Nuorodos  

   

Prisijungimas  

   

Siekiant ugdyti mokinių pilietinę savivoką ir pilietiškumą, domėjimąsi savo šalimi ir jos valstybingumu pradinių  klasių mokiniai dalyvavo visuotinėje teisinių žinių įvertinimo akcijoje skirtoje Konstitucijos egzaminui. Jos metu mokiniai  atliko kūrybines užduotis – „Mano teisės ir pareigos“. Vadovaujantis konkurso organizavimo tvarkos aprašu Komisijos atrinkti geriausi kūrybiniai darbai išsiųsti į Vilnių.

Pradinių klasių mokytojų metodinė grupė

Camera

2222222

Šių metų rugsėjo 26 d. Šilalės rajono mokyklų atstovai buvo pakviesti dalyvauti Ronaldo Reigano klubo organizuotoje diskusijoje „Mano indėlis stiprinant krašto gynybą“. Renginyje dalyvauti nutarė ir mūsų mokyklos atstovai. Į diskusiją buvo pakviesta buvusi Lietuvos krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė, Šilalės rajono meras J. Gudauskas ir kiti garbūs svečiai. Buvusi ministrė akcentavo pilietiškumo ugdymo svarbą auklėjant atsakingus visuomenės narius, kuriems rūpėtų valstybės saugumas. J. Gudauskas suaugusius diskusijos dalyvius ragino jaunosios kartos patriotiškumą diegti savo šeimose. Renginio metu dalyviai dalijosi mintimis apie privalomąją karo tarnybą ir jos reikalingumą. Buvo aptartas NATO indėlis mūsų krašto gynyboje. Jaunesniems diskusijos dalyviams rūpėjo kaip ir per kokį laiką NATO kariuomenė sugebėtų dislokuotis Lietuvoje ir ar ją apginti. Ši diskusija sukėlė daug klausimų ir svarstymų visų dalyvių mintyse todėl tikimės, kad tokiame renginyje dalyvavome ne paskutinį kartą.

Istorijos vyr. mokytoja Laima BaltutienėCamera

22

Rugsėjo 26-ąją dieną mūsų gimnazijoje paminėta Europos kalbų diena, kuri nuo 2001 m. minima visoje Europoje. ES vartojamos 23 oficialios kalbos, o mūsų gimnazijoje moksleiviai gali mokytis trijų užsienio kalbų – anglų, rusų , vokiečių.

Gimtosios kalbos puoselėtojas ir tautiškumo skatintojas Mikalojus Daukša mokė: “Garbė svetimomis kalbomis kalbėti, gėda – savosios gerai nemokėti.“ Mūsų gimtoji kalba-viena seniausių Europos kalbų. Tradiciškai gimnazijoje vyko gražiausių lietuviškų žodžių  rinkimai. Moksleiviai išrinko 15 žodžių, kurie papuošė mūsų renginį.
Pasidžiaugti kalbų įvairove  gimnazijoje buvo skirta linksmoji pertrauka, kurios metu sukosi spalvinga kalbų karuselė. Skambėjo dainos, posmai anglų, rusų, vokiečių kalbomis. Meninė programa užbūrė žiūrovus, kurie nuoširdžiai palaikė atlikėjus, negailėjo gausių aplodismentų.
Mes, užsienio kalbų mokytojos, džiaugiamės 4, 6, 8a, 8b, Ig, IIag klasių nuotaikingais pasirodymais, papuošusiais gimnazijos Kalbų dieną. Dėkojame skaitovėms Emai Taurozaitei IVg kl., Aistei Kasparavičiūtei, 8b kl. ir renginio vedėjai Gintautei Jegorovaitei. IIag kl.
Linksmoji pertrauka baigėsi, bet tikimės, kad neišblės moksleivių noras mokytis kuo daugiau užsienio kalbų, branginti savo gimtąją kalbą.

Užsienio kalbų mokytojosCamera

222222222222222222222222{jcomments on}

Rugsėjo 25 d. gimnazijoje vyko „Protų mūšis“, kurį organizavo Šilalės rajono  visuomeninių organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ valdybos nariai. Į renginį taip pat atvyko Šilalės r.  visuomeninių jaunimo organizacijų sąjungos pirmininkė Lineta Dargienė beiVaiko teisių apsaugos skyriaus jaunimo reikalų koordinatorė Danguole Jakštiene. Žaidime dalyvavo ateitininkų būrelio bei Ig – IVg klasių komandos.

„Apskritojo stalo“ valdybos nariai pristatė savo veiklą, įgyvendintus projektus bei ateities planus. Po pristatymo prasidėjo „Protų mūšis“, kurį sudarė 3 dalys: klausimai apie „Apskritojo stalo“ organizaciją, klausimai iš bendrojo išsilavinimo ir filmų atpažinimas iš pateiktų nuotraukų. Geriausiai pasirodžiusi IVg klasės komanda pateko į antrąjį žaidimo etapą.

Dėkojame svečiams už įdomią popietę gimnazijoje!Camera

2222222222222222{jcomments on}

Viktorija Eitutytė, Ig klasės mokinė

donelaitisKiekvienam daryti gera

Savo darbu ir žodžiu.

Visad elgtis taip, kaip dera.

Ir teisingas būt geidžiu.

K. Donelaitis

Rugsėjo 17 d., 12 val., Dionizo Poškos Baublių muziejuje vyko renginys, skirtas poeto Kristijono Donelaičio 300 metų gimimo metinėms paminėti, kuriame dalyvavome ir mes, Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos IIIg  klasės mokiniai bei lietuvių kalbos mokytojas metodininkas Petras Gedvilas ir mūsų auklėtoja Irena Pundinienė. Minėjime taip pat dalyvavo Bijotų mokyklos mokiniai bei kiti svečiai. Renginyje lankėsi aktorius bei režisierius Ramūnas Abukevičius, kuris skaitė ištraukas iš K. Donelaičio testamento ir įrašų bažnytinėse knygose. Vėliau buvo pristatomas  lietuviškas dokumentinis – vaidybinis filmas „Donelaitis. XVIII a. Mažosios Lietuvos tautinis kostiumas“ (scenarijaus autorius ir režisierius Ramūnas Abukevičius). Filme visas dėmesys koncentruojamas į K. Donelaičio „Metuose“ aprašytą tautinį kostiumą. Atskleidžiamas XVIII a. tautinio kostiumo gimimo ir autentiškų darbų procesas: vilnos karšimas, verpimas, audimas… K. Donelaičio „Metų“ personažai, „pasidabinę“ tautiniais drabužiais, prabyla poeto žodžiu, atkurdami poemos epizodus. Filme atsiskleidžia to meto būrų gyvenimo būdas, charakterio savybės ir pasaulio suvokimas.

saugus2014 m. rugsėjo  12 d. gimnazijoje vyko saugaus eismo  akcija priešmokyklinės, pirmos klasės mokiniams „Saugiai į mokyklą, saugiai į namus“. Šilalės rajono  policijos komisariato pareigūnai supažindino mokinius su saugaus eismo taisyklėmis, priminė kaip reikia saugiai elgtis gatvėje ir kelyje, pakeliui į mokyklą ir iš jos, taip pat vaikams išdalino atšvaitus, linkėdami susirasti saugiausią maršrutą: ,,Namai – mokykla – namai“.

Socialinė pedagogė Virginija ŠevčenkaCamera

222

Per žemę vėl rugsėjis eina...
Ir vėl girdžiu jo skambią dainą,-
Jai pritaria skardus varpelis,
Žiedų žiedais nuklotas kelias...

Rugsėjis šiais mokslo metais sukvietė į gimnaziją 349 mokinius, gimnazijos kolektyvą papildė 21 pirmokėlis. Rugsėjo 1-osios rytą, po pirmosios pamokos su auklėtojais,  mokiniai, mokytojai, tėveliai susirinko Kaltinėnų šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje, kur vyko mokslo metų pradžios šventė ir šv. Mišios. Sėkmės visiems naujais 2014 – 2015 mokslo metais!

Camera

222222222222222222222222222

   
   

Lietuvių maža, mes galime išlikti tik savo mokslu, gabumais, darbštumu...

Aleksandras Stulginskis

   
Pamokų laikas
1. 08:00 - 08:45
2. 08:50 - 09:35
3. 09:45 - 10:30
4. 10:40 - 11:25
P 11.25-11.50 5-8 kl.
5. 11:50- 12:35
P 12.35-13.00 I-IVg kl.
6. 13:00 - 13:45 
7. 13:55 - 14:40
   

KK projekto logo

   
Uniformų užsakymas
(dydžių lentelės)
uniformos
 
   

 Hey.lt - Nemokamas lankytojø skaitliukas

   
© Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija