Nuorodos  

   

Prisijungimas  

   

Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos daugiašalio Comenius projekto partnerystė tęsiasi ir šįkart ji nusidriekė į Turkiją.

Balandžio 6 – 12 dienomis keturi A. Stulginskio gimnazijos mokiniai bei jų mokytoja Laima Šalkauskienė lankėsi Turkijoje, Adanos regione, Kozano mieste. Šis vizitas – tai galimybė susipažinti su Turkijos kultūra, religija, tradicijomis ir papročiais.
Projekto grupės buvo apgyvendintos ypatinga Turkijos kultūros autentika dvelkiančiame Yaverin Konagi viešbutyje, kuris mena net XIXa. Kozano (Sis) miestas įsikūręs Turkijos Viduržemio jūros regione. Šis miestas garsus savo maisto kultūra, pagrindiniu patiekalu – kebabu, prie kurio patiekiamas tradicinis gėrimas airanas „Ayran“ arba neįprasto skonio gėrimas iš marinuotų morkų, vadinamas „Salgam“. Dėl švelnaus Viduržemio jūros klimato, Kozano regione auginami apelsinai, citrinos ir alyvuogės išsiskiria kokybe ir pasakišku skoniu.Vizito metu mus lydėjo malonūs apelsinmedžių kvapai, kurių aromatas naudojamas kvepalams kurti. Nepaprasta ir tolimą praeitį menanti Turkijos istorija alsuoja kiekviename žingsnyje. Aplankėme išlikusius Sis pilies, dar vadinama Kalesi, griuvėsius, Hoskadem mečetę, turkų mėgstamą Dagilcak poilsio parką, Archeologijos muziejų po atviru dangumi bei Karatepe tvirtovę – IX a. pr. Kr. datuojama hetitų tvirtovė, stovinti ant kalvos, apie 70 km nuo Adanos. Archeologai teigia, jog šioje vietovėje buvusi hetitų Adanos karaliaus rezidencija.
Skaityti daugiau >>>{jcomments on}

VELYKOS - gamtos atbudimo, pavasario džiaugsmo ir linksmybių šventė. Senovės lietuviams tai buvo didžioji pavasario šventė. Velykų simbolis ir pagrindinis patiekalas - kiaušinis.

Puoselėdami savo krašto papročius ir tradicijas, laukdami šv. Velykų, mokiniai technologijų ir dailės pamokose mokėsi marginti kiaušinius. Padedami mokytojų, moksleiviai ieškojo įvairiausių būdų, kaip marginti margučius – senuosius marginimo būdus derino su šiuolaikinėmis netradicinėmis technikomis. Surengta paroda – „Velykų margutis kitaip“. Visi darbeliai eksponuojami gimnazijos I aukšto fojė balandžio 7-25 dienomis.

Camera

222222222222

Šių metų balandžio 4 d. Kaltinėnų gimnazijoje vyko tinklinio turnyras Aleksandro Stulginskio gimnazijos taurei laimėti. Turnyre dalyvavo 4 berniukų komandos iš Kaltinėnų, Laukuvos, Varnių, Pajūrio ir 4 mergaičių komandos iš Laukuvos, Varnių ir dvi Kaltinėnų.

Po įtemptų rungtynių išaiškėjo nugalėtojai ir prizininkai. Berniukų tarpe pirmąją vietą iškovojo Laukuvos N. Vėliaus gimnazijos komanda, antrąją vietą - Kaltinėnų A. Stulginskio gimnazijos vaikinai, trečiąją - Pajūrio S. Biržiskio gimnazijos komanda. Na, o ketvirtieji buvo Varnių M. Valančiaus gimnazijos berniukai. Mergaičių tarpe pirmąją vietą iškovojo Laukuvos N. Vėliaus gimnazija, antrąją - Kaltinėnų A. Stulginskio gimnazijos II-oji komanda, trečiosios vietos nugalėtojomis tapo Kaltinėnų A. Stulginskio gimnazijos I-oji komanda. Ketvirtoji vieta atiteko Varnių M. Valančiaus gimnazijos mergaitėms.

Kristiną Gumuliauskytę (IIg kl.), Evaldą Šiadbarą (7a kl.), Karolį Petraitį (8 kl.), Tautvydą Šliažą (IVg kl.) ir kūno kultūros mokytoją Vilmą Šimkuvienę 2013-2014 m.m. Šilalės rajono mokinių olimpinio festivalio (5-12 klasių mokinių) šaškių varžybose iškovojus II vietą!


Gretą Stončiūtę (IVg kl.) ir Rimantę Vijeikytę (IVg kl.) ir kūno kultūros mokytoją Vilmą Šimkuvienę 2013-2014 m.m. Šilalės rajono mokinių olimpinio festivalio smiginio (klasikinio) varžybose iškovojus III vietą!


Gimnazijos lengvaatlečius, kurie balandžio 4 dieną sėkmingai pasirodė lengvosios atletikos jaunučių „Žemaitijos taurė 2014“ varžybose Klaipėdoje:

Robertas Baltutis (8 kl.) 4 kg rutulio stūmimo rungtyje (rezultatas 14.70) iškovojo I vietą ir taurę,
Saida Šiušaitė (7a kl.) 1000 m bėgimo rungtyje (rezultatas 3:27.24) – III vietą ir taurę.
Varžyboms mokinius ruošė kūno kultūros mokytojas Severinas Čėsna.

Balandžio 4 dieną gimnazijos pirmokai ir antrokai vadovaujami mokytojų Augenijos Višinskienės ir Nijolės Montvilienės pakvietė visus pradinikus, jų tėvelius į edukacinį renginį „Netradicinę abėcėlės šventę“. Ji vyko dviem kalbomis – lietuvių ir anglų.

Pirmokai parodė nuotaikingą programėlę, kurios metu deklamavo eiles, šoko, dainavo. Jiems į pagalbą atskubėjo ABĖCĖLĖ (mama Asta).
Antrokai taip pat degė nekantrumu parodyti, ko išmoko per metus. Abėcėlė, skaičiai, angliškos dainelės ir šokiai linksmai nuteikė antrokų draugus, tad visi mielai įsitraukė į aktyvią veiklą. Po pirmokų ir antrokų pasirodymų vyko antroji Abėcėlės šventės dalis. Visi pradinukai žaidė žaidimą ,,Pagauk plojimą“, varžėsi rungtyje ,,Taip ir Ne“, žaidė anglišką žaidimą ,,Colours“, grupėse kūrė ,,Telegramas“, dalyvavo loginių uždavinių sprendime. Aktyviausi, kūrybiškiausi ir išradingiausi dalyviai laimėjo daugybę prizų. Šventės dalyviai turėjo galimybę pažiūrėti sukurtą filmuką apie pradinių klasių mokinių įvairias veiklas. Šventės pabaigoje pirmokams ir antrokams buvo įteikti diplomėliai bei skirtukai, kuriais jie namuose galės pasidžiaugti kartu su savo tėveliais.Camera

2222222222222222

Pradinių klasių mokytojos metodininkės Augenija Višinskienė ir Nijolė Montvilienė

Balandžio 2 - 4 dienomis gimnazijoje organizavome piešinių „Medžiai – tai žemės troškimas pasiekti dangų“ ir puokščių „Pavasarį pasitinkant“ parodėles.
Didžiausią įspūdį padarė Iga ir Igb klasių puokštės. Piešiniuose atsispindėjo realybės ir fantazijos elementai. Į visus piešinius mokiniai atkreipė dėmesį, bet didžiausią įspūdį paliko Modesto Nugario, Ulos Ivinskytės, Justo Čėsnos (5 klasė), Aido Aleksiejūno, Vitalijaus Kvošio (6 klasė), Iga gimnazistės Deimantės Gedvilaitės, IIg gimnazistės Ievos Ivinskytės ir Jovitos Budriūtės, bei Antano Pociaus (IIIg klasė) piešiniai.Camera

22222222

Organizatoriai

Tarę, jog mokytis ir mokyti niekada nevėlu, Comenius daugiašalių mokyklų partnerysčių projekto „Kurkime daugiakultūrę Europą“ dalyviai – mokiniai ir jų vadovė anglų kalbos mokytoja Laima Šalkauskienė pakvietė vyresniąją kartą į susitikimą – mokymus „IT panaudojimo galimybės kasdienybėje“.

Mokytoja Laima Šalkauskienė susirinkusius supažindino su vykdomu Comenius projektu gimnazijoje, pademonstravo nuotraukas iš bendro susitikimo su kitų šalių atstovais, parodė, kur galima daugiau sužinoti naujienų.

Susitikimo dalyviai diskutavo apie pasikeitusias mokymo ir mokymosi sąlygas, informacinių technologijų įtaką ir poreikį. Vyresniosios kartos atstovai, padedami mokinių, bandė atlikti įvairias užduotis kompiuterio pagalba. Pabaigoje renginio prie bendro stalo visi dalinosi įspūdžiais, o mokytoja Laima mokymų dalyviams įteikė pažymėjimus. Camera

22222222222222222222222222222{jcomments on}

donelaitis2014-ieji metai ypatingi visiems lietuviams – sausio pirmąją sukako lygiai 300 metų, kai gimė Kristijonas Donelaitis. Ši didinga asmenybė turi būti svarbi kiekvienam žmogui, kuris kalba lietuviškai, myli ir gerbia lietuvių kalbą – juk būtent iš Mažosios Lietuvos kilęs garsusis mūsų tautietis yra laikomas literatūrinės lietuvių kalbos pradininku.
Poeto 300 – osioms gimimo metinėms paminėti kovo 27 dieną mūsų gimnazijoje buvo organizuojama literatūrinė pamoka „Donelaičio skaitymai“. Joje dalyvavo 5-8 klasių mokiniai. Vedėjai – Karolina Petrošiūtė, Paulius Kasputis, Karolina Lasauskaitė ir Justas Tūtoraitis - priminė Donelaičio biografiją ir kūrybos faktus. Po to mokiniai pažiūrėjo trumpą filmuką apie iškilųjį poetą.

Kovo 28 dienos vakarą Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija atrodė neįprastai – nešini miegmaišiais ir pilnomis kuprinėmis rinkosi mokiniai ir jų auklėtojai. Gimnazijos mokinių prezidentės Gabrielės Bagdonaitės, mokinių tarybos ir klasių auklėtojų metodinės grupės inciatyva pirmą kartą šios mokymo įstaigos istorijoje vyko renginys „Naktis mokykloje“.

Renginio iniciatoriai nusprendė, kad šiame renginyje dalyvaus patys šauniausi gimnazijos mokiniai – tie, kurie labai gerai mokosi, lanko mokyklą, pavyzdingai elgiasi klasėje, mokykloje ir už jos ribų, yra inciatyvūs, kūrybingi ir sportiški.

Kovo 28 d. užbaigiant „Savaitę be patyčių“, visi mokiniai su pedagogais dalyvavo flashmobo akcijoje šokant bendrą šokį gimnazijos kiemelyje.

sypseneleKovo 27 d. per trečią pamoką klasių atstovai gimnazijos kieme, rankose laikydami balionus, sustojo į didelį ratą ir suformavo figūrą – didžiulę linksmą šypsenėlę.

komplimentasKovo 25 d. gimnazijos fojė buvo iškabinti komplimentai. Visi mokiniai turėjo galimybę nusiplėšti komplimentą ir padovanoti savo draugui ar mokytojui, taip parodydami savo dėmesį.

Akcija vyko kovo 24-26 dienomis. Vyresnių klasių mokiniai tapo Didžiaisiais draugais ir draugavo su jaunesnių klasių mokiniais. Tris dienas mokiniai vykdė užsiėmimus savo jaunesniems draugams - pradinių klasių mokinimas. Įspūdžius, nuostabias akimirkas kartu įamžino nuotraukose.Camera

2222222

Mūsų gimnazija 2014 m. kovo 24-28 d. dalyvavo „Savaitės be patyčių“ akcijoje. Iniciatyva suvienijo daugiau nei 1000-į Lietuvos bei užsienio lietuvių mokyklų, įvairių organizacijų, kurios visą savaitę kvietė diskutuoti apie patyčias ir jų prevenciją ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų gyvenime, dalyvauti įvairiuose renginiuose. „Savaitė BE PATYČIŲ“ yra viena iš „Vaikų linijos“ kampanijos „BE PATYČIŲ“, vykdomos nuo 2004 metų, dalių. Šia akcija siekiama skatinti draugiškus vaikų tarpusavio santykius bei mažinti patyčias.

Mūsų gimnazija įsiliejo į šią akciją su kiekvienos dienos renginiais, akcijomis.
Gimnazijoje suburta darbo grupė (mokinių taryba, psichologė, socialinė pedagogė) suplanavo įvairias „Savaitės be patyčių“ veiklas:

VEIKLOS PLANAS

Eil. nr.

Veikla

Laikas, vieta

Dalyviai

Atsakingi

1.

Akcija „Didysis draugas“.

Kovo 24-26 d.

Priešmokyklinės - pradinių klasių mokiniai.

I-IVg klasių atstovai, mokinių taryba, socialinė pedagogė, psichologė.

2.

Akcija   „Komplimentas draugui“.

Kovo 25 d., gimnazijos fojė.

Visi mokiniai.

Mokinių   taryba, socialinė pedagogė, psichologė.

3.

Flashmob'as   „Šypsenėlė“.

Kovo 27 d., trečia pamoka.

Klasių atstovai.

Mokinių   taryba, socialinė pedagogė, psichologė.

4.

Flashmob'as   „We are happy from Kaltinėnai“.

Kovo 28 d., pirma pamoka.

Visi mokiniai.

Mokinių   taryba, socialinė pedagogė, psichologė.

auginkimeMūsų gimnazijos mokiniai įsijungė į nacionalinį projektą „Auginkime vieni kitus“. Šio projekto tikslas – sumažinti mokinių susvetimėjimą ir patyčias, sukurti draugiškesnę aplinką gimnazijoje, sustiprinti tarp mokinių draugystės ryšius, bendra veikla ugdyti jaunesniųjų mokinių savivertę ir pasitikėjimą savimi, vyresniųjų mokinių socialinę raišką ir pilietinę atsakomybę. Kovo 21 dieną IIg klasės mokinių komanda pravedė pirmąjį susitikimą su V klasės mokiniais, kurio metu buvo pristatytas projektas „Auginkime vieni kitus“, žaidimų pagalba mokiniai susipažino vieni su kitais bei aptarė bendras veiklas ateičiai.

CameraPlačiau apie projektą skaitykite >>>

222

   
   

Lietuvių maža, mes galime išlikti tik savo mokslu, gabumais, darbštumu...

Aleksandras Stulginskis

   
Pamokų laikas
1. 08:00 - 08:45
2. 08:50 - 09:35
3. 09:45 - 10:30
4. 10:40 - 11:25
P 11.25-11.50 5-8 kl.
5. 11:50- 12:35
P 12.35-13.00 I-IVg kl.
6. 13:00 - 13:45 
7. 13:55 - 14:40
   

KK projekto logo

   
Uniformų užsakymas
(dydžių lentelės)
uniformos
 
   

 Hey.lt - Nemokamas lankytojø skaitliukas

   
© Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija