, kad galėjome prisidėti prie šio kilnaus poelgio. Žinoma, varžybų nugalėtojai buvo apdovanoti medaliais ir taurėmis. Sveikiname puikiai pasirodžiusius mūsų gimnazijos mokinius, kuriuos ruošė kūno kultūros mokytojas metodininkas Severinas Čėsna - Dovilę Tamašauskaitę 5 kl. (I vieta, 1 km), Justiną Tamašauskaitę 4 kl. (II vieta, 12 km), Eligijų Katauską 5 kl. (II vieta, 1 km), Saidą Šiušaitę Iga kl.(I vieta, 3 km), Antaną Klapatauską 7 kl. (I vieta, 3 km), Justą Čėsną 7 kl. (II vieta, 3 km), Gerdą Šiušaitę 5 kl. (II vieta, 3 km), Deimantę Kvecytę 6b kl. (III vieta, 3 km). Linkime sėkmės kituose sporto renginiuose!

Goda Gudinskaitė, IV g klasės mokinė

2015-10-19Camera

2222222

Šiais metais Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijoje, kaip jau įprasta, vyko gimnazistų krikštynos. Spalio 9-ą dieną 32 naujieji gimnazistai buvo patikrinti, ar yra verti šio vardo. Pirmų gimnazinių klasių mokiniai buvo pasiryžę patirti įvairiausių išbandymų bei išgyventi įsimintinų akimirkų. Pirmokų krikštatėviai, antrokai gimnazistai, sugalvojo daug įdomių užduočių, sukurdami puikią nuotaiką. Per pirmąją pamoką devintokai buvo „papuošti“ taip, kad prisimintų vaikystę. Per penktąją pamoką pirmokai gimnazistai buvo priversti pasijusti mažais kūdikiais. Mažiems vaikams prabudus reikia papusryčiauti, taigi devintokai valgė labai „skanią“ manų košę, po jos darė mankštą ir bėgo vykdyti orientacinių užduočių. Stotelėse buvo patikrinti jų fiziniai gabumai. „Paragavę” įvairių išbandymų, sėkmingai įvykdę ne vieną užduotį ir davę priesaiką pirmokai gimnazistai buvo priimti į gimnazijos bendruomenę kaip pilnateisiai jos nariai. Vakare pirmokai gimnazistai antrokams gimnazistams surengė padėkos vakarą, kuriame netrūko veiksmo, geros nuotaikos ir puikių emocijų.

 

Robertas Baltutis, IIg klasės mokinys
2015-10-19{jcomments on}Camera

22222222

Visuomeninė organizacija ,,Gelbėkit vaikus“ šį rudenį pakvietė visas Lietuvos mokyklas dalyvauti II-AJAME SOLIDARUMO BĖGIME.
Tai unikalus projektas, kuriuo siekiama ugdyti vaikų socialinę atsakomybę, sąmoningumą bei solidarumą, moksleiviai skatinami bėgti solidarumo kilometrus ir paremti vargstančius Lietuvos bei Zambijos vaikus. 2014-ųjų metų organizuotas Solidarumo bėgimas buvo itin sėkmingas. Jame dalyvavo daugiau kaip 45 tūkstančiai moksleivių bei 3500 mokytojų iš 277 Lietuvos mokyklų, buvo surinkta 36 tūkst. eurų parama, kuri buvo skirta būtinoms vaikų mokymosi priemonėms Lietuvoje veikiantiems vaikų dienos centrams bei mokiniams Zambijoje.
Šiemet surinkta parama bus skirta vaikų dienos centrus Lietuvoje lankančių vaikų psichologinei pagalbai organizuoti bei Zambijos skurstančių vaikų iki 5-erių metų amžiaus mirtingumui sumažinti.
Sveikiname gimnazijos jaunuosius sportininkus, sėkmingai pasirodžiusius 2015-2016 m.m. Šilalės rajono mokinių olimpinio festivalio rudens kroso varžybose:
Godą Gudinskaitę IIIg ( I vieta 1500 m rungtyje),
Gabrielę Auškalnytę IIIg ( II vieta 1500 m rungtyje),
Saidą Šiušaitę Iga ( II vieta 1000 m rungtyje),
Justą Čėsną 7 kl. ( II vieta 1000 m rungtyje)!
Mokinius varžyboms ruošė kūno kultūros mokytojas metodininkas Severinas Čėsna.
 
Edita Bagdonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui
2015-10-14
Rugsėjo 23 dieną gimnazijoje buvo minimos vieno iškiliausių lietuvių – kompozitoriaus, dailininko, rašytojo, visuomenės veikėjo – Mikalojaus Konstantino Čiurlionio 140 – osios gimimo metinės. Tądien visoje mokykloje tvyrojo jauki ir meniška atmosfera: mokiniai galėjo pasiklausyti gyvai atliekamos M. K. Čiurlionio kurtos instrumentinės muzikos, kurią fortepijonu sugrojo IVG klasės mokinys Jonas Buivydas, taip pat pasigrožėti pačių nupieštomis dailininko paveikslų interpretacijomis, sužinoti šį tą naujo apie šią asmenybę bei pasitikrinti jau turimas žinias, dalyvaujant kryžiažodžių turnyre „Ką žinai apie M. K. Čiurlionį?“.
Džiugu, kad dailės ir muzikos mokytojų iniciatyva nepamirštami istorijoje ryškų pėdsaką palikę talentingi lietuviai, kurių darbai įkvepia ir skatina labiau didžiuotis Tėvyne!
 
Gintautė Jegorovaitė, IIIg kl.
2015-10-14Camera

2

Šiais metais Pasaulinė košės diena pirmą kartą minima visoje Lietuvoje. Į šį projektą įsijungė virš 427 mokyklų ir ikimokyklinio amžiaus vaikų.
Spalio 9 dienos rytą avižinę košę skanavo ir mūsų mokyklos 96 pradinukai, priešmokyklinukai ir jų mokytojos.
Kol mokiniai pusryčiavo, klasių vadovai jiems išdalino knygeles, papasakojo apie sveiką gyvenimo būdą, supažindino su sveikos mitybos piramide (ji yra knygelėse), išmoko, kurie produktai naudingi ir maistingi, kokia yra sporto nauda ir kodėl visa tai jiems svarbu.
 
Augenija Višinskienė, pradinių klasių mokytoja - metodininkė
2015-10-13Camera

22 2 2 2 2

2015 metai LR Seimo nutarimu paskelbti etnografinių regionų metais. „Skaitau tarmiškai“- meninio skaitymo projektas, skirtas moksleiviams, gyvenantiems Lietuvos etnografiniuose regionuose: Žemaitijoje, Suvalkijoje, Aukštaitijoje, Dzūkijoje, Mažojoje Lietuvoje ir už Lietuvos ribų (Seinų, Punsko krašte). Projekte sėkmingai dalyvavo ir mūsų, Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos, III g kl. moksleivė Gintautė Jegorovaitė. Lietuvių kalbos instituto ekspertai pagal nuostatuose numatytus kriterijus atrinko 11 finalinio konkurso skaitovų (po 2 iš kiekvieno regiono), jų gretose ir Gintautė. Atrinkti skaitovai dalyvauja skaitovų konkurso finale, kuris vyks 2015 m. spalio 21 d. LMA Vrublevskių bibliotekoje, Žygimantų g. 1, Vilniuje. Ekspertų komisija (atstovai iš LMA Vrublevskių bibliotekos, Lietuvių kalbos instituto ir LRT Radijo) išrinks laureatus.
Sveikiname Gintautę ir linkime sėkmės finaliniame konkurso etape!
 
Petras Gedvilas, lietuvių kalbos ir literatūros mokytojas metodininkas
2015-10-13

Spalio 5 d. gimnazijoje tradiciškai buvo paminėta Mokytojų diena. Mokytojai – mūsų antrieji tėvai, kurie mumis rūpinasi, saugo ir stengiasi paruošti tolesniam gyvenimui. Šią dieną mūsų mokykloje gerbiamus mokytojus pavadavo abiturientai. Galėjome iš arčiau susipažinti su mokytojo profesija, išbandyti savo jėgas. Kiekvienas pajutome atsakomybę ir supratome, kokią naštą pakelia ir kokį sunkų darbą atlieka mūsų mokyklos mokytojai. Po 3 pamokų, gimnazijos aktų salėje, vyko šventinis koncertas, kuriame kiekviena klasė savo pasirodymais sveikino mokytojus. Taigi, dėkojame Jums, brangūs mokytojai, už rūpestį, išmintį, kantrumą bei meilę, Jūs visados būsite mums pavyzdys.

 

IV g klasės mokinė Gabrielė Auškalnytė
2015-10-09Camera

222222222222222

Spalio 6 d. gimnazijoje 11 – 12 klasių mokiniams vyko netradicinė lietuvių kalbos ir literatūros pamoka, kurios metu buvo pristatytos Vilniaus Universiteto Kauno Humanitarinio Fakulteto teikiamos profesinės galimybės bei skaityta paskaita „Psichoanalitinis žvilgsnis į Vinco Mykolaičio – Putino romaną „Altorių šešėly“.
Šio romano subtilybes nagrinėjo VU KHF dėstytojas ir Kauno jėzuitų gimnazijos lietuvių kalbos mokytojas Mindaugas Grigaitis. Paskaitoje detaliai analizuotas pagrindinio kūrinio veikėjo – Liudo Vasario- charakteris ir gyvenimo kelias, remiantis S. Freudo ir K. G. Jungo teorijomis. Klausydami analizės, įsitikinome, jog V. Mykolaitis – Putinas – mūsų literatūros klasikas, didelis žmogaus vidinio pasaulio žinovas. Jo romanas „Altorių šešėly” – tai sudėtingo žmogaus ėjimo į šviesą, į gėrį, į tiesą atspindys. Supratome, kad, kaip „Mažajame prince” rašė rašytojas A. de Sent-Egziuperi, „matyti galima tik širdimi. Tai, kas svarbiausia, nematoma akimis.” 
Dėkojame gerb. Dėstytojui už įdomią paskaitą, patarimus, kaip interpretuoti romaną, rašant valstybinio egzamino rašinį, VU KHF vyresniajai specialistei Linai Skarbaliūtei – už profesinį orientavimą, o lietuvių kalbos mokytojui P. Gedvilui – už suteiktą galimybę įgyti daug naujų ir naudingų žinių.
 
Gintautė Jegorovaitė, IIIg
2015-10-09Camera

2

Sveikiname IIg klasės mokinį Robertą Baltutį, Lietuvos mokinių lengvosios atletikos metimų taurės varžybose Palangoje jaunių amžiaus grupėje rutulio stūmimo rungtyje (rezultatas 16,14 m.) iškovojusį II vietą! Mokinį varžyboms ruošė kūno kultūros mokytojas metodininkas Severinas Čėsna.

Edita Bagdonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

2015-10-07
 

Rugsėjo 24 dieną gimnazijoje lankėsi Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos atstovai. Studentai mokinius supažindino su studijų programomis, pasirenkamaisiais dalykais ir kokių reikia balų norint įstoti į aukštąją mokyklą, bei studijų finansavimu ir kainomis. Svečiai uždavė moksleiviams klausimus, aktyviausi moksleiviai buvo apdovanoti prizais.

Sandra Vedeikytė, IIIg klasės mokinė
2015-10-06Camera

22

Spalio 1-ąją minime Tarptautinę pagyvenusių žmonių diena. Ją paminėjo ir Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos Šv. Jono Krikštytojo ateitininkai ir keletas gimnazijos mokinių.
Didelis pulkas keliavo link Kaltinėnų senelių globos namų. Vaikai su paruošta programa bei šypsena žingsniavo sveikinti senelių. Sveikinimą sudarė: dainos, eilėraščiai, eilės, šokiai bei mokinių nuoširdumas.
Išgirdę dainas, primenančias jaunystę, senoliai šluostėsi ašaras, net ir mokinių veiduose jos tviskėjo. Šiais metais šokome ir liaudiškus šokius, pakvietėme ir senelius patrepsėti su mumis.
Seneliai, kaip visada, neliko skolingi. Atsidėkodami vaikams už suteiktą džiaugsmą dovanojo saldumynų. Gerų nuotaikų nešini vaikai grįžo gimnazijon.

Aušra Vitaitė, ateitininkė Igb klasė

2015-10-05Camera

2

Rugsėjo 21-27 d. Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Lietuvos olimpinė akademija organizavo projektą „Judėjimo savaitė“. Prie šio projekto  rugsėjo 23 d. prisijungė ir Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos pradinių klasių mokiniai, mokytojai. Akcijos  metu mokyklos stadione vyko rytinė mankšta, įvairūs sportiniai žaidimai. Šios akcijos tikslas - skatinti vaikus, mokytojus kuo daugiau dalyvauti įvairiuose sportiniuose renginiuose, domėtis sveika gyvensena.

 

Nijolė Klapatauskienė, visuomenės sveikatos priežiūros specialistė
2015-10-01Camera

22222222222222

Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena, kurią švenčia visa Europa. Europos kalbų dieną siekiama parodyti, kaip ir kodėl daugiakalbystė yra viena iš didžiausių Europos vertybių, norima atskleisti, kaip kalbų mokymasis praturtina gyvenimą, suteikia naujų idėjų.
Spartėjant globalizacijai, nuolatos vyksta žmonių migravimas į skirtingas šalis, todėl svetimos kalbos mokėjimas tampa privalumu. Kalbos atveriaduris ir suteikia naujų asmeninio ir profesinio tobulėjimo galimybių. Daugiakalbystė įvairiose gyvenimo srityse darosi vis paklausesnė.
Mūsų gimnazijoje kiekvienais metais tradiciškai vyksta įvairūs renginiai, skirti Europos kalbų dienai paminėti. Užsienio kalbų mokytojos nuolat ieško naujų idėjų, naujų formų šiam renginiui. Šiais mokslo metais Europos kalbų dieną paįvairinome integruotomis pamokomis. Mokiniams buvo staigmena, kai fizikos, technologijų, lietuvių k. pamokos buvo vedamos užsienio kalbomis. Užsienio kalbų integravimas į kitus dalykus – dažna ir aktuali šiandieninių seminarų, konferencijų tema visoje Europoje. Mūsų metodinė grupė atvira naujovėms, kurias išbandome savo praktikoje. Taip pat nusprendėme pasitikrinti, kaip sugebame skaityti anglų, rusų, vokiečių kalbomis. Užsienio kalbų grupėse pravedę mini – skaitymo konkursus, geriausius 5 – IVg kl. mokinius pakvietėme į gimnazijos skaitovų konkursą, skirtą Europos kalbų dienai. Susirinko 44 dalyviai, pasiruošę praktiškai išbandyti savo skaitymo įgūdžius. 7 mokiniai skaitė tekstus net dviem užsienio kalbomis.
   
   

Lietuvių maža, mes galime išlikti tik savo mokslu, gabumais, darbštumu...

Aleksandras Stulginskis

   
Pamokų laikas
1. 08:00 - 08:45
2. 08:50 - 09:35
3. 09:45 - 10:30
4. 10:40 - 11:25
P 11.25-11.50 5-8 kl.
5. 11:50- 12:35
P 12.35-13.00 I-IVg kl.
6. 13:00 - 13:45 
7. 13:55 - 14:40
   

KK projekto logo

   
Uniformų užsakymas
(dydžių lentelės)
uniformos
 
   

 Hey.lt - Nemokamas lankytojø skaitliukas

   
© Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija