Nuorodos  

   

Prisijungimas  

   

Kovo 21 dieną gimnazijoje vyko virvės traukimo varžybos, kurios sulaukė didelio susidomėjimo. Varžybose dalyvavo visų 5 – IVg klasių komandos. Po įtemtos, daug emocijų ir dalyviams, ir sirgaliams sukėlusios kovos varžybas laimėjo aštuntokai, finale nugalėję IVg klasės I-ąją komandą. III-ą vietą iškovojo IIIg klasės vaikinai.Camera

222222222222222

 

 

KVIETIMAS

 

Š. m. kovo 27 dieną, 13:00 val. 28 kab. maloniai kviečiame į susitikimą - mokymus „IT panaudojimo galimybės kasdienybėje“. Ši veikla – tai Comenius daugiašalių mokyklų partnerysčių projekto „Kurkime daugiakultūrę Europą“ dalis, kurios tikslas sukurti draugiškus santykius tarp vyresnės ir jaunesnės kartos žmonių, pasidalinti patirtimi, ugdyti pagarbą ir gebėjimą dalintis žiniomis vieniems su kitais.

Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos Comenius grupė

Prisijunkite prie mūsų!
{jcomments on}apacia

Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijoje kovo 21 dieną vyko Žemės vėliavos pakėlimo ceremonija. Jos metu diskutavome, kodėl svarbu mums švęsti Žemės dieną.

Filmuotoje medžiagoje pamatėme ir suvokėme, kad mūsų planeta labai maža palyginus su kitomis Visatoje esančiomis planetomis, bet užtat pati gražiausia. Visi vieningai nutarėme, kad svarbu ją išsaugoti ateinančioms kartoms.
Renginio metu atsakėme į 20 viktorinos klausimų apie įvairius gyvosios ir negyvosios gamtos reiškinius. Geriausiai sekėsi 7a klasės mokinei Dovilei Petrauskaitei ir Iga klasės mokinei Gintautei Jegorovaitei
Renginio pabaigoje visi dalyvavusieji pasirašė kreipimąsi į visus gimnazijos mokinius.
Dėkojame 8 klasės mokinei Deimantei Kelpšaitei, Igb klasės mokiniams Kasparui Aurylai, Viliui Norgailai, Lukui Čerkauskui, Kęstučiui Petrauskui, Tadui ir Tomui Pipirams, IIg klasės mokiniui Martynui Pociui   aktyviai dalyvavusiems akcijoje „Inkilėlis“.Camera

22222222

Organizatoriai

Palaukite...

Kovo 18 dieną priešmokyklinės grupės ir 1-4 klasių mokini ams buvo organizuota prevencinė ugdomoji veikla prieš patyčias. Veiklos tikslas - atpažinti ir sustabdyti patyčias. Tą dieną demonstruoti filmukai susiję su patyčių tematika skatino mokinius suprasti kitą žmogų, būti jautresniais. Daug teorinės ir vaizdinės informacijos pradinukams pateikė policijos darbuotojos. Prevencinę dieną prieš patyčias mokiniai užbaigė draugystės šokio sūkuryje. Veiklą organizavo pradinių klasių mokytoja metodininkė Augenija Višinskienė ir priešmokyklinės grupės vyr. mokytoja Eglė Kvederienė.Camera

22222222

Kovo 14-oji yra ta diena, kurią labiausiai mėgsta tiksliųjų mokslų atstovai. Užrašę šios dienos datą gautume skaičių 3,14. Šį skaičių žino visi besimokantys matematikos ir ne tik – tai skaičius p, kurio reikšmė Euklidinėje geometrijoje yra santykis tarp apskritimo ilgio ir jo skersmens. Tai viena svarbiausių matematinių ir fizikinių konstantų, randama daugybėje formulių.

Švęsti tarptautinę p dieną mokinius pakvietėme ir mes, tiksliųjų mokslų metodinės grupės nariai. Šią dieną mokiniai turėjo galimybę sudalyvauti kasmetiniame skaičiaus p rašymo konkurse. Jame dalyvavo 8 mokiniai iš 6, 8, IIg ir IIIg klasių. Daugiausiai skaitmenų po kablelio parašė ir pirmąją vietą užėmė IIg klasės mokinė Ieva Ivanauskaitė (168 skaitmenys), II-ąją vietą – IIIg mokinys Tomas Smilgevičius (150 skaitmenų), o III-ąją – Pocius Martynas (IIg klasė, 98 skaitmenys).
„Tiksliuko“ konkurse susirungė I-IVg klasių mokiniai, labiausiai mėgstantys tiksliuosius mokslus. Jo metu mokiniai susiskirstė į dvi komandas: „Penkiakampis“ ir „Smegenoidai“, atsakinėjo į „suktus“ mokytojų N. Girjotaitės ir R. Bartkuvienės pateiktus klausimus, šifravo paveikslėliais užkoduotas patarles. Kadangi abiem komandoms sekėsi apylygiai, nugalėtojais tapo visi. Juk laimėti ne visuomet yra svarbiausia. Svarbiausia įdomiai ir naudingai praleisti laiką.
Dėkojame visiems mokiniams dalyvavusiems p dienos konkursuose.Camera

2222222222222222

Tiksliųjų mokslų metodinės grupės pirmininkė R. Bartkuvienė

dainuojuKovo 10 dieną Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijoje vyko tarprajoninis patriotinės dainos konkursas „Dainuoju Lietuvai“. Jame sėkmingai pasirodė mūsų gimnazijos IIIg – IVg klasių mišrus kvintetas - Karolina Tūtoraitytė, Jonė Kinderytė, Augustas Dranseika, Kristijonas Jonuška ir Simonas Misevičius. Gimnazistai, pasiruošę konkursui savarankiškai, atliko Lietuvos partizanų dainą „Gal pavargai?“ ir lietuvių liaudies dainą „Čiulba ulba paukšteliai“. Sveikiname Karoliną, Jonę, Augustą, Kristijoną ir Simoną, laimėjus pagrindinį Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos direktoriaus prizą! Džiaugiamės gimnazistų gražiais kūrybiniais bandymais, meile muzikai, nuoširdžia pagalba gimnazijos renginiuose!

 
{jcomments on}

ASU1Kovo 7 dieną vykome į Aleksandro Stulginskio universitetą Kaune, ten vyko atvirų durų diena. Viso renginio metu turėjome koordinatorę studentę, kuri mums pasakojo apie ASU ir mielai atsakė į kylančius klausimus. Vyko paskaitos, kuriose mus supažindino su studijų kryptimis ir stojamaisiais dalykais. Mums parodė laboratorijas ir supažindino, kokius tyrimus atlieka. Išvyka buvo naudinga, sužinojome daug informacijos, kuri mums netolimoje ateityje labai pravers. Mes ne tik daug sužinojome apie profesijas, bet ir puikiai praleidome laiką kartu. Nuoširdus ačiū mūsų auklėtojai ir klasės draugams.ASU2

Viktorija Ramanauskaitė IIIg

litexpoVasario 7 dieną mes, III g klasės mokiniai kartu su auklėtoja Reda Bartkuviene vykome į Vilnių į Tarptautinę žinių ir išsilavinimo parodą LITEXPO. Ten atskirose salėse atvykę iš visos Lietuvos įvairaus amžiaus žmonės galėjo sužinoti, kur stoti Lietuvoje ir užsienyje. Buvo galima sužinoti atsakymus į rūpimus klausimus ir praktiškai pamatyti profesijas gyvai. Parodoje galėjome kiekvienas pagilinti savo žinias ir patobulinti įgūdžius.

Viktorija Ramanauskaitė III g

Ankstų, vasario dvidešimt pirmosios rytą visi, susirinkę su gera nuotaika auklėtojos kabinete, pasiruošėme važiuoti į Klaipėdą. Mūsų kelionės tikslas buvo susipažinti su Klaipėdos turizmo mokykla, ten mokomomis profesijomis ir galbūt kažkam iš mūsų atrasti tikrai patrauklią profesiją.
Nuvažiavus į Klaipėdą nieko nelaukdami nuvykome į mūsų ekskursijos tikslo įgyvendinimo vietą. Ten mus maloniai pasitiko mokyklos mokinys, kuris mus supažindino su profesijomis, kurias galima išmokti toje mokykloje, parodė laivą- tortą, pasiūlė paragauti skanėstų, šiek tiek papasakojo apie save. Po to aprodė visą mokyklą. Mokiniai tuo metu atlikinėjo praktikas savo vietose (virėjai - virtuvėje, padavėjai bare - valgykloje ir t. t.) Tikrai buvo įdomu pažiūrėti kaip verda šios mokyklos gyvenimas. Kol apžiūrinėjome mokyklą, jaunas kulinaras mums papasakojo apie mokamą stipendiją, griežtas bendrabučio ir pačios mokyklos taisykles. Šios ekskursijos pabaigoje mokyklos direktorė paragino visus, kas susidomėjo, stoti čia. Po to buvome išlydėti ir sulaukėme kvietimų apsilankyti čia vėl. Taigi, buvo įdomu, turininga ir smagu.

Aistė Klimašauskaitė II g klasė

{jcomments on}

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti respublikoje organizuojama daug įvairiausių konkursų moksleiviams. Mūsų gimnazijos mokiniai, vadovaujami dailės būrelio „Paletė“ mokytojos Laimos Šepikaitės, dalyvavo Vinco Kudirkos muziejaus organizuotame piešinių konkurse „Kovo 11-oji“. Trys moksleivės pateko į geriausiųjų dešimtuką, tad buvo pakviestos atvykti į renginį, kurio metu buvo įteikti apdovanojimai.

Renginys vyko Vinco Kudirkos muziejuje Kudirkos Naumiestyje. Įžanginį žodį tarė muziejaus vedėja Irena Zinkevičienė, buvo sugiedota „Tautiška giesmė“. Aktorė Virginija Kochanskytė ir pianistė, tarptautinių konkursų laureatė Inga Maknavičienė atliko programą „Žmogaus misterija. Dedikacija Vincui Kudirkai“, skirtą rašytojo 155-osioms gimimo ir laikraščio „Varpas“ išleidimo 125-osioms metinėms. Šventės metu buvo paskelbti Lietuvos mokinių plakato ir atviruko konkurso „Kovo 11-oji“ nugalėtojai.
Laureatų diplomai buvo įteikti Gabrielei Baužaitei ( 8 kl.) ir Gintarei Aleksėjūnaitei
(8 kl.). Pagyrimo raštas įteiktas Augustei Mižutavičiūtei (3 kl.) Konkurso dalyviams ir jų mokytojams buvo įteiktos atminimo dovanos – knygos, laureatų plakatai ir atvirukai. Likusiems dalyviams įteiktos padėkos.Camera

222{jcomments on}

Kovo 11-oji – tai šventė, kai mes gražiausius žodžius, savo meilę, gerus darbus skiriame Lietuvai.

Šeštokai šią datą įprasmino viktorina „Pažinkime savo kraštą“. Būtina kiekvienam žinoti, matyti ir mokėti pasidžiaugti tuo, kas visai šalia mūsų. Tam buvo pasirengę 3 mokinių ir 1 mamyčių komanda.
Viktoriną pradėjome eilėmis apie Šilalės rajoną. Deklamavo visų komandų atstovai. Žaismingai prisistatė visos komandos - su plakatais ir šūkiais. Po prisistatymo „Ąžuoliukai“, „Girėniukai“, „Artojai“ ir „Šeštokų mamyčių klubas“ turėjo parodyti visą savo išmintį apie Šilalės rajoną, Kaltinėnus. Pvz. Koks Lietuvos kunigaikštis lankėsi Kaltinėnuose? Kur Kaltinėnuose galima pamatyti Lietuvos žemėlapį gamtoje? Kuo ypatinga Magdušė? Ir t.t. Komandos buvo paruošusios ir savo klausimus. Viktoriną baigėme praktine užduotimi: atspėti ir užrašyti, kokios Šilalės rajono lankytinos vietos pavaizduotos nuotraukose?
2014 m. kovo 11 d. Šilalėje vyko krepšinio 3X3 varžybos Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 24-ųjų metinių progai paminėti. Šventėje dalyvavo garbės svečias krepšininkas Sergėjus Jovaiša. Turnyre dalyvavo ir 4 komandos iš Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos. Mergaičių komanda (L. Jokubauskaitė, N. Pociutė, V. Koncevičiūtė ir D. Gedvilaitė) iškovojo III vietą. 12-14 m. amžiaus grupėje įveikę visus varžovus ir tik finale pralaimėję Kaltinėnų gimnazijos berniukai iškovojo II vietą (K. Petraitis, D. Gedvila, E. Petraitis ir J. Tūtoraitis). Sėkmingiausiai sekėsi 15-16 m. amžiaus grupėje žaidusiems berniukams (M. Petraitis, A. Pocius ir E. Rimkus), kurie buvo nenugalimi ir iškovojo aukso medalius ir nugalėtojų taurę. Visiems nugalėtojams ir prizininkams garbės svečias Sergėjus Jovaiša ir Šilalės savivaldybės meras Jonas Gudauskas įteikė medalius ir taures.
Dėkoju visiems Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos moksleiviams už gražų žaidimą ir iškovotas pergales.Camera

22222222222

Kūno kultūros vyr. mokytojas Antanas Petraitis
{jcomments on}

Kovo 10 dieną Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos 24-ąsias metines paminėjome koncertu „Dainuoju Lietuvai“.

Švęsdami laisvės atkūrimo dieną savo džiaugsmą galime išreikšti šimtais būdų, tačiau šiai šventei tinkamiausias būdas – daina. Todėl gimnazijos mokiniai dainavo dainas apie tėvynę, gimtinę, laisvę, Lietuvą. Ovacijų sulaukė ir mokytojų pasirodymas. Skambėjo ne vien dainos. Koncerto vedėjai Ieva, Gabrielė, Modestas ir Eligijus susirinkusiems skaitė gimnazijos mokinių mintis, kurias šie išsakė per istorijos, pilietiškumo pagrindų pamokas. Atsakymai į klausimus „Kas yra Lietuva?“, „Ką reiškia būti lietuviu?“ visiems pasirodė įdomūs ir gana brandūs. „Man būti lietuviu, reiškia būti ištikimu savo šaliai, jai tarnauti, ją ginti, iš jos neišvykti“. „Lietuva – tai maža valstybė pasaulio žemėlapyje, turinti didžią ir garbingą praeitį, ji daug iškentėjo, daug kas bandė ją sunaikinti, bet ji išliko. Man Lietuva – tai mano širdies, gyvenimo dalelė, mano tėvynė, kurią myliu. Ji man reiškia viską - meilę, laisvę... Ji – mano gyvenimo prasmė.“ - tai tik keletas gimnazijos mokinių minčių apie gimtąją šalį, jos svarbą žmogaus gyvenime.

Kovo 5 dieną pradinėje mokykloje vyko Meninio skaitymo konkursas, skirtas artėjančiai Kovo 11-tosios datai paminėti, ir susitikimas su garsia poete, pedagoge, Lietuvos ir Šilalės rajono savivaldybės politine bei visuomenės veikėja Terese Ūksiene.

Iš klasės, dalyvauti konkurse, ruošėsi po du mokinius: vienas skaitė tekstą literatūrine kalba, kitas – žemaičių tarme. Iš kiekvienos grupės reikėjo atrinkti po vieną geriausią skaitovą. Vertinimo komisijoje dalyvavo: mokyklos direktorius V. Andrejauskas, direktoriaus pavaduotoja J. Bajarūnienė, poetė T. Ūksienė, lietuvių kalbos mokytojas P. Gedvilas, logopedė A. Bataitytė. Vertinimo komisijai nebuvo lengva išrinkti geriausius, nes kandidatų, vertų atstovauti mūsų gimnaziją rajoniniame konkurse, netrūko. Konkurse svečių teisėmis dalyvavo ir priešmokyklinės klasės mokinukai.

Kovo 3 dieną gimnazijoje vyko edukacinė pamoka 5-8 klasių mokiniams „Nariuotakojų įvairovė pasaulyje“.

Mokinius su voragyvių įvairove supažindino mini zoologijos sodo insektariumo skyriaus darbuotojai iš Palangos.
Mokiniai turėjo galimybę ne tik pamatyti, bet ir palaikyti savo rankose šiuos paslaptingus gyvius. Mokiniams labai patiko ši pamoka ir jie norėtų daugiau tokių susitikimų.
Jeigu patiko voragyviai ir norite daugiau apie juos sužinoti, siūlytumėme apsilankyti mini zoologijos sodo tinklapyje „Staktos voras“. Šiame tinklapyje dažnai organizuojami įvairūs konkursai, bandykite dalyvauti ir jūs.

Camera

2 2 2222222

Organizatoriai

{jcomments on}

Vasario mėnesį Mokinių taryba gimnazijoje surengė konkursą „PROTŲ MŪŠIS“. Šiemet jis buvo kiek kitoks: iš kiekvienos klasės buvo išrinkti 5 atstovai ir iš jų sudaryta 10 mišrių komandų. Pats „PROTŲ MŪŠIS“ vyko trimis etapais. Pats pirmasis – „Žiniuko“. Jame dalyviai rodė sumanumą atsakinėdami į įvairius loginius klausimus. Komandos nugalėtojos pateko į tolesnį etapą – „Orientacinį“, kuriame rodė ne tik protinius sugebėjimus, bet ir greitį, parodė, kaip pažįsta Kaltinėnų miestelį. Greičiausiai visas užduotis įvykdė komanda – „Žalia“. Paskutinis etapas – „Lyderių turas“. Jame komandų kapitonai parodė savo gudrumą ir miklumą. Šį etapą laimėjo komandos „Neperskaitau“ kapitonas Julius. Susumavus rezultatus nugalėjo 5 – 8 klasių mokinių komanda „Žalia“. Jie įrodė, kad amžius – ne riba siekiant protingiausių bei gudriausių titulo.

Mokinių tarybos narės Aurelija Bartašiūtė (IIg kl.) ir Jonė Kinderytė (IIIg kl.)Camera

22222222222{jcomments on}

kasga

222222222222222222222222

Mūs dienos bėga upeliu srauniu –
Čia augam, čia jau laiko nėr gyventi.
Ir šitaip gera, kad yra žmonių,
Vis skubančių sukurt mažutę šventę.

Sukurt ir sau, ir žemėj kiekvienam,

Kurį su jais suartina dalužė,
Kad nenutiltų širdyje daina
Nei sausyje, nei žydinčiam gegužy.

Vasario 21 dieną trečiokai gimnazistai surengė gražią šimtadienio šventę abiturientams „KASGA′ 14“

{jcomments on}
 

Sveikiname mokinius, sėkmingai pasirodžiusius rusų kalbos, matematikos ir geografijos olimpiadose:

Aureliją Bartašiūtę (IIg kl.), rusų kalbos ir geografijos olimpiadose laimėjusią I vietą,

Mantą Petraitį (IIIg kl.), geografijos olimpiadoje laimėjusį I vietą,

Viktoriją Eutytę (8 kl.), 6-8 klasių matematikos olimpiadoje laimėjusią I vietą,

Ievą Ivanauskaitę (IIg kl.), rusų kalbos olimpiadoje laimėjusią II vietą,

Modestą Pocių (Igb kl.), geografijos olimpiadoje laimėjusį II vietą,

Laimoną Vedeikį (IIIg kl.), geografijos olimpiadoje laimėjusį III vietą,

Austėją Jurgaitytę (5 kl.), 4-5 klasių matematikos olimpiadoje laimėjusią III vietą.

Mokinius olimpiadoms ruošė rusų kabos mokytoja metodininkė Roma Steponaitienė, geografijos mokytoja metodininkė Janina Bajarūnienė, matematikos mokytojos Reda Bartkuvienė ir Regina Bartkevičienė.

Kovo 6 d. į Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio  gimnaziją pagal projektą „Kam to reikia?“  atvyko Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos (Sodros) Šilalės skyriaus direktorė Inga Šaulienė. Mokiniai  susipažino su šios įstaigos veikla, funkcijomis, įvairiomis profesijomis, sprendė testus.Camera

2

Kovo 4 d. Lietuvos globėjo šv. Kazimiero pagerbimo diena – viena pirmųjų pavasario švenčių.  Tą dieną sveikinami Kazimierai ir Kazimieros, vyksta tradicinė Kaziuko mugė.
Kaziuko mugė vyko  ir Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos pradinėje mokykloje.
Šventė prasidėjo linksmais liaudiškais šokiais-rateliais ir dainomis. Pradinukai ir priešmokyklinukai bei jų mokytojos svečius pasitiko su gera nuotaika ir įvairiausiomis prekėmis: naminiais sausainiais, grybukais, pyragais, kitais saldumynais bei įvairiais savo ir šeimos narių pagamintais darbeliais. Už simbolinę kainą buvo galima įsigyti vaikų ir jų tėvelių pagamintų prekių.  Kiekvienas savo prekes gyrė, pirkėjams siūlė, o pirkėjai dėl kainos nesiderėjo. Camera

222222

Priešmokyklinės grupės mokytoja Eglė Kvederienė
{jcomments on}
Vasario 19 dieną Šilalės rajono savivaldybės mero pavaduotojas ir visuomeninio judėjimo „ŠILALIŠKIAI“ pirmininkas Raimundas Vaitiekus apdovanojo konkurso „Mažiausiai pamokų praleidusi klasė 2013 m.“ nugalėtoją. Susumavus visų Šilalės rajono ugdymo įstaigų mokinių lankomumo rezultatus, paaiškėjo, kad pažangiausiai pamokas lankė Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos septintokai. Pajūriškiams R. Vaitiekus įteikė Padėkos raštą ir padovanojo kelionę į pasirinktą miestą.
Mažai pamokų praleido ir antrąją vietą užėmė Bijotų Dionizo Poškos pagrindinės mokyklos 5 klasės mokiniai, o trečioji vieta atiteko jų bendraamžiams iš Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos. Prizininkus konkurso organizatoriai aplankė ir žadėtus prizus – Padėką ir pasirinktą ekskursiją – įteikė kovo 4 dieną.

posėdisVasario 27-ąją dieną istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje Kaune vykusiame prezidento Aleksandro Stulginskio 129-ųjų gimimo metinių paminėjime ir iškilmingame ASU patariamosios kolegijos steigiamajame posėdyje pasirašytas simbolinis steigiamasis aktas, skirtas ateities kartoms.

Plačiau skaitykite ASU puslapyje >>>

Lietuvos respublikos prezidentui Aleksandrui Stulginskiui vasario 26 dieną būtų sukakę 129 metai. Gimnazijoje ta proga vyko jau tradiciniu tapęs istorinių žinių konkursas „Ką žinai apie A. Stulginskį“. 5-8 ir I-IV klasių gimnazistai atsakinėjo į klausimus, paruoštus istorijos mokytojų Nomedos Kasmauskaitės ir Laimos Baltutienės. Vasario 28 dieną buvo vykdomas projektas, kuriame gimnazijos mokiniai pateikė idėjas kaip įamžinti prezidento atminimą. Tarp mokinių pateiktų darbų – sėdinčio Aleksandro Stulginskio figūra, prezidento biustas, parkas, konferencijos rengimas, mažasis koliziejus, kuriame būtų galima vesti pamokas, rengti trumpesnius, mažai auditorijai skirtus renginius. Žinių konkurso ir projekto nugalėtojai bus apdovanoti renginyje, skirtame Lietuvos nepriklausomybės atkūrimui paminėti.Camera 2222222222
Renginio organizatoriai
{jcomments on}

Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijoje veikiančio „Entuziastų klubo“ nariai siekia kuo daugiau sužinoti apie savo gimtojo miestelio ir gimnazijos istoriją bei apie čia gyvenančius kaltinėniškius. Būrelio nariai renka ir kaupia informaciją apie kraštiečius, garsinančius Kaltinėnų vardą Lietuvoje ir už jos ribų. Daiktų dizainerė Eglė Ugintaitė – viena tų, kuria mes didžiuojamės, kurios vardas žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Eglės vardas žinomas tapo 2011 metais, kai Lietuvą apskriejo žinia jog jauna mergina laimėjo pirmąją vietą Japonijoje vykusiame konkurse, kurį organizavo kompiuterinės technikos kompanija „Fujitsu“. Jos darbas pelnė garbingiausią Grand prix apdovanojimą. E. Ugintaitė konkursui pateikė darbą „The Aid“ – tai naujosios kartos multifunkcinis navigacinis prietaisas žmonėms su negalia, atliekantis tikros „pagalbos rankos“ funkciją. Šis prietaisas padeda orientuotis erdvėje, matuoja sveikatos būklės rodiklius. Blogai pasijutus šiuo prietaisu galima išsikviesti pagalbą. Taip pat jis yra naudojamas kaip atrama, tuo jis panašus į lazdą. Šis prietaisas iš 3353 konkurentų buvo išrinktas geriausiu.

Sveikiname gimnazijos komandą, vasario 27 dieną 2013-2014 m.m. Šilalės rajono mokinių olimpinio festivalio estafečių „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ (gim. 2001 m. ir jaunesni) varžybose iškovojusią III vietą:

Aureliją Klimašauskaitę 6 kl., Inesą Gumuliauskaitę 6 kl., Aistę Razbadauskaitę 6 kl., Akvilę Čerškutę 6 kl., Agnę Gruodytę 6 kl., Ūlą Ivinskytę 5 kl., Gustę Bartkevičiūtę 5 kl., Roką Kvestį 7a kl., Aldą Aleksėjūną 6 kl., Justą Čėsną 5 kl., Luką Paulauską 6 kl., Mantą Andužį 6 kl., Paulių Lapinską 6 kl., Valdą Košį 6 kl., Žygimantą Žukauską 6 kl. ir kūno kultūros mokytoją Liną Kumžą!
{jcomments on}
   
   

Lietuvių maža, mes galime išlikti tik savo mokslu, gabumais, darbštumu...

Aleksandras Stulginskis

   
Pamokų laikas
1. 08:00 - 08:45
2. 08:50 - 09:35
3. 09:45 - 10:30
4. 10:40 - 11:25
P 11.25-11.50 5-8 kl.
5. 11:50- 12:35
P 12.35-13.00 I-IVg kl.
6. 13:00 - 13:45 
7. 13:55 - 14:40
   

KK projekto logo

   
Uniformų užsakymas
(dydžių lentelės)
uniformos
 
   

 Hey.lt - Nemokamas lankytojø skaitliukas

   
© Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija