Nuorodos  

   

Prisijungimas  

   

Spalio 24 d. vakarą mokinių tarybos narės Jonės Kinderytės ir ateitininkų būrelio iniciatyva gimnazijoje vyko netradicinis šokių vakaras „Linksmavakaris kitaip“. Tai buvo liaudiška vakaronė, kurią vedė svečiai iš Kauno „Rasos“ gimnazijos - folklorinis ansamblis „Lygaudė“. Tokie patys bendraamžiai kaip ir mūsų mokiniai, bet mokantys suburti, uždegti entuziazmu, nuotaika ir bendrumu. Neliko abejingų nuo pirmųjų vakaronės akimirkų: šoko trypė ir maži, ir dideli, neliko skirtumo, ar tai penktokėlis, ar dvyliktokai, ar išdykę septintokai. Ir pasibaigus vakaronei įspūdžiai dar ilgai neišblėso. Na, o po linksmavakario pasilikę nakvynei svečiai toliau bendravo su mokinių taryba, ateitininkais: žaidė žaidimus, šoko, dalinosi patirtimi, mokė mūsų vaikus naujų šokių ir žaidimų. Atsisveikinome su svečiais pilni įspūdžių, su pažadu bendrauti ir ateityje.
Dėkojame tikybos mokytojai Aidai Buivydienei už didžiulę pagalbą organizuojant renginį.

Mokinių prezidentė Karolina Lasauskaitė ir ateitininkė Gabrielė Baužaitė Ig kl.Camera

{jcomments on}22222222222222222222222

{youtube}yyOy33LRuWY|500|320|{/youtube}

 

Gimnazijoje kiekvienais metais prieš rudens atostogas tradiciškai vyksta Žemaičių sueiga. Jos tema kasmet vis kita: „Branginkim žodį, į lūpas motinų įdėtą“, „Senolių išmintis byloja“, „Patrepsėkim“, „Duonos šventė“, „Trypkim polką“ ir kt. Šiais metais, spalio 24 dieną dalyvavome I-ojoje Kaltinėnų krašto žemaičių sueigoje, kurią organizavo Žemaičių kultūros draugijos Šilalės skyrius, Kaltinėnų seniūnija, kultūros namai, bendruomenė ir gimnazija. Džiugu, kad gimnazijos mokiniai aktyviai dalyvavo renginyje, užpildė ne tik žiūrovų vietas kultūros namų salėje, bet ir šoko, dainavo, „rokavosi“ žemaitiškai scenoje. O vakare iš širdies galėjo pasilinksminti, pašokti liaudiškų šokių su Kauno „Rasos“ gimnazijos folkloriniu ansambliu „Lygaudė“.Camera

22222222222222222

{jcomments on}

Spalio 20 d. mūsų gimnazijoje lankėsi Seimo narys, buvęs LR Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius ir žurnalistas, redaktorius, įvairių laidų prodiuseris bei keliautojas Vytaras Radzevičius. Svečiai pravedė pilietiškumo pamoką, kurios metu padėjo suvokti, kas yra pilietinė visuomenė ir kaip ji funkcionuoja, pilietinės visuomenės ir valstybės santykį, suprasti asmens dalyvavimo tautos gyvenime galimybes ir būdus, atsakomybę už tautos likimą.

V. Radzevičius pasidalino savo kelionių įspūdžiais, mokė suprasti ir įvertinti savo bei kitų tautų kultūros savitumą. Vėliau svečiai įtraukė į diskusiją ir moksleivius. Diskutuota laisvės ir pilietiškumo temomis.
Atsisveikinant buvęs ministras palinkėjo būti sąmoningais savo tautos piliečiais, aktyviai dalyvauti nuolat kintančios visuomenės gyvenime, kaupti patirtį įvairiapusėmis savo veiklomis.Camera

22222

Visuomeninė organizacija ,,Gelbėkit vaikus“ šį rudenį pakvietė visas Lietuvos mokyklas dalyvauti 1-AJAME SOLIDARUMO BĖGIME. Šio projekto tikslas – subūrus vaikus bendrai sportinei veiklai, skatinti solidarumą tarp skirtingų kultūrų, socialinės aplinkos ir įvairaus amžiaus moksleivių, taip pat surinkti paramą būtinoms vaikų mokymosi priemonėms vaikų dienos centrus Lietuvoje lankantiems vaikams bei berniukams ir mergaitėms, lankysiantiems naująją mokyklą Mikutos kaime, Zambijoje.

1996 m. visuomeninė organizacija ,,Gelbėkit vaikus“ įkūrė pirmąjį vaikų dienos centrą Lietuvoje, kurio veikla ir teikiama pagalba sudarė galimybę vaikams džiaugtis laiminga ir saugia vaikyste. Šiandien, globojamas organizacijos „Gelbėkit vaikus“, Lietuvoje veikia 31 vaikų dienos centras. Centruose yra teikiamos paslaugos vaikams, augantiems socialinės rizikos, socialiai remtinose bei socialinių, psichologinių ir kitokių problemų turinčiose šeimose. Visuomeninė organizacija ,,Gelbėkit vaikus“ siekia padėti ne tik Lietuvos, bet ir Zambijos vaikams. Zambija – skurdi šalis, nuolat kankinama ligų, alkio ir nepritekliaus. Ši organizacija jau rado rėmėjus, kurie sutiko finansuoti mokyklos Mikutos kaime Zambijoje statybas. Čia bus pastatytas pastatas, įrengti suolai ir rašymo lenta. Už dalį Solidarumo bėgimo metu surinktos sumos, vaikams, lankysiantiems naująją mokyklą, bus nupirkta vadovėlių, užduočių sąsiuvinių, piešimo knygų, rašymo priemonių.
Išaušęs spalio 11-osios rytas ne visiems buvo eiliniu penktadienio rytu. Sportine apranga „pasipuošusių“ devintokų tąkart laukė ypatinga šventė – gimnazistų krikštynos. Būrelis „Kauno marozų“ atidarė grožio saloną, kurio paslaugomis pirmieji pasinaudojo būtent devintokai. Iš ryto jie buvo aprengti „krikštynų rūbais“, stilingai sušukuoti ir džiaugėsi šventiniu makiažu.
Po 4 pamokų atėjo metas įvairiems išbandymams. Suimti ir surišti „apsimetėliai gimnazistai“ stojo prieš krikštatėvius – IIga ir IIgb klasės mokinius. Teisėjai Gintautė Jegorovaitė ir Modestas Pocius išaiškino „nekrikštams“ mestus kaltinimus ir paliepė mikliai vykdyti nurodymus bausmei išpirkti. Ir ko tik devintokai nedarė – ir žąsele ėjo, ir tamsiu tuneliu lindo, ir obuolių ieškojo, ir virvę traukė, ir „gardžią“ košę teko ragauti... Kas priešinosi, „egline koše“ buvo vaišinami.
Įveikę visas užduotis ir suklaupę prie gimnazijos laiptų, pirmokai gimnazistai davė priesaikos žodį. Krikštatėviai juos pasveikino tapus tikrais gimnazistais ir įteikė simbolines atminimo dovanėles.
Po krikštynų linksmybių pirmokai gimnazistai krikštatėvius pakvietė į Padėkos vakarą. Susirinkusiųjų laukė linksmi žaidimai, kūrybinės užduotys, meninė programa ir, be abejo, diskoteka. Visą vakarą tvyrojo jaunatviška, smagi nuotaika. Ačiū devintokams ir jų auklėtojai Laimai Baltutienei už įdomiai ir turiningai praleistą laiką.
Už visokeriopą pagalbą ruošiantis renginiui, dėkojame IIgab klasių auklėtojoms Astai Kinderienei ir Valentinai Kinderienei.

Gintautė Jegorovaitė, IIga{jcomments on}

Spalio 14 dieną priešmokyklinukai, pradinių klasių mokiniai kartu su savo mokytojomis rinkosi į rudeniškai pasipuošusią salę projekto „Atgijusios daržovės“ užbaigimui. Renginio pradžioje kiekviena klasė pristatė pačių sukurtą vaisių ir daržovių plakatą, papasakojo apie šių gėrybių savybes, reikšmę žmonių ir gyvūnų mityboje. Skambant muzikai renginio dalyviai šoko, žaidė įvairius žaidimus ir linksmai nusiteikę pasitiko ,,Dėdę Derlių“.

„Dėdė Derlius“ susidomėjęs stebėjo mokinių parengtą programėlę, kurios metu žiūrovams vaikai pašoko nuotaikingą šokį „Lašeliukai“, skambėjo dainelės, eilėraštukai apie rudenį, grybus, riešutėlius. Renginio dalyviai aktyviai dalyvavo įvairiuose atrakcionuose. Įdomios ir nuotaikingos lenktynės vyko tarp mokinių ir mokytojų komandų kas greičiau nuskus bulvę, suvalgys obuolį, išgers sultis iš vaikiško buteliuko. Renginio pabaigoje ,,Dėdė Derlius“ padėkojo mokiniams ir jų mokytojoms už įdomias, kūrybiškai ir meniškai pateiktas rudens gėrybes, gerą nuotaiką viso renginio eigoje ir kiekvienai klasei įteikė po dovanų maišą.

Pradinių klasių mokytoja metodininkė Augenija Višinskienė.Camera

222222222222222222222222

Šių metų spalio 9 d. vykome į įspūdingą ekskursiją maršrutu Kaltinėnai – Židikai - Žemaičių Kalvarija - Plungė.

Savo kelionę pradėjome nuo sustojimo prie Rainių koplyčios ir kankinimo vietos. Šioje vietoje pamąstėme apie skaudžią Lietuvos praeitį, aplankėme kankinimo ir žudynių vietoje stovintį atminimo paminklą.
Kitas mūsų išvykos apsilankymo taškas - Židikai: Šatrijos Raganos muziejus, bažnyčia, rašytojos ir labdarės Marijos Pečkauskaitės - Šatrijos Raganos paskutinioji poilsio vieta koplyčia - kapas. Rašytoja šiame Žemaitijos miestelyje praleido paskutiniuosius savo penkiolika gyvenimo metų, ten mirė, ten pasiliko amžinai. Sužinojome daug įdomių dalykų, kurių dar nebuvome girdėję, galėjome prisiliesti prie autentiškų rašytojos asmeninių daiktų, savotiškai turėjome galimybę betarpiškai pajusti šios dvasingos, neeilinės lietuvių kultūros asmenybės dvasią. Po to pabuvojome prie Židikų bažnyčios ir klebonijos, kur (dabar neišlikuiame pastate) gyveno, kaip židikiškiai sako, panelė Marija. Šalia tebėra ir pirmosios šio miestelio lietuviškos mokyklos, kurią įsteigė rašytoja ir pedagogė, pamatai. Dabar ten stovi atminimo akmuo. Didelį įspūdį paliko ir Šatrijos Raganos kapas, kur ji ilsisi drauge su mama. Šalia, ant tako, kaip pati pageidavo, palaidota rašytojos sesuo Zofija. Netoliese ir kunigo K. Bulotos, priglaudusio rašytoją ir jos artimuosius, kapas. Iš Židikų pasukome į Žemaičių Kalvariją, kur mus šiltai pasitiko bibliotekininkė ir poeto Vytauto Mačernio muziejaus vedėja Violeta Garbenčienė (ji renka šiam muziejui medžiagą).

Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos daugiašalio Comenius projekto „Kurkime daugiakultūrę Europą“ partnerystė tęsiasi jau antrus metus. Vos tik prasidėjus naujiems mokslo metams, rugsėjo 21 – 27 dienomis Kaltinėnų gimnazijos mokinių ir mokytojų grupė išvyko į išsvajotąją Graikiją, miestą Mandra.

Šio vizito tema – ekologinės problemos, natūralios aplinkos, nykstančių gyvūnų bei paukščių rūšių išsaugojimas, kultūros paveldo priežiūra ir ekologiško gyvenimo būdo skatinimas. Šiuo tikslu lankėme Atėnus, Elefsiną, Epidavros, Psatha bei Nafplijas miestus.
Gyvenimas graikų šeimose leido pažinti jų būdą, svetingumą bei kas vakarą, grįžus iš pilnos įspūdžių dienos, pajausti šiltą šeimyninį bendravimą. Kaip ir kiekvienas vizitas taip ir šis prasidėjo išvyka ir susitikimais su vietos valdžia, mokyklos bendruomene. Projekto dalyviai pristatė savo šalies ekologines problemas, pastangas ir galimybes išsaugoti nykstančias gyvūnų ir paukščių rūšis, gamtos unikalumą. Mokiniai dalyvavo žaismingoje pamokoje apie ekologiją. Antroji diena pateikė ypatingų įspūdžių, nes aplankėme istorinį Akropolį, muziejų, pasivaikščiojome Atėnų senamiesčio gatvelėmis, pasigrožėjome neįtikėtina miesto platybe bei vaizdais.

Skaityti daugiau >>>

 

Spalio 5-oji – Tarptautinė mokytojų diena. Šios šventės išvakarėse, penktadienį, gimnazijoje vyravo šventiška nuotaika: visi mielai šypsojosi, mokiniai būriavosi su gėlėmis rankose. Mokytojai galėjo atsipalaiduoti ir pailsėti IVg klasės įrengtoje „kavinukėje“, nes ketvirtokai gimnazistai tapo „naujaisiais mokytojais“. „Kavinukėje“ mokytojų laukė ne tik kava, šventinis tortas, „karaoke“ pamokėlė, bet ir abiturientų paruoštos mielos dovanėlės, kurios sukėlė daug teigiamų emocijų. Vėliau aktų salėje vyko šventinis koncertas, kurį organizavo mokinių taryba ir mokinių prezidentė Karolina. Pradinukų vardu mokytojams dainą skyrė meno mokyklos filialo ansamblis. Jam pasiruošti padėjo muzikos mokytoja Vileta. Penktokai, šeštokai, septintokai, padedami auklėtojų, pristatė savo programėlę. 8 - IV g klasių mokiniai šiam koncertui pasiruošė savarankiškai. Džiugu, kad šventė praėjo įspūdingai, kupina gerų emocijų ir noro nustebinti, sužavėti...

Kaip ir kiekvienais metais, spalio 1–ąją dieną, tradiciškai minėdami Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną, mes, ateitininkai, ir projekto „Comenius“ dalyviai, lankėmės Kaltinėnų senelių slaugos namuose. Dainomis, pasakojimais praskaidrinome jų nuotaikas, aplankėme kambariuose gulinčius lovose. Visus mus sujaudino džiaugsmo ašaros, nuoširdžios padėkos. Nors ši diena tapo tradicine, bet kiekvieną kartą sukrečia žmonių bejėgiškumas, negalia. Kaip jiems reikia sveikųjų atjautos, bendravimo, dėmesio! Todėl šią tradiciją tęsime ir toliau.

Viktorija Ramanauskaitė, IVg kl.Camera

222222222

Mes – jau abiturientai. Netrukus turėsime apsispręsti dėl tolimesnio kelio. O kokį rinktis – dar nežinome...

Šių metų rugsėjo 26 dieną nusprendėme pasidomėti studijomis Klaipėdos universitete ir važiavome į ten vykusius Tyrėjų nakties renginius.
Savo kelionę pradėjome nuo apsilankymo prie jūros. Žvalgydamiesi į jūrą vedančius vartus, mąstėme, kokių netikėtumų pažers šiandieninis susitikimas su Klaipėdos universiteto profesoriais ir dėstytojais. Vėliau klausėmės įdomios paskaitos apie sumo robotus, aiškinomės, iš kur atsiranda energija, ir atlikome įvairius bandymus. Smagiai laiką praleidome dalyvaudami sumo robotų varžybose ir mėgindami suvaldyti riedlentę. Pažintinės išvykos laivu metu susipažinome su Klaipėdos laivų uoste veikiančiomis įmonėmis, sužinojome ten esančių laivų krovinių dydžius, išsiaiškinome, kokių profesijų atstovai gali dirbti ir dirba uoste.
Ši kelionė mums buvo ne tik įdomi, bet ir labai naudinga. Už galimybę dalyvauti Tyrėjų nakties renginiuose dėkojame gimnazijos direktoriui Virginijui Andrejauskui.

Abiturientai{jcomments on}Camera

22222222222222

   
   

Lietuvių maža, mes galime išlikti tik savo mokslu, gabumais, darbštumu...

Aleksandras Stulginskis

   
Pamokų laikas
1. 08:00 - 08:45
2. 08:50 - 09:35
3. 09:45 - 10:30
4. 10:40 - 11:25
P 11.25-11.50 5-8 kl.
5. 11:50- 12:35
P 12.35-13.00 I-IVg kl.
6. 13:00 - 13:45 
7. 13:55 - 14:40
   

KK projekto logo

   
Uniformų užsakymas
(dydžių lentelės)
uniformos
 
   

 Hey.lt - Nemokamas lankytojø skaitliukas

   
© Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija